2008-10-03

Fredagstema

Det är fredag igen och dags för fredagstema. I oktober är det Anna som har hittat på vilka teman vi ska ta oss an, de finns som vanligt nere till höger i marginalen.

3 October: If I were a man/woman (i.e. the opposite sex*) for one day, I would...

Jaaa... om jag var man för en dag, vad skulle jag göra då?
Det var en väldigt svår nöt att knäcka.

Jag förutsätter att jag över natten förvandlats till en man och sen lika magiskt skulle förvandlas tillbaka till mig själv - för en man vill jag inte vara resten av livet!

Det jag skulle vilja veta är hur män tänker och känner, om det verkligen är så milsvid skillnad mellan könen som jag inbillat mig att det är. Har de verkligen svårt att göra flera saker på en gång eller är det bara en dum skröna? Har de "andra ögon", dvs ser de saker på ett annat sätt än kvinnor?

(och nu blir det snusk!)
Och så är det ju det där med kroppen. Jag är rädd att jag skulle tilbringa alldeles för många av den här dagens timmar med att fingra på mitt könsorgan. Hur känns det egentligen för en man? Om det gick skulle jag försöka få tag på en tjej och genomföra ett regelrätt samlag (aj, får man skriva så? det här är ju egentligen en blogg fri från sånt där snusk), bara för att känna hur det känns att vara man. För det har jag faktiskt undrat över en del.
(slut på snusket)

Sen skulle jag vilja känna hur det är att ha skäggstubb i ansiktet och sen skulle jag se om jag kunde raka mig med hyvel utan att skära sönder hela ansiktet.

Fast mest av allt skulle jag nog försöka hitta det som är lika, att vi faktiskt inte kommer från Mars och Venus utan är människor som i mångt och mycket är väldigt lika varann, mycket mer lika än vad vi tror.

Andra bloggar om:
, , , och .

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å Vic! Vad skönt att se att du tänker ungefär som jag. Att mycket handlar om just den kroppsliga skillnaden!!! :-)
Jag tycker verkligen det vore superkul att få prova att vara man en dag, men precis som du skulle jag itne vilja förbli man.
Kram!!

Victoria sa...

Saltis: Haha, det var det första jag tänkte på, det där med sex, fast jag tvekade länge om jag skulle våga skriva om det! Jag kanske är sexfixerad...?! Kram!

Kerstin sa...

Haha! Jag tror du satte fingret på just det vi kvinnor funderar på.
Visst skulle det vara intressant att veta hur det känns med sex när man är man.
Bra skrivet på det hela taget. ;)
Ha en skön kväll.

Desiree sa...

Ha ha du och jag tänker ganska lika. Min första fundering var också att jag gärna skulle vilja veta mer om hur män just tänker och resonerar. Klart att man också är nyfiken på just den kroppsliga biten också ;-)
Ha en skön helg utan ålders ångest.

Grekland nu sa...

Har aldrig velat vara man, men visst vore det kul att få pröva en stund. Vem vet, kanske man skulle se på vissa saker annorlunda? Fast egentligen tror jag som du, att män och kvinnor är väldigt lika och att det mest är det yttre skalet som ser annorlunda ut.

Fritt ur hjärtat sa...

Jag måste erkänna att jag är mer intresserad av huvudet upptill så att säga;-) tycker snoppar är ett väldigt fånigt attribut, att se på alltså, * oj så konstigt det här blev* *rodnar* Men hur de tänker....
Skäggstubb, det har jag då och då på benen och efter livmodersoperationen även....där jag aldrig trodde! :-))

Anna, Fair and True sa...

Håller med om allt där! :)

Petra H sa...

Ha ha, det skulle väl inte vara så konstigt om du pillade på ditt nya organ... Det gör ju män lite var som helst, vilket fascinerar mig - de kan klia sig, rätta till sig etc mellan benen utan att folk blir helt chockade, men tänk om vi kvinnor hade gjort det... Och visst skulle det vara intressant att uppleva sex från ett manligt perspektiv, iaf en gång ;-)
Kram!