2008-07-12

Hemresan från Sverige...

...var ingen lek, kan jag meddela.
Första delen gick i och för sig som en dans. Jag blev avsläppt på Kastrup och checkade in. J hade varit så gullig och uppgraderat mig till att åka Business över Atlanten och jag var inte alls ledsen för det. Bättre mat, bättre möjligheter att sova, mer plats, ja allt är bättre där och det var kalas. Vi landade en kvart före utsatt tid på Dulles i Washington DC.

Det var sen problemen började. Eftersom det inte fanns plats på något direktflyg till Fort Lauderdale var jag tvungen att mellanlanda i Charlotte, North Carolina. Jag skulle få vänta på Dulles i tre timmar, men jag hade bok och mitt sudoku så mig gick det ingen direkt nöd på, även om jag helst hade velat komma hem så fort som möjligt. När det var dags att gå ombord på planet kommer ett meddelande från flyplanspersonalen att planet skulle bli försenat eftersom det var åskoväder nere i Charlotte och att flygplatsen stängts. Det var bara att gilla läget och fortsätta vänta. När vi väntat nästan en timme förstod jag att jag inte skulle hinna med mitt flyg till Fort Lauderdale, så jag ber om att få bli ombokad till nästa plan, vilket skulle gå tio över tio på kvällen. Tyvärr fanns ingen plats där men jag blir satt på väntlistan.

Till slut får vi gå ombord, men efter en lång väntan ombord på planet får vi veta att visserligen har Charlottes flygplats öppnat, men nu har ovädret flyttat sig så det ligger mitt i vår väg. Vi får vänta ända till fem över halv nio innan allt är som det ska och vi kan lyfta.

Bredvid mig sitter, en i och för sig trevlig kille, om det inte hade varit för att han snusade. Jag vet inte riktigt vilken sorts snus det var, men att det var någon typ av lössnus var klart. Till saken hör här att jag inte hade ätit på ett tag, vi hade ju fått mat på planet från Kastrup och jag hade bara druckit under tiden vi väntade på Dulles. Därför hade jag hunnit bli sådär otäckt hungrig ni vet, sådär så man mår illa.

Killen bredvid mig har en vattenflaska med sig och jag ser att han har en mörk vätska i den. Först får jag för mig att han vin i flaskan och dricker, men sen inser jag att han sitter och spottar i flaskan, det är snus-spott han har där och då mår jag ännu mer illa. Jag kan inte titta på honom, blotta tanken på spottet får det att vända sig i magen på mig.

Men, jag överlever resan men vi landar kvart över tio, alltså fem minuter efter mitt (och det sista för dagen) plan skulle lyft mot Fort Lauderdale. Jag kollar för säkerhets skull med tjejen som står i gaten och faktiskt är även detta plan försenat och ska inte lyfta förrän halv tolv. Jag går dit bara för att mötas av ett hav av människor som väntar överallt på försenade och inställda flyg.

När jag frågar personalen om det finns plats på planet får jag till svar att planet är fullt och att de inte vet om någon på väntelistan kommer med, men de ska i alla fall kolla min biljett. Killen i gaten får leta länge på sin dator innan han hittar mig och intrycket jag får är att jag inte ens fanns med på standby-listan alls utan att han sätter dit mig just då. Det låter ju inte så hoppfullt när det sitter massor av folk som vill komma med på det här planet, precis som jag.
Jag går undan till ett hörn och gråter en skvätt.

Sen börjar de boarda planet och vi är många som sitter med standby-biljetter i handen och hoppas på att få komma med och till min stora förvåning blir mitt namn uppropat först av alla! Tydligen var det ingen kö före mig när damen i Washington satte mig på listan och tack vare detta kom jag med planet.
Jag gråter en skvätt till, men den här gången för att jag är så glad och tacksam.

Resan går bra, fast jag satt och frös något kollosalt och inga filtar fanns det heller. Men jag tröstade mig med att det snart skulle bli mer varmt än vad jag skulle vilja, så det var bara att stå ut.

Jag undrade också en del över var min väska skulle vara, hade de hunnit lasta om i Charlotte med allt stök och krångel som var där? Döm om min förvåning när vi kommer ner vid bagagebanden, då står redan min väska där och väntar på mig! Det måste kommit med ett annat flyg, det är den enda förklaringen jag kunde komma på. Jag vet inte om "Priority"-lappen de satte på i Kastrup hjälpte, i så fall är jag mycket tacksam!

J kom och plockade upp mig med bilen och vi körde hem, mitt i natten. Eftersom jag var rätt uppskruvad och inte mådde bra alls, hamnade jag ute i soffan framför TV:n eftersom jag inte kunde sova. Ett par timmars sömn lyckades jag i alla fall få till men det var långt ifrån tillräckligt.

Nu, ett par dagar senare, känns allt OK igen. Nu blir det inga fler resor på ett tag. Vi kommer förresten inte heller att flytta ifrån huset. Vår hyresvärd tog sitt förnuft till fånga och höjde inte hyran, så vi blir kvar här ett år till. Sen är planen att vi ska dra vidare till Seattle, men det är än så länge bara en plan. På nyåret tar vi tag i det. Nu ser vi fram emot födelsedagar, skolstart, jul och nyår och förhoppningsvis flera besök från familj och vänner från Sverige.

Andra bloggar om:
, , , och .

