2008-09-15

Dagens projekt

För en liten stund sedan vinkade jag av J, som skulle resa till Austin på en veckas konferens. Det blir tomt här utan honom, men vi klarar oss, killarna och jag.

Dagens projekt blir att åka till biblioteket och fixa lånekort. Barnen i killarnas skola uppmanas att läsa så mycket som det går och det är ett himla pyssel med läsloggar och annat. Det hela går ut på att ungarna ska läsa böcker och skriva upp dem på en speciell lista, och beroende på hur många böcker de läser så får de diplom. Eftersom vi omöjligt har råd att köpa så många böcker till killarna så blir det att åka till biblioteket. Jag tror jag vet var det ligger, tror jag har kört förbi där ett antal gånger men aldrig varit inne där.

Om någon undrrar varför det är så dåligt med uppdateringar i fotoalbumet så beror det på att det krånglar och att jag inte kan lägga in bilder - tro mig, jag har försökt! Hoppas på bättring snart.

Andra bloggar om:
, , , och .

7 kommentarer:

aurorabuddha sa...

Ha! Anita i Oregon skrev just om bibliotekskort oxa!

Jag har inte varit till biblo pa *evigheter* - sakert har det blivit helt modernt sen jag var dar sist. :o)

Desiree sa...

Låter vettigt att skaffa lånekort på biblan. Jag har besökt vårat bibliotek några gånger och det är verkligen fint och fräscht. Jag hoppas att ni har en riktigt bra och fin bibbla. Du kanske också hittar en massa spännande böcker, tidningar mm.

Annika sa...

Bibblan är bra...När K gick i ES, iallafall i de lägre klasserna, skulle man hålla en logg hela tiden. Skriva upp bok, författare och vad hon tyckte. Those were the days...

Anne sa...

Bibliotekskort är bra, jag har dock inte använt mitt sååå mycket. Men gillar tidningsutbudet som finns, helt enormt. Hehe, jag antar att "ert" bibliotek precis som mitt också har en härlig heltäckningsmatta. I och för sig kan jag förstå det på bibliotek, det dämpar ju ljudet när man går.
Förresten, jag läste ditt tidigare inlägg om kalendrar. Jag noterade det förra veckan, att det börjar poppla upp massor med 2009 års kalendrar i affärerna. Det kan nog vara en god idé köpa rätt tidigt, då får man den man vill ha. Eller beställa i tid, kanske personligalmanack får massor med beställningar i december och med lång väntetid för kunderna. Men beställer man nu så har man den snabbt....

Jessica sa...

det ligger precis bakom skolan, utmed bonaventure, kan inte missas. tyvarr itne sa roligt som man skulle kunna tro...

Victoria sa...

Aurorabuddha: Visst, jag har knappt varit på ett bibiliotek sen jag gick i plugget. Nu finns där massor av datorer och annat tekniskt. Annat var det på min tid! Fniss!

Desiree: Tyvärr blev det här bilblioteket en besvikelse. Jag tyckte det var rätt slitet och inte alls så mycket böcker som jag hade hoppats.

Annika: Jodå, det ska skrivas upp på listor och lämnas in, som om det inte räckte med alla läxor de har redan innan?!

Anne: Jajamen, en heltäckningsmatta pryder golvet även i "mitt" bibliotek, men några tidningar såg jag inte röken av, kanske de gömde sig i något avlägset hörn som jag inte såg.
Jag tror stenhårt på att köpa almanackan när man hittar en som man vill ha, annars de kanske tar slut! Hemska tanke. En sån här jag köpte nu med dragkedja på har jag önskat mig i flera år men aldrig hittat någon som jag gillade.

Jessica: Ja, det var verkligen en besvikelse, inte alls så mycket som jag hade hoppats. Det såg trist och slitet ut också och nästan hälften av böckerna är på spanska.

Marianne sa...

Bibblor är bra - så länge Sarah Palin inte kan lägga sig i och censurera bokbeståndet.