2009-01-23

Fredagstema - Min farfar

Dagens fredagstema lyder "min farfar". Tyvärr har jag inte mycket att komma med i det ämnet eftersom min farfar dog innan jag föddes. Skam till sägandes vet jag inte ens vilket år han dog eller av vilka orsaker, men jag har för mig att det var något med antingen hjärtat eller hjärnan. Vad jag vet var att han lämnade min farmor ensam med fem barn. Det kan inte ha varit lätt!
Jag har knappt några minnen av min morfar heller, han dog när jag bara var fem-sex år gammal.

Jag vet att mina killar kommer att minnas sin farfar och morfar. Av naturliga skäl kan de inte träffa sina mor- och farföräldrar så ofta, men åtminstone en gång om året blir det i alla fall och vi hoppas att vi alla är kvar i livet länge till, så de kan träffas många fler gånger.

Andra bloggar om:
, , , , och .

5 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Jag insåg när jag läst några inlägg att det finns många farfar. Min, makens, barnens. Den du aldrig träffat kasnke lockar att få veta mer om. Passa på medan du har människor i livet som minns.

Desiree sa...

Synd att du aldrig fick chansen att träffa din farfar. Det är ju iallfall toppen att dina killar har fått lära känna sina morföräldrar och även om ni inte träffas så ofta nu av natuliga skäl så tror jag nog att de tillfällen då ni träffas genererar många fina minnen som killarna kommer att bära med sig.

Marianne sa...

Ensam med fem barn ... Duktig farmor som klarade av det! Det verkar vara kvalitet i träffarna med killarnas far- och morföräldrar, hellre få bra träffar än många dåliga.

Kram!

Ann-Marie sa...

Jag har en fråga om din "skylt" med vädret i Ft Lauderdale som du har på din blogg, vet du om den stämmer? Jag har också en på min dator och den visar just nu 26 grader och mulet och din visar 23 grader och delvis sol. Jag har sett förut att de skiljer sig åt och tror att min visar fel. En morgon hade jag tid att kolla mailen innan jag gick till jobbet och då var det sol i Ft Lauderdale, tror knappast att det var det klockan 1 på natten.

Victoria sa...

Fritt ur hjärtat: det är alldeles riktigt! Jag ska höra med min pappa vad han berätta om farfar.

Desiree: Ja, killarna pratar fortfarande om saker vi gjorde när vi såg deras farmor och farfar senast, och det är nästan ett år sen. Det värmer i hjärtat!

Marianne: Jepp. Inget trams där inte. ;o) Kram!

Ann-Marie: Såvitt jag vet så stämmer den. Vi har ingen termometer just nu så jag kan inte jämföra, men jag tycker det stämmer.