2008-11-14

No more hoppa i trampolinen

Jag har tidigare gnällt över vår onda Home Owners Association (HOA), dvs typ villaföreningen här i Savanna. Jenny gjorde det samma för ett par dagar sedan och mitt i eländet känns det bra att veta att man inte är ensam som kämpar mot HOA som en värsta Don Quijote kämpar mot väderkvarnar.

För ett par veckor sedan fick vi ett BREV. Jodå.
Där påpekades det att vi dels skulle hälla mer bark i våra rabatter och så hade det kommit till deras kännedom att vi minsann hade en trampolin! Ve o fasa.

Det får man man absolut inte sätta upp hur som helst, det måste man ansöka om att för att göra hos HOA, varsågod här är blanketter och ta foton och rita ritningar och fan och hans moster.

Jag blir bara sådär lagom charmigt småilsk på det brevet och börjar fylla i den snabla blanketten och dessutom flyttar vi trampolinen så att den står precis i mitten på tomten på vår baksida, även om lutningen är lite för stor för att det ska vara optimalt att ha en trampolin där. Allt för att de gnälliga människorna ska bli nöjda.

Sen kommer det ett telefonsamtal. Det är vår hyresvärd som säger att (och hur det gått till fattar jag inte men jag anar HOAugglor i mossen) deras försäkringsbolag har fått reda på att vi har en trampolin och att om inte den försvinner inom två veckor så sägs hans husförsäkring upp.

Det var bara att montera ner eländet och nu ligger den i säkert förvar i garaget och tar upp dyrbar yta.

"the land of the free
and the home of the brave"


Eller hur....

Jag har aldrig varit med om maken till paragrafrytteri. Inte ens i sosseSverige satt det någon liten ond människa och bestämde att alla måste ha likadana brevlådor, xx millimeter långt gräs, vilka växter man får plantera på sin tomt och vilken färg det ska vara på gruset på gången.
Det är ju rena Stasi.

Andra bloggar om:
, , , , och .

16 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Vilket bråk för en studsmatta!

Om det är plåster på såren så hade det kunnat hända i Nederländerna också.

Kerstin sa...

Det verkar ju inte klokt. Varför inte låta alla göra som dom vill så länge det är välskött?
Är det så överallt där ni bor eller är det just det kvarteret?
Ha det gott

eastcoastmom sa...

Fördelen med att bo på en helt vanlig gata, ingen privat gata eller där det finns HOA... men det där med försäkring stämmer, man ska ha en särskild försäkring för studsmattan, precis som för pool antar jag, eftersom det sker så många olyckor och då kan man bli stämd!

Jag tycker alltid det känns bäst när det är svenska barn på vår studsmatta (eller norska-finska-danska), man är liksom på samma sida direkt med föräldrarna. Dessutom har vi en regel om att barnen ska vara 5 år innan de får vara på vår studsmatta.

Fundersam Cecilia sa...

Ja här kan man då verkligen tala om Stasi.
ja det stämmer ju VERKLIGEN "the land of the free
and the home of the brave".
Helt otroligt att det är USA det händer i.Ni har då verkligen hamnat i en ond HOA.Fytt i rackarns.

Kram!!

Fröken Anki sa...

Helt otroligt! Men dom som sitter i den där föreningen har väl inget bättre för sig. Vi har ett par amerikanska vänner här som starkt rekommenderar att INTE bosätta sig i områden med villaföreningar. Det är bara såå jobbigt med alla regler säger dom.

Skrattade gott åt "the land of the free..." Ibland undrar man ju hur dom egentligen tänker?

Ha en skön helg! Även om ni inte kan studsa mer.

SweFlo sa...

Vårt försäkringsbolag har spionerat på oss, två ggr som jag själv sett... De åker runt och kolla rom någon missköter sitt hus. Vi fick raskt brev om att vi var tvungna att kapa några grenar på baksidan så att de inte skulle växa ut över taket! Och när det var klart var vi tvungna att skicka in foton som bevis... Men HOA är hårda, som tur är har vi fått kris i vår, de har tydligen svårt att hitta villiga medlemmar. Så nu får man inte brev med en gång när gräset vuxet lite för mycket. Värst var det för några år sedan då vår granne var vice ordförande, han gick med penna och papper varje kväll och noterade. Må han vila i frid...

anna of sweden sa...

Och jag som tyckte att vår villaförening var petig ... :)

Fritt ur hjärtat sa...

Kära nån, vet inte vad jag skall säga. Helt otoligt!

Marianne sa...

Hahahaha, va?!?! Men jag har aldrig hört på maken! Jag fattar det där med försäkringar, men det har väl inte HOA med att göra. Och vad då hur mycket bark ni har i rabatterna. Jag hade inte velat ha någon bark i mina rabatter, jag hade velat ha jord och växter. Ja, det har jag också. Bark ska sitta på träden. Kan du hälsa dem från mig.

Petra H sa...

Ha ha, helt jävla otroligt!! Get a life skulle jag hälsa dem... Så tråkigt för killarna att trampolinen försvinner :-(
På tal om något helt annat så tänker jag på dig när jag läste följande artikel: http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4313978.stm
Kram!

mallan sa...

Men jösses! Jag slutar verkligen inte förvånas. Ändå blir jag förbannad när jag läser det...

Det är ju rena Stasi som sagt. Helt ofattbart!

Kram till dig!

Annika sa...

Trist, trist...och typiskt som tusan är jag rädd...
HOA har verkligen regler som är helt befängda.
Det är ofta jag undrar över innebörden "The land of the free and the home of the brave"...

Desiree sa...

Usch inte kul!!! Den där föreningen verkar vara rena rama komunist hiteler föreningen liksom. Jag fattar inte att de orkar att plåga folk så som de gör. Det verkar som sagt inte klokt att ni inte ens får ha kvar eran studsmatta. Helt sjukt!

Stor kram på dig. Det kan du behöva.

m family goes västerut sa...

Förstår dig precis! Vi har fått två brev. Ena gången var det en sandlåda vi inte fick ha på framsidan under det enda trädet spm gav skugga (och där man syns för de andra barnen så att de också kan komma o leka...). Andra gången var det vårt solskydd på altanen som inte fick vara uppe mer än 8 dagar i följd, sedan förvaras på anpassat ställe i minst 5 dagar.

Man måste skratta, annars går det inte att stanna kvar...

Kram!

Tack för infon om julen.

Evelina sa...

Alltså, jag skulle blivit helt vansinnig och flyttat direkt! Får ni ha på er vad ni vill när ni vistas i trädgården? Eller får ni ens vistas i trädgården? Vilken IDIOTI!!! Jag hälsar till HOA - Skaffa er ett LIV och sluta plåga livet ur folk! Jag beundrar er att ni står ut!

Haneleh sa...

Oj,Oj... jag som trodde USA var "Frihetens Land" *fnissa* Inte ens här i Sverige är det så noga med vad man har på egna tomten - förutom häckens höjd om den skymmer sikten. Men en trampolin; hur irriterande kan den vara för grannarna?? eh? Eller ok, det handlar kanske om försäkringar? Hoppas Obama får folket att inse att försäkringar via skatten åt ALLA ger större frihet ekonomiskt än denna "jakt på överlevnad" OM något händer!