2008-04-16

Datorhaveri!

Sorg och förtvivlan! Tre dagars landssorg! Katastrofläge!

Jag har skrivit förut om vår dumma dator som vägrade starta, ens om man vänligt men tämligen hårdhänt försökte få igång eländet. Nu har äntligen domen från Geek Squad kommit: moderkortet (vad det nu är, det låter väldigt viktigt) har gett upp och de rekommenderar att köpa en ny dator istället för att försöka laga den gamla. Hela kalaset skulle tydligen gå på dryga 600 dollar och för det får man tydligen en sprillans ny dator, har det sagts mig.

Den gamla går igång ibland (beror kanske på humör, vädret, om Riksbanken sänkt räntan, eller om LindaK skrivit fler inlägg än tio under en och samma dag, vad vet jag?) så vi får väl hämta hem den och kämpa på tills den startar och då ta backuper på allt. Tänk om vi inte får igång den?? Alla foton, alla grejor jag gjort och skrivit, SWEA-bladen jag gjort och...
(djupandas, djupandas...)
Det ordnar sig säkert.

Andra bloggar om:
, , , och .

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Åneeeeej vad trist!!!! Fy vad hemskt! att datorn pajar utan att man har "backat up" innehållet vore en mardröm.... Hu!
Men ofstast är de väldigt skickliga på att ta fram ens data om man lämnar den till ett bra ställe. Hoppas verkligen att du kan rädda dina grejer!

Desiree sa...

Hoppas att du får igång den så att du kan rädda alla dina foton framför allt. Tur att du redan fått en ny dator av din snälle make. Håller med Saltis. Jag skulle nog också försöka lämna in den någonstanns.

Petra H sa...

Det låter som du har samma problem som Carrie i SaTC - hennes motherboard (säger som du, vad det nu är) lägger också av...
Jag hade konstiga datorproblem igår och är rädd att min bärbara dator är på upphällningen - arrggghh. 4 år är kanske en hög ålder, iaf om man använder datorn varje dag??
Håller tummarna!!

Annika sa...

Geek Squad ska man nog ta med en nypa salt. jag fick ju rådet att köpa en ny, och sen SÄLJA DELARNA PÅ E-BAY av den gamla datorn. Det var när K spillt gatorade i datorn det, förra veckan.
Fick också höra att det kan gå ner i the motherboard. Äsch, efter att Peters IT-kille tittat på det hela så var det helt OK. Nu funkar datorn fint, och jag ska få ett nytt tangentbord. Det är allt....
Men jag fick mig en läxa; att alltid BACKA UPP...Det gör jag nu...
Jag håller ALLA tummar också!!!

Victoria sa...

Saltis: Och det värsta är att vi pratat precis hur länge som helst om att vi skulle köpa en sån där lös hårddisk och backa upp alt på... och så har vi inte gjort det! Gaaaah! Men förhoppningsvis så kan allt räddas.

Desiree: Ja, J skulle se om han kunde fixa den själv först, går inte det så går vi nog tillbaka till Geek Squad så ordnar de det.

Petra H: Hoppas din dator kryar på sig och inte dummar sig mer!

Annika: Ja, man ska nog inte tro på allt de säger, de är ju trots allt ute efter att sälja mer och de hoppades säkert att du skulle gå raka vägen och köpa en ny dator hos dem! Men si den gubben gick inte! ;o)

Linda K sa...

nä idag har det inte blivit så många... :P