2008-04-16

Det här med stegräknare

Eftersom jag varit så oerhört slarvig och dum så att jag tappat bort min stegräknare var jag tvungen att köpa en ny. Den nya är faktiskt bättre än den gamla så jag är inte särskilt ledsen (den räknar varje steg och börjar inte räkna efter sju steg som den gamla dummingen gjorde) om sanningen ska fram.

Om du som jag har en stegräknare och varje dag skriver upp hur många steg du tagit, och tycker att det är rätt trist så kan jag tipsa om en site som jag använder. Det är 10K-A-Day, där man kan registrera sig (det kostar ingenting) och sen logga sina steg.

Man väljer bland olika "rutter" som man "går" och så ser man varefter hur långt man kommit med de antal steg man registrerat. Jag, som anser mig som nybörjare och i nuläget inte går särskilt många steg per dag, valde den kortaste turen som är "Alaska Military Highway". Den har ett mål på 5327 steg per dag och det har jag klarat de flesta dagarna hittills. Jag är fortfarande förkyld så jag har inte varit ute och gått mina vanliga morgonpromenader och då kan det vara lite lurigt att komma upp i några högre antal steg på en dag. När jag väl kommer igång med promenaderna igen kan jag med lätthet komma upp i både 12 och 15.000 steg på en dag och då kan jag välja en annan och mer krävande tur på websidan.

De andra som finns att välja på är

Appalachian Trail, där man ska gå 7.758 steg per dag,
Highway 50, där man ska gå 11.301 steg per dag och
Lewis and Clark Trail, där man ska gå 13.682 steg per dag.

Jag tycker att det är kul att på detta sätt se mer påtagligt att jag liksom kommer någon vart med mitt gående, jag har ett mål på ett annat sätt än tidigare.

Om du känner till sidor som liknar denna och tycker att de är bra, är jag väldigt nyfiken! Berätta gärna i kommentarerna!

Andra bloggar om:
, , , och .

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å det var ju en jättebra sida! Kul att kunna omvandla ens små "vardagssteg" till något mer spännande! :-)
Jag hade stegräknare ett tag i Sverige, men insåg att det ofta faktiskt var rät svårt att komma upp i över 10000 steg per dag. Vissa dagar gick man givetvis längre, men vissa mycket kortare.
Det är dock ett superbra sätt att försöka komma igång och gå mer!

Anne sa...

Jättebra sida, superbra faktiskt så tack. Jag har hört mycket gott om eworkout som är en sida där man gratis kan skriva upp sin motion/träning.
Min stegräknare är nog som din gamla, dvs den tar x-antal steg innan den fattat att jag går. Hoppas den pajar så jag med gott samvete kan köpa en ny...
Jag gillade hemsidan där man kan gå olika vägar. Lewis and Clark Trail finns ju här i mina trakter så den borde ju jag ge mig på. Dessvärre är jag pollenallergiker så sen början av mars har jag inte kunnat vistas ute i den omfattningen jag velat (bara minimalt korta prommisar). 2 veckor till, max 3, sen ska det vara över och då är det tillbaka till rutinerna igen.

Victoria sa...

Saltis: Ja, man tävlar liksom med sig själv för att se om man kan gå längre än dagen innan! Som du skriver; bra sätt att komma igång mer!

Anne: Blä, trist med pollenallergi! Hoppas att du snart känner dig bättre!