2008-05-17

Recept på daim-maränger

Daim-maränger - uppdaterat!

3 äggvitor
1 1/2 dl socker
ca 100 gr grovt hackad Daim

1. Sätt ugnen på 125 grader Celcius (257 grader Farenheit)

2. Skilj vitorna från gulorna och häll vitorna i en skål.
Häll i hälften av sockret och vispa till det blir fast och tjockt (man ska kunna vända skålen upp och ner!) TIPS! Koka upp en kastrull med lite vatten och ställ skålen i (skålen ska liksom vara för stor så att den "fastnar" på kanterna på kastrullen och inte kommer i kontakt med vattnet), så blir marängerna extra sega och härliga. Ställ kastrullen stadigt på ett grytunderlägg när du vispar. Vi vill inte ha några olyckor med hett vatten!

Hacka Daimen, antingen med kniv eller i en matberedare. Vänd försiktigt ner den i smeten samt resten av sockret.

4. Klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Lämna lite plats mellan varje maräng och använd en plåt till om det behövs.

5. Grädda marängerna i 45 minuter. Testa om de är klara genom att skjuta in en kniv under en maräng och lyft på den. När den släpper från pappret är den klar, annars måste den gräddas lite till.

Smaskigt och jättepoppis!

Andra bloggar om:
, , , och .

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å TAAACK!!!
det var supergulligt att du visade receptet för det lät så gott när du berättade om dessa maränger tidigare! :-)
Kram!

Marianne sa...

TACK!!! Det verkar inte ens så svårt! Och nu har jag beställt Dajm från Ikea-varuhuset i Istanbul så om en månad kan jag testa!

Ha en riktigt skön helg!

Fundersam Cecilia sa...

Tack för att du la upp receptet.Blir till att åka till Orlando o handla dajm med andra ord.