2009-01-16

Fredagstema - Längst under

Dagens fredagstema är "Längst under" och det är ett riktigt lurigt tema, ska jag säga. Längst under vadå??
Jag kommer fram till att det varit jag som varit längst under - längst ner under högen av e-post, vill säga.

Under de tre veckor som söta syster S med familj var här satt jag av förklarliga skäl inte mycket vid datorn. Dels vill man ju vara social nu när de rest hela vägen från Limhamn för att besöka oss och dels krånglar den sladdlösa uppkopplingen (det gör den fortfarande, grrrr!) och jag kan bara sitta inne i TV-rummet i den obeskrivligt obekväma soffan och blogga. Nätverkssladden måste vara i och den är inte särskilt lång, så jag kan inte ens sitta och luta mig bakåt mot ryggstödet när jag skriver. Följden blir att jag sitter som en jädra ostkrok. INTE skönt för ryggen!

Nåväl. Tillbaka till "längst under".
Under de tre veckorna slutade det inte att komma in e-post (vad konstigt!) bara för att jag inte tittade. Det hade samlats flera hundra meddelanden i inkorgen när jag väl satte mig och försökte bringa reda i kalabaliken som samlats under min frånvaro.

Vid anblicken av ett par-tre hundra meddelanden i inboxen blir jag som förlamad. Jag vet inte var jag ska börja, allt känns jobbigt och istället för att ta tag i situationen sätter jag mig istället och slösurfar. Logiskt? Förmodligen inte. Produktivt? Alldeles säkert inte. Rena rama självbevarelsedriften? Jajamensan.
Naturligtvis hann det dunsa in ett antal ytterligare e-mail innan jag hade samlat tillräckligt med kraft för att ta hand om eländet.

Först rensade jag bort den spam som trots mitt filter hade lyckats krångla sig igenom. Vilken känsla att få trycka DELETE, DELETE, DELETE! Sen var det dags för "Reply to All"-mailen. De är verkligen superjobbiga! Någon ställer en fråga och alla svarar med varsitt "Reply to All"-mail och snablar vad mail det blir!
DELETE, DELETE, DELETE!

Sen kom jag till e-posten som jag inte behövde göra mer åt än att läsa och sen arkivera på lämpligt ställe, kanske i någon undermapp någonstans, kanske i papperskorgen. Dra-å-släpp, dra-å-släpp. Bort, bort, bort!

Kvar blev bara mailen som jag är tvungen att göra något åt, svara på och sen fixa mer. Nu har jag 14 e-postmeddelanden kvar i min inbox och det känns så skönt, så skönt.

Så nu tittar jag fram - från längst under min förut så stora hög med e-postmeddelanden!

Andra bloggar om:
, , , >, och .

6 kommentarer:

Myra sa...

Som det känns igen! Jag säger varenda gång att NU ska jag bli bättre på att rensa allteftersom... Visst va. Håller inte en dag ens, och vipps så har man för många mail för att man ska orka ta tag i det. Snacka om i-lands problem. :P

Anne sa...

Jag känner igen det du skriver! Men det känns skönt när man rensat.
Du verkar också vara med på en del listor där det kommer mycket mail. Jag är med på en del sånt, det tenderar komma in väldigt mycket mail som jag sen aldrig läser utan bara tar delete på. Men det kan kännas mycket att ha dem där och gå igenom dem för att ändå se man inte missar nåt...

Desiree sa...

Oj oj jag förstår verkligen att du blev handlingsförlamad av att se så mycket inkommen epost. Det hade jag också blivit. Det är ju skitjobbigt att rensa och gå igenom allt speciellt om man fått in en massa spam. Även om man bara kör delete så tar ju även detta sin tid. Hoppas att du lyckats få ordning på det hela nu.

Victoria sa...

Myra: Sådär gör jag med: lovar dyrt och heligt att NU ska jag bli bättre på att rensa. Visst sörru. Så blir det som det blir, varenda gång. Phu.

Anne: Jag försöker undvika mailinglistor så mycket jag kan, jag vet hur det blir. Det hela slutar med att jag raderar rubbet i ren desperation och missar nåt som jag gärna hade läst!

Desiree: Jodå, jag försöker hålla näsan ovanför vattenytan, så att säga. Hittills går det bra, men frågar du om en vecka så kanske läget är ett annat! ;o)

Petra H sa...

Ha ha, jag blir också totalt handlingsförlamad när jag har för många email att svara på - ofta blir det ett emailsryck och så skriver jag en massa på en gång. Jag hatar REPLY ALL-missbruket - iag när det helt uppenbarligen inte är intressant för alla att läsa att femtielva personer "håller med" eller ngt liknande. Grr...
Hoppas att veckan har börjat bra!
Kram
PS Jag är fortfarande imponerad att du hade sådan koll på James Bond-filmerna ;-)

Marianne sa...

Puh! Alltid svettigt att vara ifrån datorn för länge : ) Mejl har en tendens att försvinna neråt alldeles för fort också, och så ligger de där och är obesvarade. Jag har insett att jag måste hitta på ett system för det där.