2008-04-11

Show and Tell - Favoritplats ute

Precis som förra veckan var det här ett svårt tema för mig. Jag har ingen riktig favoritplats utomhus här, dels för att vår baksida är så erbarmligt fjuttig, och dels för att det nu har blivit så pass varmt att det inte längre är särskilt njutbart att vistas utomhus, utom en liten tid på kvällen när solen går ned. Problemet då är ju alla mosquitoes (jag är osäker på vad man översätter det med, J föreslår myggj-vlar, jag själv lutar år "#¤%&#¤ onda små knottj-vlar...) som bits tills man får fly inomhus till den luftkonditionerade och myggfria svalkan.

Hur som helst.

Jag tog ett par bilder på det som jag kommer att sakna mest med det här huset när vi flyttat: utsikten från vår erbarmligt fjuttiga baksida.


Står man på vår baksida och tittar lite snett uppåt ser man topparna (kronorna?) på våra tre palmer som står där så stolt. Jag kommer sakna ljudet av rasslet av palmblad i vinden när vi flyttar.

Tittar man mot väster ser man solen gå ned över Everglades. Det är alltid vackert.


Imorgon bitti åker vi ner mot Key West för en liten minisemester. Förhoppningsvis kommer jag att hitta mycket fint att fotografera där (om vi inte ligger och slöar i en solstol hela helgen förstås, då blir det lite lurigt). Har vi tur finns det internet där också, så kanske det kommer en uppdatering från poolkanten :o).

Idag ska tjejgänget hem till T och lille söte E på fika (vad roligt det är att träffas sådär och fika och prata lite i all enkelhet!) Sen ska jag åka till IKEA och köpa en påse fryst guld (räkor) för jag hade tänkt vi skulle ha en liten räkcoctail till förrätt idag och till det duger icke de amerikanska räkorna.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt härlig helg!

Andra bloggar om:
, , , och .

9 kommentarer:

Petra H sa...

Hi hi, vi har samma problem här - alldeles för varmt och en helt fjuttig liten balkong där inget får plats... Som tur är har vi inga mygg i San Juan
Jag förstår att du kommer att saknar palmerna, det kommer jag också! (även om vi bor ovanför palmernas kronor / toppar!)
Jättefin solnedgång dessutom.
Hoppas att ni får en härlig minisemester i Key West!

Annika sa...

Sorry, Victoria, att jag valde så svåra ämnen den här månaden ;-)
Men du har lyckats bra ändå med vackra platser utomhus. Så exotiskt för mig med palmrassel och everglades, häftigt!!
Vad härligt med en tripp ner till Key West...Blir duktigt avis...
Have fun!!!

Jessica sa...

Flyttar??? nagot vi inte vet....

Saltistjejen sa...

Jag undrar som Jess. vart och när ska ni flytta?????!! HAR JAG MISSAT NÅGOT?
Otroligt härlig solnedgång ni ser! Jättevackert.
Förstår att du kommer sakan palmsuset. det är inte alla förunnat att kunna höra det där speciella rasslet av palmblad i vinden...
kram!

Victoria sa...

Petra: Va, har ni inga mygg? Orättvist!!

Annika: Det gör inget, det kommer igen när det är min tur att hitta på ämnen (moahahaha!), har faktiskt redan börjat fila så smått på vad jag ska hitta på.

Jessica: Nej nej, vi ska inte flytta nu, men det blir ju någon gång så att vi kommer att bo någon annanstans och det är det här jag kommer sakna. Ingen flytt inom överskådlig framtid alltså.


Saltis: Nej då, du har inte missat något. Vi ska inte flytta någonstans, i alla fall inte nu. Sen kanske, men inte nu.

Anne sa...

Solnedgångsbilder har du visat upp tidigare, jag tittar alltid lika förtrollat på dem. Jag tycket det vore väldigt fint att ha den att se på och inte som vi har, dvs vår solnedgång går ut på att från den nya uteplatsen se grannhunden gå ut på balkongen och skita.
Key West, härligt! Jag har aldrig varit ända ut, vi vände nånstans halvvägs pga tidsbrist. Hoppas det blir mycket fotande så vi får se bilder!

Simone sa...

Underbar solnedgång. Bra du påminnde om mygg, ska sluta klaga på att det är kallt här;-) Mitt bidrag blev uteplatser.

Marianne sa...

Det kanske är på grund av myggen som de inte gör några fina uteplatser? Vi har också problem med mygg, men här sprutar de någon rök varje dag så att myggen i alla fall har något att kämpa mot. Det sägs att det är koldioxid de sprutar, och det luktar som väldigt starka avgaser. Du har i alla fall en vidunterlig utsikt över Everglades, förstår att du kommer att sakna den en vacker dag.

Nilla sa...

Vad roligt att hitta så många fina bloggar via fredagstemat. Ha en skön helg! Jag är inte så berest men i Florida och Key West har jag faktiskt varit! :-)