2008-09-24

Reklam

Numera är det sällan så att jag tittar på ett TV-program "live", utan vi startar en inspelning och väntar en dryg halvtimma innan vi sätter och för att kika. På det sättet kan vi spola förbi all irriterande reklam och vi brukar komma ifatt lagom till programmet är slut.

Otroligt praktiskt och jag vet inte hur vi klarade oss innan vi fick DirectTV!!

Hursomhelst så händer det dock att jag till exempel står och stryker framför TV:n på dagarna och då glor på några repriser av CSI:NY till exempel och det slår mig hur de reklamansvariga för den här kanalen (SPIKE, för er som undrar) verkar förutsätta att det är karlar som tittar. Här är ett exempel på vilken reklam jag just sett:

- Male enhancements (jag vet inte vad det heter på svenska, det går ju som ni förstår ut att få större snopp och därmed fler brudar)
- Homegym (även här anspelas det på sex, har man större muskler får man mer action i sängen antyds det)
- Bilförsäkring
- Digital betal-TV så man kan se american football och den där helt intelligensbefriade brottningen ni vet, där allt är uppgjort från början
- Och sen på slutet slänger de helt otippat in en reklamsnutt om fläckborttagning!

Hur tänkte dom där??

Andra bloggar om:
, , , och .

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Kanske var programmet EFTER riktiat till kvinnor. Typ Sex and the City??? Så de vill täcka in de kvinnliga tittare som ev slår på TVn lite innan "deras" program startar???

Jenny sa...

Jag tror att SPIKE har profilerat sig som en "manskanal", har de inte det? Varför nu det bara skulle vara män som får titta på CSI-reprisen kan man ju fråga sig? Men pröva att titta på en av dag-såporna, så ser man ganska enkelt vilken demografi DE riktar sig till :-). Det är lite roligt faktiskt, att det fortfarande är så könsstereotypiskt! //kram

Petra H sa...

Förutom ALL Wal-Mart-reklam som BARA vänder sig mot kvinnor eller rättare sagt MÖDRAR! Det retar mig minst lika mycket.. Just nu är det MOTHERS som gör sina egna speciella halvtids-snacks för fotbollssäsongen på tv... Grr... Överlag är ju den amerikanska reklamen så könsfixerad..

Desiree sa...

Det mesta av reklamen är bara skit. Man blir sååå trött på all reklam. Det känns som om det är både mer och längre reklampauser här än på Svensk TV. Mycket reklam är ju dessutom riktigt irriterande. Skönt med direct tv så att du kan spola förbi all reklam. Vilken lyx. Hur funkar det med direct TV? Spelar man liksom in programmen i förväg?

Victoria sa...

Saltis: Nej, det var det faktiskt inte, de har ett CSI:NY-marathon så det var ett helt gäng såna avsnitt efter varann.
Men det var en smart tanke!!

Jenny: Ja, man ser ju nästan jämt vilken typ av människa reklamen riktar sig till. Det är nästan patetiskt.

Petra H: jag håller med, det är SÅ tramsigt!!

Desiree: DirectTV är rena himlen!! Man kan säga att den spelar in hela tiden, på den kanal du tittar, så man kan pausa om telefonen ringer eller man vill gå på muggen och sen starta programmet när man kommer tillbaka. Man kan också spola tillbaka i programmet om man glömde pausa eller vill titta på något igen som man missat. Det funkar alltså bara om man har haft den kanalen inställd hela tiden, inte om man byter kanal på halva programmet och vill se hur det började. Sen kan man ställa in inspelning på de program man vill ha inspelade (fast det är otroligt irriterande att man kan inte titta på ett program och spela in ett annat, MORR!) och så tittar man på dem senare och kan då spola över all reklam. Vi brukar som jag skrev i inlägget spela in och titta fördröjt så kan man slippa det allra mesta av reklamen, beroende på hur långt programmet är och hur länge man väntar med att börja titta.

Anne sa...

Det här med DirectTv, styrs det alltså från dvd-spelare eller är det direkt från tv-fjärrkontrollen? Jag tolkar det som att du spelar in på din DVR eller det kanske är fel?
Jag tänker på On Demand, men där kan man ju inte (väl?) titta på programmen direkt utan de blir tillgängliga dagen efter (eller nån timme då programmet gått klart på tv:n). Det tycker jag är bra, att kolla där.
Men det här med DirectTv låter ju hundra gånger bättre, det låter intressant och nåt som jag skulle vilja använda mig av.

Victoria sa...

Anne: Vi har en box med en hårddisk som man spelar in på, så det är inga skivor eller band eller så. Funkar kanoners!

Marianne sa...

För att de utgår från att det bara är lata arbetslösa karlar som sitter och sölar öl framför tv:n på dagarna? De har aldrig hört talas om att man kan stryka framför tv:n? De tycker synd om alla dödssjuka (läs förkylda) män som ligger och flämtar sina sista andetag framför tv:n och vill glädja dem?

Eller så.

Anne sa...

AHA, då förstår jag mer. Ska kolla in det här DirectTv, det verkar onekligen nåt som skulle passa mig. Du har väl för övrigt koll på att den här veckan har alla serier dragit igång, vet inte allt du följer men jag har i alla fall sett Criminal Minds, CSI Miami och CSI NY (de hade ju rätt spännande säsongsfinaler i maj)

Victoria sa...

Marianne: Ja, man undrar... ;o)

Anne: Jajamen, jag har närapå full koll! CSI och Criminal Minds har jag sett, dramatiskt värre!