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ojojoj, det låter verkligen inget vidare. Jag hatar verkligen när ens flyg blir försenat av ngn anledning och man därför missar sitt nästa flyg. Detta eftersom man då aklltid hamnar på stand-by-listan som "ingen" bryr sig om. man har betalat fullt pris för att flyga från punkt A till punkt B, men pga faktorer man inte själv rår över blir man plötsligt bara "struntad i" eftersom stand-by-listan inte är något som personalen på flygbolagen bryr sig om alls. Jag hatar det!!!

När vi flög hem från Honolulu förra året missade vi vår förbindelseflight i Houston pga av att vårt Honoluluplan var försenat. Vi fick sedan vänta 6 timmar i Houston!!! Och då visste vi inte om vi ens skulle komma med sista planet till New york, och ingen info kunde man få heller. Om man åtminstone fick veta att "nej du kommer inte att komma med ngt flyg förrän om 6 eller 8 eller 12 timmar..." då kunde man ju göra ngt. Men efeersom man msåte sitta där och kolla varje flyg och hoppas att man kanske kanske kanske kommer med det så blir man ju galen!

Skönt att du iallafall är hemma nu och hoppas du kan njuta av hemkomsten! :-)

Förresten jag är så nyfiken på business class. har aldrig ngnsin flygit business, men tycker det verkar sjukt lyxigt!! :-)
Var det så bra som man tror??

kram!!

Dosiss sa...

Fy vilken jobbig resa. Finns inget värre än att resa med byten. vad bra att ni kan stanna kvar i huset ett tag till.

Sarah sa...

Usch vad trist med ett så jobbigt slut på en så trevlig resa! Jag är iallafall jätteglad att du kom hit och att du till slut kom hem!
Kramar S

Desiree sa...

Flygresorna är verkligen inte kul. Det verkar som om det är mer regel än undantag att det blir inställda flyg eller förseningar. Sedan brukar ju även väskorna fastna någonstanns så att man inte får med sig dem. På sommaren är det åskoväder och på vintern är det vinterstormar, alltid verkar det vara något slags väderfenomen. Jag ska flyga direkt denna gången Atlanta - Stockholm. Jag hoppas det inte strular. Det är iallfall mindre risk då det inte är något byte inblandat. De har precis öppnat denna linje och det känns verkligen som en sann lyx att få testa detta. Jag har full förståelse för att du grät några skvättar, det skulle jag själv ha gjort. Sedan är man ju så himla trött också och precis som du är det lätt att man även börjar må lite lätt dåligt pga av tröttheten efter ett tag. Usch den där killen med spotkoppen lät superäcklig. Skönt att du tillslut kom hem välbehållen. Skönt att ni får vara kvar i huset ett år till och slipper flytta. FÖr hur kort man än flyttar så är det jobbigt att flytta. Ni verkar ha en massa mysiga och roliga saker att se fram emot under hösten. Det är bra att du focuserar på det ni har i Florida nu så får du tänka på Seattle nästa år då det närmar sig mer.

Marianne sa...

Vilken mardrömskille att få bredvid sig! Har folk inget vett alls?

Och fy vad det är jobbigt på långflygningar när anslutningarna inte funkar som de ska. Bara att korsa Atlanten tar ju på krafterna. Jag har också blivit uppgraderad en massa gånger, i början av 90-talet innan alla hade frequent flyer-kort. Det är så skööönt!

Skönt att du är hemma ordentligt nu i alla fall, och det måste vara skönt att slippa flytta. Det är ju en del jobb med det, trots allt.

Anne sa...

Jag hade också gråtit en skvätt i nåt hörn, det där låter som en riktigt riktigt jobbig resa. Nu blev det ju rätt bra i alla fall, du blev uppropad och kom med planet. Men, men jobbigt och eländigt med allt detta flygande och förseningar. Speciellt när man är själv också, tycker jag.
Åskväder verkar vara en stor bov i förseningssammanhang den här årstiden, bla våra gäster nyligen blev rejält försenade pga åskväder. Har hört flera som morrat över åskväder som ställt till det.
Vad skönt det kommit besked med huset också, jag tycker det låter skönt att ni slipper flytta.
Lev i nuet, en dag i taget bara och så får man se vad som händer sen.

jenny sa...

Men usch gumman vilken jobbig resa! Och vi som typ inte haft nåt regn eller åska sedan i våras och så kom det just när du skulle flyga, typiskt. Du skulle ha slagit en signal så kunde jag ha kommit och fikat med dig :-)! Skönt att du kom hem bra i alla fall. //kram

agnetha.kalivas sa...

Tjingeling.

Ja det lät ju lite jobbigt fast jag antar att man blir luttrad efter ett tag. men som du sa det år bara att gilla läget. Det blir ju inte bättre av att man heysar upp sig.

Jag e lite avundsjuk på dig som får bo i Florida. Min dotter som e 18 har bott två år i Bradenton / Sarasota. Den 20 augusti ska hon tillbaka igen , sedan hoppas vi på stipenduim till college. Tror att hon helst vill till University of Miami men det kan nog bli tufft.
i Maj nästa år tar hon studenten sedan får man se var hon hamnar. Brafenton e väl kanske inte det roligaste stället att vara på, även om jag har hittat saker att göra de gånger jag varit där.

Ha en bra sommar Kram från agnetha

Anita sa...

Hejsan
Ingen rolig resa, har haft nått liknande på någon av alla flygresor. Men annars är det roligt att flyga tycker jag. Här hemma har vi just haft SWEAs sommarlunch i Skåne, roligt som vanligt när alla kommer hem till Sverige och är med.

Elina sa...

Usch vad jobbigt! Flyga over seas är verkligen ingen lätt match i vanliga fall... Stackare! Hur kommer det sig förresten att du bor i Florida?