2008-07-23

Det är stressigt att blogga!

Ser i Aftonbladet att kvinnor känner en stor press på sig att uppdatera sina bloggar och det tror jag till stor del kan vara sant, även om det naturligtvis inte bara är kvinnor som känner så. Självklart känner män/killar/gubbar samma sak om de har en blogg som har flitiga läsare som återkommer till sidan, det är jag övertygad om!
Åtminstone jag vill inte vara trist och tråkig och ha samma inlägg på sidan flera dagar i rad om det inte kan hjälpas.

Det här har jag funderat över förut och nog är det så att till största delen är det man själv som lägger den här pressen på sig att bloggen alltid ska vara uppdaterad med flera käcka inlägg som helst ska vara både lustiga och tänkvärda och även inspirera andra till att blogga om liknande saker. Men som sagt, det är nog mest man själv som vill att ens lilla blogg ska vara sån.

Sen kan jag inte uttala mig om de som har bloggen närapå som ett yrke och skriver om mode och sånt (jag kan icke förmå mig att länka till tramset) och har tusen-tusen läsare i timmen, de kanske känner en press från läsarna, vad vet jag?!

Men jag har skrivit det förut och jag skriver det faktiskt en gång till:

Den dagen det blir jobbigt att blogga och att det blir ett nödvändigt ont, då slutar jag.

Oooooh! Nu åstadkom jag två (2!) inlägg på bara en liten stund! Då behöver jag inte känna någon mer press, åtminstone inte idag.

PS. Artikeln i ftonbladet handlar om att blogga, men nog ser hon på bilden ut som om hon skriver e-post?! Klantigt.

Andra bloggar om:
, , , och .

7 kommentarer:

Desiree sa...

Detta inlägg håller jag helt med dig om. Det ska verkligen inte vara stressigt eller kännas jobbigt att blogga. Den dagen det inte är kul längre och känns mer som en plikt så är det nog dags att sluta eller ta en längre paus iallfall. Jag tycker inte att man behöver ha nya fräsha inlägg varje dag. Några i veckan räcker bra det också om det skulle vara så. Dessutom tror jag att man absolut inte ska känna dåligt samvete över att ibland ha skrivkramp eller att känna att man vill vara ledig från bloggen och ha semester från den då man har semester eller bara behöver en paus. Ha en bra dag. Jag gillar din blogg precis som den är.

Victoria sa...

Desiree: Preciiiis! Det här med att blogga ska ju vara kul - inte nåt dåligt samvete som hänger på ryggen och gnager! Att sluta eller i vart fall ta en lång paus blir det som gäller i så fall, precis som du skriver. Tack söta du för berömmet!

Lumumma sa...

Jag tror det är dom som får betalt för att blogga (betalt per besökare?) som känner press. Vilken bisarr situation! Vart tar skrivarglädjen vägen då? Tack o lov att man skriver enbart för sitt eget höga nöjes skull. Vad spännande med flytten! Kram, Josse. :)

Victoria sa...

Lumumma: Jaaa, det har du rätt i! Får man betalt för att vara kvick och intressant så känner man säkert pressen på sig att vara just det hela tiden. Kan tro att det är ungefär samma med dem som har som grej att vara "elaka", där kan man nog inte plötsligt komma med en normalt inlägg utan det ska spruta etter åt alla håll hela tiden....! Kram!

Desiree sa...

Lite fler namnförslag till nya bloggen:

Seaside livning
Seaside
Coastal Life
West coast life

De flesta amerikanska städer har ju sina alldeles egna smeknamn. Du skulle ju kunna försöka kolla upp vilket smeknamn Seattle har.

Victoria sa...

Desiree: Det var många bra förslag, tack så mycket gulliga du!!! Jag ska se om jag kan ta reda på vilket smeknamn Seattle har, det var ett bra tips.

Tezz sa...

Jag håller med! Man ska ju blogga för att man tycker att det är roligt, inte för att man måste. Tycker även att det brukar märkas när folk börjar blogga för att de känner sig tvungna. Blir tråkigare inlägg.