2008-11-21

Fredagstema - Smycken

Ännu ett bra fredagstema från Marianne - nämligen smycken!

Jag gillar smycken, fast när man "bara" går hemma mest så har man liksom ingen anledning att ha på sig en massa bling-bling.

Men lite har jag i alla fall:

Min förlovningsring (innerst) och min vigselring. Jag har dem på nästan jämt, fast ibland kan jag få nästan som lite kontaktallergi och det kliar, blir rött och huden flagar sig lite. Då får jag ta av dem och vara utan en tid tills det blir bättre.


Här är det nyaste tillskottet i smyckesamlingen, mitt jättefina Pandora-armband. Själva armbandet och de flesta hängena köpte jag för pengar jag fick av min familj när jag fyllde 40 (tack igen, goa ni!!) och de två i Muranoglas köpte jag för pengar jag fick av mina gulliga svenska tjejkompisar (tack, tack igen, söta ni) och jag har det nästan jämt.


På mitt nattduksbord har jag ett litet fat jag tror jag köpte på Indiska i Stockholm, där lägger jag mina smycken när jag tar av dem för natten och inbland blir de kvar där... Ni ser olika örhängen, några har jag gjort själv och de små fina med diamanter fick jag av J förra julen. Jag tycker jättemycket om dem. Min klocka ligger där också, av märket Storm. Jag älskar den blåa färgen!


I den här lilla "byrån" ligger allt det jag använder mer sällan, gamla klockor som inte har något batteri till exempel, många halsband eftersom jag sällan använder dem och broscher och sånt. Den här fick jag i födelsedagspresent för många, många år sedan och den köptes i en affär på Sveavägen i Stockholm där de har massor av såna här orientaliska saker. Jag tycker att den är jättefin!

Och så gör jag ju egna smycken också. Här i hyllan har jag det mesta av mina pärlor och pyssel.


Det blev en hylla i hörnskåpet över när jag rensade bland vårt porslin, så där får de smycken jag gjort vara.


Ha en fortsatt trevlig fredag och en trevlig helg!

Andra bloggar om:
, , , och .

10 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Å vilket fint smyckeskrin, behöver verkligen något sådant!
Att du gör smycke själv, det hade jag ingen aning om. Säljer du? i så fall hur??

Fundersam Cecilia sa...

Det var ett oerhört fint smyckeskrin.Jag låg och tänkte inatt då jag inte kunde sova,på att jag fick inte glömma att nämna dig när jag skulle skriva om temat.Men det gjorde jag ändå så jag fick lägga till en liten uppdatering efteråt.Pandora armbandet var ju jätte läckert.
Kram!!

Annika sa...

Vad läckert det ser ut med alla dina smycken i skålarna. Nästan som godis...
Fina smycken.
Precis som du så får jag kontaktallergi av mina ringar. Just nu är jag inne i en sådan period...INTE kul...
Ha en fin helg!!
Kram!

Victoria sa...

Fritt ur hjärtat: Javisst är det fint!? Jag säljer smycken, har haft en sida där man kan se smyckena men den var så sorgligt dåligt uppdaterad att jag tog bort den. Jag har som mål att få upp en ny sida snart som är lite mer lättnavigerad, vet bara inte hur jag ska göra. Det är ju lite pyssel att fota smyckena, komma på vad de ska kosta och så där.

Fundersam Cecilia: Åh, vad roligt, det måste jag gå in och läsa på en gång!

Annika: Ja, det har du rätt i, nästan som godis! :o) Hoppas det snart blir bättre med allergin och ha en trevlig helg du med! Kram!

Desiree sa...

Gillar verkligen ditt Pandora armband. Jättefint! Du gör ju så mycket fina smycken själv också. Det är faktiskt smart att ha ett ställe där man lägger av sig smyckena varje kväll så att man slipper leta efter dem om man har olika ställen. Jag brukar alltid lägga av mig mina på byrån i sovrumet. Men fatet var både snygg och smart. Jag gillar din lilla minibyrålåda där du förvarar dina smycken. Den är både fin och kul. Ha en bra helg.

Nilla sa...

Men just det, en sådan Stormklocka har ju jag någonstans. Jag tror att det är precis samma, med kupat glas! Pandoraarmband har jag också, men inte så mycket på det... Fint inlägg du har gjort. Ha det så bra.

Grekland nu sa...

Ursnygg smycke-byrå! Gillade också armbandet, jättefint.

KARLAVAGNEN sa...

Hej tjejen! Grattis till green card.

Ang kontakt eksem, lite salva med lite hydrokortison hjälper. Finns på svenka apoteket, men säkert även i USA. Tar du av ringarna när du diskar t ex?

Om pärlorna är äkta på bilden så borde de förvaras mjukt när du inte använder dem. (Lusläste inte din text).

Marie sa...

Vad kul att du också gör smycken! Visst är det roligt? Jag gillar när fredgastemarna visar sina vigselringar,alltid roligt att se!

Marianne sa...

JA, det var DIG jag tänkte på när jag bestämde smycken! Att du tillverkar smycken, det är så roligt. Hoppas du får upp din sida snart igen så att man kan beställa - om det går att beställa internationellt?

Det där Pandoraarmbandet tycker jag var så fint! Har aldrig hört talas om det, men det är alltså en länk som man sedan pryder själv? Var köper man det? Säljer du det? Det skulle jag vilja ha!

Jag har också en liten skål där jag lägger mina ringar etc på natten. En gammal från 50-talet som jag har efter mamma, hon hade den på samma sätt förut.