2008-07-10

Dags för en utmaning!

Det var länge sedan jag hade en utmaning här på sidan, så nu kommer det en! Desiree och Dosiss har bägge utmanat mig så det var bara att gnugga geniknölarna och skriva svaren.

Regler:
- Posta reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka vidare utmaningen till 6 andra bloggare.
- När du postat dina svar, berätta det för den som utmanade dig!

Fem saker som finns på min Att-göra-lista idag:
(om det blir gjort är en annan femma)
1. Packa upp det sista i min resväska som ligger och dräller på golvet i vardagsrummet
2. Tvätta (och tumla, och vika, och stryka, och tvätta, och tumla, och ....)
3. Få ordning på alla bilder jag tog när jag var i Sverige
4. Planera matsedel för kommande vecka och skriva handlelista
5. Läsa för mina barn ur någon av de svenska böcker jag köpte i Sverige

Vad gjorde jag för 10 år sedan?
För tio år sedan hade vi precis flyttat in i vårt nybyggda hus i Viby utanför Sollentuna. Jag jobbade på Microsoft och trivdes rätt så bra med det. Jag var lite lagom gravid med Lång, och vi höll på att planera mitt och J´s bröllop som ägde rum den 15:e augusti i en pytteliten träkyrka i mörkaste Småland.

Ställen jag bott på:
Nu ska vi se så det blir rätt...
Växte upp i Alby i Botkyrka utanför Stockholm. Sen bodde jag ett år på en folkhögskola på Väddö i Roslagen, ett år på en annan folkhögskola i Bräkne-Hoby utanför Ronneby i Blekinge, sen i andra hand i en lägenhet i Bergshamra (var tvungen att söka fram en tunnelbanekarta på webben för jag hade glömt vad det hette...), sen i egen lägenhet i Hökarängen, sen i Högdalen, sen Viby, sen Caversham Heights i UK och vidare till Woodley en bit därifrån, sen hem igen till Mörby utanför Stockholm och sen ut till Åkersberga. Efter detta flyttade vi till USA, där vi först bodde lite kort i Plantation och nu i Weston.
Jag tror att jag fått med alla ställen, annars ber jag ödmjukast om ursäkt (vem som nu skulle bli sur för det).

Fem saker jag skulle göra om jag var biljonär:
1. Köpa en stor och fin villa, förmodligen i Seattle, dit vi planerar att flytta inom ett år
2. Köpa en fin lägenhet i Stockholm där vi kunde bo när vi åker dit
3. Betala av en massa lån (egna, familjens) på hus, bilar, studier osv
4. Sätta upp fonder till barnen (egna och killarnas kusiner, gudbarn)
5. Ordna ordentliga pensioner till mina och J´s föräldrar och investera resten klokt

Personer du vill veta mer om:
Precis som Desiree vill jag gärna veta mer om er som läser här men sällan eller aldrig kommenterar. Vilka är ni? Var bor ni? Har ni några önskemål om vad jag ska skriva om eller skiter ni i vilket? Berätta! Jag är så "nyfniken"!

Jag utmanar ingen särskild eftersom de flesta säkert redan har gjort denna utmaning. Men har du inte gjort den och känner dig manad - varsågod!!

Andra bloggar om: , , , och .

5 kommentarer:

Haneleh sa...

Hey =)
Jag som "imponeras" mycket över att ha hittat din blogg "over there" skulle gärna vilja läsa mer om vardagslivet i USA. Tyvärr känner jag att mina fördomar blivit många och fler genom åren gällande amerikas invånare; lite naiva, skenheliga och ovetande om världen i stort. Ser ju på Dr Phils tv-program där totalt IQ-befriade människor är med ibland och jag vill inte tro att det verkligen är så ändå... Är det verkligen så mycket "yta" i vanliga vardagen som man får uppfattningen om?? D.v.s en massa skönhetstävlingar, flickors drömmar om att bli cheerleader och att många tror att Europa är ett LAND... osv. Berätta! Jag vill inte tro på det jag ser och matas med i media om du förstår vad jag menar =) Ha det fint!

Desiree sa...

Vad kul att du antog utmaningen. Roligt att fa lasa vart du bott. Vilken plats har varit din favorit? Valkommen tillbaka till soliga Florida. Jag trodde du var kvar i Sverige annu. Maste blivit en toppen overraskning for din syster att du kom och sa fick du ocksa njuta lite av den svenska sommaren. Har ni flyttat nu alltsa till ett annat hus i Florida?

Anne sa...

Jag vill bara säga trevlig läsning och välkommen tillbaka "hem" igen!

Malin sa...

Jättekul att läsa om lvet i USA! Vi bor i Sverige men har planer på att flytta utomlands, men det har "fastnat" på planeringsstadiet än så länge =) jag har ju tre barn så att jag tycker att det är intressant att läsa om hur skolan funkar osv. Sedan är det alltid kul att läsa om vanliga vardagliga saker som skiljer sig från livet i Sverige!
Din blogg är jättetrevlig läsning så att jag hoppas att du fortsätter skriva!

Victoria sa...

Haneleh: Jag vet inte om det är fler korkade människor här än någon annanstans, överlag är nog medelamerikanen som folk är mest. Däremot är det rätt mycket yta, man skuldsätter sig upp till öronen, bara man har den senaste bilen och det finaste huset...

Desiree: Det är svårt att välja någon favorit, alla platserna har sina fördelar - fast Weston ligger föstås bra till...! :) Vi har inte flyttat, utan vi kommer att bli kvar här i huset ett år till.

Anne: Tack!!

Malin: Kul med en "ny" läsare! Välkommen hit och jag hoppas att jag kan fortsätta att skriva om saker du tycker om.