2009-01-09

Överdrivet petig

Igår var det dags för årets första möte för SWEAs styrelse, och i ett svagt ögonblick hade jag sagt att vi kunde vara hemma hos mig den här gången. Jag ångrade mig redan när jag sa det, eftersom det ju var igår jag skjutsade hem söta syster S med familj och inte var sådär särdeles uppåt. Men det visade sig vara den bästa medicinen mot deppighet - jag kunde inte sitta i soffhörnet och sura, jag var tvungen att städa och plocka undan, leta fram tillräckligt många stolar, tallrikar och bestick. Då har man inte tid att lipa.

Allt gick som smort med mötet tills en granne uppenbarade sig och påpekade att en av mina gästande damer hade parkerat på gräset vid hans tomt och undrade om hon kunde flytta bilen. Vid närmare inspektion visade det sig att ett däck stod tio centimeter upp på gräset utanför hans tomt, alltså på det "allmänna" gräset ute vid brevlådorna. När han kom och bad om att bilen skulle flyttas lät det som om hon kört in genom häcken på hans tomt och parkerat mitt på deras baksida och dessutom gjort djupa bromsspår i gräset. Men riktigt så illa var det alltså inte...
Vissa har tydligen inte annat för sig än att reta sig på småsaker.

Nåväl. Strax är klockan sex och det börjar bli dags att väcka man och barn för den sista skol- och arbetsdagen för den här veckan. Jag får se om Lill kan gå till skolan idag, han hade feber igår kväll. Själv är jag lite konstig i magen och det känns som en förkylning är på gång.
Jag ska passa barn idag på eftermiddagen var det tänkt, vet inte om jag måste ringa och avboka. Jag ger det ett par timmar så får vi se hur det hela utvecklar sig.

Andra bloggar om:
, , , , och .

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men fy vad petigt!! Fast du hade rätt petiga grannar väl om jag minns rätt? Att ni inte fick ha t ex vattenslangen i er egen trädgård och annat skumt...!!??
Jaja, tur att du fick andra saker att tänka på igår ändå istället för att å runt i ett tomt hus och bara sakna.
Hoppas nu att varken du eller Lill blir sämre! Krya på er!
Kramar!!

Victoria sa...

Saltis: Jodå, föreningen här är ena riktiga små sopspioner och skickar brev om det ena och det andra...
Lill verkar vara OK, men det är lite tidigt än att säga om han kan gå till skolan. KRAM!

Annika sa...

Fjanten var säkert avis på att du hade "fest", han ville också bli inbjuden i gemenskapen. Förmodligen hade han sett alla snygga tjejer som gick in till dig.
Hahaha!!
Nej, det är verkligen astrist att ha tråkiga och petiga grannar. Snacka om energitjuv.
men jag är glad att SWEA var bästa medicinen för dig!
Kram!!

Anne sa...

Haha, du skriver så roligt du :) Så beskrivande och roligt.
Nä, man fick ju för sig att det var precis så stort och dramatiskt hon kört med bilen på grannens tomt (som du skrev så bra) och så står däcken lite på det allmänna gräset.
Skaffa dig ett liv får man nästan lust att säga till den granngubben.

Marianne sa...

En sån gubbe! Surgubbar är så trista att man kan dö! Fast Kontoret här har en surkärring till granne. Ett par besökare hade parkerat sin bil på gatan, vid trottoaren, utanför hennes tomt. Hon kom inrusande på kontoret och gapade och skrek om att hon minsann skulle se till att samtliga som jobbade där skulle få sparken bla, bla, bla och sedan sparkade hon sin egen chaufför för att han inte hade sagt till dem att de inte fick stå där! Hur är man funtad säger jag bara!

KUL att SWEA kunde pigga upp dig så direkt. Hoppas nu att ni slapp bli sjuka, ska läsa mig framåt!

Kram!

Hihi, bokstäverna för ordverifiering är "fulfin" : D