2009-01-09

Fredagstema - Förändring

Efter ett längre uppehåll är jag med i fredagstemat igen. Det är Strandmamman som har bestämt vilka teman vi ska ta upp den här månaden.

Förändring ja.

Att något förändras är naturligt, vare sig man tycker om det eller inte. Årstiderna växlar, liksom humöret, trender, valutakurser och priset på bensin.

Man ska tycka om förändring. Man ska ha lätt för att anpassa sig till de nya situationer som förändring kan ställa en inför. Man ska tycka att det är roligt och spännande och UTMANANDE. Man ska se en möjlighet i varje svårighet. Och det kanske man kan - i teorin. Men när man väl står där, med den spännande och utmanande situationen stirrandes en i vitögat, då är det inte så lätt alla gånger. Ibland får man panik, man gråter, man springer och gömmer sig eller kanske blir helt paralyserad av skräck inför denna nya obekanta situation likt ett rådjur på en mörk vinterväg i skenet av den framrusande bilens lyktor.

Ibland kan det faktiskt bli lite FÖR spännande.

Jag tycker för det mesta att det är helt OK med förändringar. Fast det får gärna ske lite gradvis och försiktigt, så jag har tid att vänja mig. Inte sådär KLATJOFS bara och så står man där och begrep inte riktigt vad det var som hände. Och så vill jag gärna vara med och bestämma när något ska ändras.
Jag gillar egentligen mest när saker och ting är som de brukar, när saker och ting sköts som jag är van vid och det inte kommer några obehagliga överraskningar.
Men det är klart - många förändringar är ju roliga förändringar, bara jag väl fått bekanta mig vid dem. För att saker och ting förändras, det kan man ju vara helt säker på. Det är något som aldrig kommer förändras.

Andra bloggar om:
, , , och .

6 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Så sant som det är sagt! Inget KLATJOFS! Det är bättre i små portioner så man hinner vänja sig.

Annika sa...

Nä, det får inte gå för fort, faktiskt.
Inget KLATJOFS, som sagt.
Jag vill nog egentligen att allt alltid ska vara som det varit, tror jag...
Lite trist på den punkten. men så funkar inte livet.
Hela livet är ju en förändring.
KRAM!!

Petra H sa...

Jag är nog lite kluven när det gäller förändring - jag gillar det och gärna snabbt, men då gäller det ju bara POSITIV förändring! I Os och mitt förhållande är han den som vill tänka och känna efter, medan jag är mer impulsiv. Ganska bra faktiskt med lite balans även om jag ibland blir frustrerad på honom.
På tal om förändring, blir det någon flytt för er i år eller stannar ni i Florida??
Gott nytt år förresten!
Kram

Victoria sa...

Fritt ur hjärtat: Precis! Lite lugnt och stilla, det är min melodi, det!

Annika: Visst känner man sig lite trist, men tycker man så, så tycker man så. Man är ju inte bakåtsträvare eller obotlig räddhare för det. Det var inte alls alltid bättre förr. Men att vara lite försiktig är bara klokt. KRAM!

Petra H: Haha, precis så är det med mig och J! Jag tycker om att rusa på och hittar ständigt på nya grejor, han är den som måste bromsa hela tiden. Och så blir jag sur och tycker att han är astrist som hindrar alla mina braiga ideér. Vi vet inte något med 100%-ig säkerhet ännu, men jag tror att vi blir kvar här i Florida. Förhoppningsvis ska vi köpa eget hus till sommaren (ännu en idé som jag rusar på med och J bromsar...) så vi slipper det här råtthålet. Kram!

StrandMamman sa...

Jag har inte så mycket emot förändringar, åtminstone inte positiva sådana. Endel negativa är sådana att de gärna kan få komma snabbt så har man dem undan. Många förändringar kommer vi inte undan, de sker oavsett vi vill det eller inte, och det är en del av livet.
Ha ett bra veckoslut!

Anne sa...

Klokt och bra skrivet! Jättebra och fint, jag gillar ditt inlägg!
Det känns som en riktig andaktsstund nästan att surfa runt och läsa allting bra skrivet. Ibland kan det bli för mycket på en gång, för mycket utmaningar, förändringar och då går det utan man måste få lite andrum.
En utlandsflytt är ett bra exempel på en sån sak som kan innebär lite för mycket nytt och förändringar på en gång, det går inte hantera allting och välkomna alla förändringar på en gång. Det måste få ta tid.