2008-08-21

Kast å släng

Jag håller på och rensar bland alla flyttlådorna i garaget. Jag menar, det måste ju någon gång göras och varför inte nu när jag känner för det och ändå är svettig efter promenaden med Asta!? Dessutom har jag ju utlovat Tottevideo till lilla L i Sverige och den måste letas fram. Såklart är den i lådan som står underst...

Nåväl.
Vad jobbigt det är att rensa i flyttkartonger! Inte bara är det svettigt och tungt, det är påfrestande rent psykiskt också. Vad ska kastas? Vad ska sparas? Måste man spara något för att man fått det i present? Ska man spara något som man använder kanske en gång varannat år, men som då pryder sin plats eller fyller sin funktion med råge?

Nu försöker jag vara jättetuff. Jag var en otrolig mespropp när vi flyttade från Sverige, jag släpade med all möjlig skit som har legat ouppackade i lådorna ända sen vi kom hit. Det är dags att göra sig av med allt sånt nu. Desto mindre att släpa på sen!

Det är i och för sig nästan ett år kvar till den förmodade flytten, men vem vet när jag får ett sånt här ryck igen!?! De där garagestädarimpulserna kommer ytterst sällan kan jag meddela, och det är bäst att passa på medan jag tycker att det är kul.

Ja ja. Nu ska jag gå ut i garaget igen och kasta lite fler porslinsfigurer, ljusmanchetter och annat krafs.

Andra bloggar om:
, , , och .

10 kommentarer:

Anne sa...

Det gäller helt klart att passa på för som du säger kommer de där garagestädimpulserna inte så ofta. När pappa var här tidigare i somras rensade vi garaget och städade rätt rejält där. Plötsligt kommer man in och ut bilen på båda sidorna (tidigare var det så tight mot väggen pga grejer så det gick bara gå ut på ena sidan).
Det är oerhört skönt att rensa upp, jag tycker det känns som man kan andas igen.
Jag tycker man blir mindre sentimental för varje flytt också. Slänger och gör sig av med mer saker, även om det inte alltid är helt lätt.

Jessica sa...

Bra jobbat!! Rensa och slanga ar nyttigt. Varfor spara massa skit??
Varfor osregnar det just nu nar skolan slutar om en timme????

Desiree sa...

Jag tycker du är duktig som tar itu med detta på en gång. Lika bra att smida medan järnet är varmt liksom. Det är bra att du är tuff i sortering. Det behövs. Man får tänka på att man sparar en hel del jobb med att packa upp om man rensat rejält, du får dessutom mer plats och det bästa argumentet är väl att ni spar pengar på flytten. Själv är jag inte så värst sentimental då det gäller att spara saker och ting. Det jag inte saknat eller använt på ett år brukar jag göra mig av med. jag tycker absolut inte att man behöver spara saker bara för att man fått dem i present. Du får väl utse någon trevlig belöning till dig när du sorterat färdigt som morot för allt tufft jobb.

Petra H sa...

Jag är så dålig på att kasta - är lite av en hamster (eller är det ekorre?), hi hi. Men jag satt just och pratade med O om det igår, jag är INGET i jämförelse med hans mamma som har en hel lagerlokal med grejor!!
Lycka till med utrensningen!

mallan sa...

Bra att du rensar, helt rätt! Man ska inte spara på för mycket saker. Som sagt, det är psykiskt jobbigt, det är det jag tycker är värst med lådor (det är därför jag har fyra kvar efter 1 1/2 år!) Hua!
Bra också att du passar på när du känner för det, man vet som sagt inte när man känner för det nästa gång.
Kram!

Haneleh sa...

Ja, visst är det svårt. Läste ett tips som jag försöker anamma när ångsten över att "slänga eller inte" blir övermäktig. Har du inte använt det på ett år - släng det! Gäller då framförallt kläder som hänger i garderoben och som man "vill komma i", haha! Det stod också om saker; lägg det i en låda - har du inte saknat det på 6 månader så släng/skänk bort det!
Skönt är det iaf när det är gjort. Lite renande för själen :)

Sarah sa...

Hurra för dig! Det är verkligen skönt att slänga gammal gojja, lite svårt dock när man lever ihop med en hamster... Törs man efterlysa lite nya foton...?
Kramar Sarah

Saltistjejen sa...

Å jag kan också ha svårt att kasta vissa saker. Men när man väl kommer igång så är det bara såååå skönt!!!
Heja heja!!

Marianne sa...

Rätt tänkt att passa på. Maken skrattade åt mig när jag började rensa i Istanbul redan ett halvår innan vi skulle flytta. Men vips så hade ett halvår gått och det var dags. Så det var tur att jag började när jag började.

Jag är också för att göra mig av med saker - men med måtta! Vissa saker kan faktiskt vara bra att ha. Om man använder dem varannat år så använder man dem ju faktiskt. Och vissa kläder ... nej, de får hänga där även om det är sällan-aldrig jag använder dem, för det har hänt mig sååå många gånger att de en vacker dag kommer till användning igen.

Saker man har fått i present tycker jag däremot att man kan få göra sig av med om man av olika anledningar har dem liggande i en kartong i garaget ... : )

Lycka till!

Victoria sa...

Anne: Precis, det blir mer plats i garaget, det var egentligen den största anledningen till att jag började rensa, vi fick knappt in en bil i garaget, så mycket grejor fanns det! Nu får vi i alla fall in en... ;o)'

Jessica: Ja, det är så skönt att bli av med en massa grejor som man inte använt på åratal!

Desiree: Det behövs verkligen att man är tuff när man sorterar, det är konstigt hur mycket grejor som verkligen var jätteviktiga att ta med hit när vi flyttade från Sverige, och de har legat ouppackade i kartongerna sen vi kom hit!

Petra H: Oj, en hel lagerlokal! Så mycket grejor hoppas jag att jag aldrig samlar på mig.

Mallan: Precis! När man verkligen känner för att rensa, då är det bäst att ta tillvara på tillfället! det kan ju vara ett halvår till nästa gång! ;o)

Haneleh: Jag har också hört det där med ett-årsregeln med kläder, jag försöker regelbundet rensa i garderoben, det blir väl typ två gånger om året.

Sarah: Så M är en hamster!? Där ser man, de lurar där man minst anar det. ;o) Några nya foton finns i fotodagboken.

Marianne: Ja, det måste vara måtta på allt, man får använda sitt sunda förnuft när kan rensar. Jag håller med dig!