2008-10-07

"Spännande värre" eller kanske "Bristen på spänning"

Igår hade vi strömavbrott.
J var tillsammans med J´s man på ishockey (jo vi har faktiskt ett hockeylag även här i Florida!) och vi andra skrotade runt och pysslade lite med det ena och lite med det andra. Killarna hade duschat och borstat tänderna och skulle kolla lite på TV innan de skulle sova. Jag hade en grönssaksgratäng i ugnen och gick och väntade på att "Dancing with the Stars" skulle börja på TV.

Soptunnan i köket var full, så jag gick ut i garaget för att slänga den och eftersom det är lite trångt öppnade jag garagedörren för att lättare kunna komma åt soptunnan. Då blev hela Savanna kolsvart. Inte en strömgnutta stod att finna någonstans (retsamt nog lyste alla de starka strålkastarna glatt i parken på andra sidan vattnet på vår baksida).
Garagedörren fick fortsätta vara öppen och min gratäng fick bli klar på eftervärmen. Killarna fick varsina ficklampor och läste lite innan de skulle sova och jag fick rota fram några gamla värmeljus att tända så jag inte behövde krångla med ficklampa hela tiden.

Först tyckte grabbarna att det var spännande, de smög runt med sina ficklampor och lyste som värsta spionerna, men när det var dags att sova var det inte lika roligt längre. Dels var det varmt eftersom AC:n inte gick och det var väldigt mörkt och tyst. Killarna är vana vid att vi har TV:n på och bruset från AC:n hörs ju nästan jämt. De blev oroliga för att garagedörren var öppen, det kunde ju komma in en villain i garaget och break in i huset! När jag försäkrat dem om att dörren mellan huset och garaget var låst, blev Lång lite orolig över att brandvarnarna kanske inte skulle fungera när det var strömavbrott - och vi som hade tända ljus! Jag berättade att brandvarnarna gick på batterier och då äntligen kom de till ro.
Jag fick vara utan Dancing with the Stars och läste min bok i ficklampans sken istället och det var helt OK det också.
Strömmen kom igång igen efter nästan en och en halv timme och vi hade fått ett litet smakprov på hur det skulle kunna vara om vi fick hit en stor orkan! Som tur var blev inget förstört i varken kyl eller frys och det mesta var gjort på kvällen, så det var ingen skada skedd.

Andra bloggar om:
, , , , och .

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Låter som en spännande kväll för killarna. Tur att inget blev förstört. Längre strömavbrott brukar ju kunna kosta en del i mat som får kastas bort.
Ha en fin dag.

aurorabuddha sa...

Va' dramatiskt! Det kan ju bli riktigt besvarligt om strommen ar borta lange... vilken tur att det mest var skoj den har gangen! Jag menar: isen kan ju smalta for hockey spelarna. :oD

Vi far stromavbrott varje gang det ar aska har - fast nu var det langesen vi hade ett riktigt askovader, sakert 3-4 ar sen! Och nagot regn att tala om har vi inte haft pa ett ar vid det har laget. Na nu blir jag forbannad. :o)

Anne sa...

Oj, det lät riktigt dramatiskt. Jag kan förstå killarna. Men du låter så lugn, cool och lugnande så skönt de kom till ro efter ett tag. Strömavbrott hade vi 2-3 stycken de två första månaderna vi bodde här. Jag började ju då undra vad det var för u-land vi kommit till och om det var normalt med strömavbrott lite titt som tätt sådär. Det var nog extrem otur bara, för vi har aldrig haft strömavbrott sen dess.

Förresten, kolla om er garagedörr har ett snöre som hänger ifrån garagedosan (eller vad jag ska kalla det för). Du vet, den där boxen som styr dörren och säkert även hos er finns i taket.
Vår dörr går även att stänga manuellt, just pga om det blir strömavbrott. Jag är nästan säker på att även er gör det. Det är ett snöre/en rem som man kan dra i och då stänger sig dörren så att säga manuellt.
Kolla om du hittar snöret!

Desiree sa...

Oj oj. Jag kan förstå att det delvis är spännande med strömavbrott men när det har hållt på ett tag är det ju inte så kul längre. Hoppas att ni inte behövde vänta allt för länge på att få strömmen tillbaka. Vilken tur att maten klarade sig och hann bli klar på eftervärmen från ugenen. Hoppas det inte blir fler strömavbrott för er.

Petra H sa...

Vad söta killarna är, kloka som tänker på brandvarnare etc.
Här i PR är det strömavbrott ofta så vi har en generator till vårt condo och det är ganska vanligt - det behövs ju som sagt i samband med orkaner och andra oväder (åska tex har vi minst en gång i veckan!).

Marianne sa...

Hehe, i vissa delar av världen är det dramatiskt med strömavbrott (bra) och i andra är det rutin (mindre bra). Jag ska inte klaga, för det händer inte så ofta här i Kairo faktiskt, men i Bulgarien var det MINST 2-3 gånger per dag. Ibland kunde det vara i många timmar och man fick koka kaffe i öppna spisen och liknande.