2008-05-19

Vadnu - måndag???

Plötsligt blev det fredaglördagsöndag och jag fattade inte hur det hela gick till - och nu är det måndag igen. Jag missade helt fredagstemat och nu känns det som om det är försent att lägga in ett riktigt inlägg om det. Men så mycket kan jag säga att jag och värme inte går ihop särskilt bra, om inte annat för att jag ju inte har mycket till pigment på grund av hårfärgen och jag bränner mig ganska lätt. Dessutom HATAR jag att svettas! Jag minns första gången vi åkte upp till Orlando och stod i kön för att få komma in på DisneyWorld. Klockan var väl nio-halv tio och svetten rann redan längs med ryggen på oss alla fyra. Jag såg inte fram emot en hel dag i den hettan. Numera har jag vant mig lite mer vid värmen och lider inte lika mycket av den, men det är ändå inte roligt att gå omkring som en svettbomb hela dagen. Min enda (men inte särskilt stora) tröst är att värmen är lika för alla. Är våldsamt avundsjuk på dem som på något sätt lyckas se sådär svala och fräscha ut trots dryga trettio graders värme i skuggan. Hur gör de egentligen??

När det är riktigt varmt trivs jag bäst inomhus, i den AC-tempererade svalkan. Jag går inte ut i onödan, men det skulle inte du heller göra om du blev svettig bara av att gå de tio metrarna till brevlådan fram och tillbaka! När den värsta hettan har lagt sig fram mot kvällen kan jag sitta ute på baksidan med något kallt och gott att dricka.

Utan AC:n skulle jag inte överleva. Så enkelt är det.

Just nu har vi ovanligt varmt i Florida, det är högsommarvärme och inte en droppe regn får vi heller. Många gräsmattor är knastertorra och bruna och Everglades brinner sedan flera veckor. Vinden ligger sedan ett par dagar åt vårt håll och det stinker brandrök så fort man öppnar dörren ut.
Snart börjar regnperioden och jag hoppas verkligen att vi får regn, regn, massor av regn. Orkaner däremot klarar jag mig utan i år också, tack så mycket. Det gick så bra förra året så vi hoppas på samma tur i år igen.

Andra bloggar om:
, , , och .

7 kommentarer:

Anne sa...

Nä, jag har heller aldrig försått hur vissa kan se så svala och oberörda ut i hettan när man själv är rödmosig och svettig som bara den.
Floidahettan är inte att leka med, jag förstår helt klart du håller dig mest inomhus. AC:n är livsviktig, måste ha varit tufft för folket där innan AC:n fanns (vilket ju inte är så våldsamt länge sen).
Ha en riktigt bra vecka!

Desiree sa...

Det är jobbigt när det ¨är så varmt att man knappt kan ta ett steg utan att svettas. AC:n är verkligen gudvälsnignad. Hoppas ni får regn snart. Här har det faktiskt regnat betydligt mer detta året.

Saltistjejen sa...

Nej visst är det så att vissa ser ut som om de har inbyggd svalka på ngt underligt vis!! När man själv knatar runt helt rödmosig i ansiktet med svetten klibbande i ryggslutet...
Det enda jag kan säga som är en fördel för mig vad gäller svettande är att mins vett aldrig luktar. Hur mycket jag än svettas, vad jag än har på mig för material så luktar den inte!!!! Konstigt! Men i vissa fall väldigt skönt och praktiskt.
ACn är verkligen oumbärlig när det är som varmast. Främst för fukten (mer än själva värmen tycker jag). Hoppas du får en bra vecka!

Victoria sa...

Anne: Nej, det är konstigt! Men det är väl samma människor som kan gå en hel dag utan att skrynkla sina kläder! Fattar inte hur det går till heller....

Desiree: Hm, har ni knyckt vårt regn eller...? ;o)

Saltis: Jaså?!? Det var konstigt, men praktiskt! Vissa har minsann tur.

Marianne sa...

Ja de där oberörda människorna är väl de som alltid har perfekta frisyrer också ...

Så det brinner i Everglades? Vad trist, det är väl en nationalpark? Hoppas de får bukt med den snart och hoppas att ni får regn redan i dag. Här får vi förmodligen vänta till framåt december - januari innan vi får några stänk från ovan.

Orkaner vill vi INTE att ni ska ha. Du borde köpa dig en sån där larmradio som Desirée har. Det borde ni alla göra i US så att ni alltid är trygga.

Ha en skön vecka!

aurorabuddha sa...

Igar slog vi varmerekord har i SA - det badar inte gott for den kommande sommaren...

Jag ar som du, jag spenderar sommaren inomhus. Utan ac skulle man inte kunna bo har, jag svar. Och jag har ju hot flashes ovanpa detta. Oj.

Och vi langtar efter regn har ocksa!

SweFlo sa...

Jag brukar fösöka föreställa mig hur det måste ha varit att bo i FLorida innan AC. Speciellt på den tiden när det var rediga kjolar och långa ärmar, rockar och hattar som gällde. Hjälp säger jag bara!