2009-01-22

Jag är ju för f-n patetisk

Vi har gått med i YMCA och jag skulle gå till gymmet idag för första gången.
När jag kommer in i lokalen är det fullt av folk på alla maskiner, jag hade hoppats att det skulle vara närapå tomt så jag kunde bekanta mig med maskinerna och så i lugn och ro. Inte behöva ha publik som ser att jag inget kan och inget vet.

Stod en stund och kollade in hur alla gjorde.
Sen gick jag ut i bilen igen och grät en skvätt.

Sen åkte jag hem.

16 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men lilla vännen!!!
Jag tror helt enkelt att du har alldeles för mycket kring dig just nu. Som snor en massa energi.
Därav så nära till tårarna.
Det händer oss alla ibland.
Hoppas dock att du kan hitta någon bra balans i tillvaron och få iväg det som stressar dig.
Många kramar!!!!!

Anne sa...

Du är inte alls patetisk!!! Inte alls, tänk inte ens tanken.
Jag tror en gym-miljö är väldigt skrämmande för alla oss som inte är vana besökare, alla andra har sådan koll och vet hur allting funkar, var alla grejer är medan man själv känner sig som en elefant i en porslinsaffär .

Jag tror faktiskt det för väldigt många är ett väldigt stort steg att gå till ett gym, det är så lätt att känna sig bortkommen och vilse.
Ge inte upp, ta nytt mod och gör ett nytt försök.
Jag tror på ett inbokat möte med personalen där (typ deras personliga tränare) för att på så sätt får du bli runtvisad i lugn och ro, de berättar hur allting funkar osv och du kommer känna dig mycket mer säker efter det. Sen vips är det du som strutsar erfaren och världsvan i lokalerna.
Du är inte alls ensam om att känna så här, jag lovar dig det!!!

maisoui sa...

Nej, nej, jag lovar att alla känner så första gången och jag lovar att ingen kommer att titta på dig. Alla har fullt upp med sig själva och med att andas. Gör ett nytt försök och titta inte på de andra. Koncentrera dig bara på dig själv. Jag lovar att det kommer att gå jättebra!

Fritt ur hjärtat sa...

tror som Saltis att det är mycket nu! Du behöver komma i balans utan annat som krånglar. Minsta motgång lir gigantsisk när man är i obalans. Säkert går det bättre på gymmet nästa gång.

Petra H sa...

Victoria, jag är LIVRÄDD för gym!! Och har insett att jag kommer aldrig att tycka att det är kul (trots att vi tom har ett litet minigym i vårt condo där det nästan aldrig är någon annan), så nu tränar jag hemma framför tv:n med en dvd - känner mig lite fånig men hellre det hemma än att känna mig bortkommen på ett gym.
Men som Anne skriver, du kanske inte ska ge upp utan boka in ett pass med en personlig tränare som kan göra ett individuellt program för dig och visa hur de otäcka maskinerna funkar (jag har varit på ett löpband en gång och trodde att jag skulle ramla av trots att det var inställt på låååångsamt för att GÅ).
Stor peppkram!

Desiree sa...

Nehe inte alls är du patetisk. Det är inte lätt och självklart känns det läskigt när hela gymet är fullsatt och man inte har någon koll alls. Kanske kan du prova att gå mer under dagtid då det borde vara mindre folk och också fråga någon anställd på gymet om de kan visa/demonstrera hur några av maskinerna funkar. Det tror jag nästan alla behöver. Jag har också känt precis som du. Även i dagens läge så testar jag ogärna nya maskiner för jag tycker att de faktiskt kan vara knepiga att fatt hur man ska använda dem. Kram vännen. Alternativt kanske du kan ta med dig någon vän och gå dit tillsammans så känner man sig inte lika fåning om man är två och även då be om hjälp eller att personalen visar en del.

Fundersam Cecilia sa...

Du är inte alls patetisk.Jag tycker bara du är så skön!!Jag har aldrig satt foten på ett gym annat än då jag varit där med nån skolklass.Förstår precis hur du känner.Föredrar att göra som Petra gör och träna hemma.
Annes förslag var ju inte så dumt heller.
Måste fnissa lite,du och jag är nog ganska så lika till sättet.
Kramar

Sarahs sida! sa...

Men snälla syster... Ibland behövs bara lite invänjning, helt enkelt. På´t igen bara!
Du kan!
Många kramar från en som skall ta nya tag på måndag!

Annika sa...

Nej, du är inte patetiskt, men jag vet hur skrämmande dom där maskinerna kan te sig.
En personlig tränare kan nog vara till hjälp. Jag är också säkert på att ingen kommer att titta, även omd et KÄNNS så när man först börjar.
Styrkekram till dig!!

Jessica sa...

Vi alla har varit nya. Se det sa har. Ju mer folk dar ar desto mer forsvinner du i mangden. Ar det halvtomt sa finns det inte sa mycket att titta pa....
Boka med nagon pa plats eller ta med dig T eller M vet ja.
Du kommer mycket snart bli den mest rutinerade!
Grattis till medlemskapet1

Nilla sa...

Brukar man inte få en gratis instruktion när man börjar? Be en instruktör om hjälp med hur man ställer in maskinerna och som ger dig ett program som passar dig!
Jag har ju tränat på gym i Florida,(1996) det var hur roligt som helst! Alla var hjälpsamma. (Förresten lugnar det nog ner sig om nån månad eller så. Många är ivriga att träna denna tiden på året...:-) Ha det så fint.

Josse sa...

Hm, kan förstå känslan. Boka en tid med en instruktör! Det är ju nästan omöjligt att fundera ut själv hur alla maskiner funkar. På't igen.

Marianne sa...

Jag tycker också att det är URJOBBIGT på gym med en massa maskiner som man ska kunna hantera och vara snygg och stark och ... Näe! Du är inte patetisk, du är mänsklig!

Kram!

Ann-Marie sa...

Lilla gumman, du ska inte alls känna dig misslyckad på något sätt. En liten fundering; I Sverige brukar man få en genomgång av maskinerna när man blir ny medlem, får man inte det i staterna? Jag tycker ändå att du är jättemodig som överhuvudtaget går in i ett gym, alldeles själv! Men jag måste också hålla med Saltistjejen; Är det inte så att barnens projekt i skolan tar hemskt mycket tid, ork och energi, (man kan ju inte vara på topp jämt). Ofta går barnens ”större” skolarbeten i perioder. Jag vet när mina barn var små, idag är de 15 ½ (viktigt med ½) och 17, och sköter oftast sina läxor helt själva (17-åringen fixar allt själv, 15-åringen hjälper vi ibland). Men när våra killar var små hade jag jämt jobb med att hjälpa till med alla projekt, det kunde t ex vara hur fort olika saker sjunker i vatten jämfört med sockervatten, så då var det bara att stå där med klockan och ta tid! Jag måste också säga att jag var mycket ensam, för maken var ute på jobb inom marinen, och vad jag kan se i din blogg, är du också ensam en hel del, så jag förstår om det är jobbigt.

Men, en annan dag, känner du dig i bättre form, och just den dagen, ska du åka till gymet och spöa skiten ur maskinerna, eller hur? Cheer up girl:)

Martina sa...

Hur stort är YMCA i USA? Samsas alla kristna religioner i YMCA? Är det mer en samlingsplats för unga människor, eller hur verkar det? Tacksam för en beskrivning! Och tack för en underbar blogg! Du har alltid så roliga och fyndiga inlägg.

Victoria sa...

ALLA underbara fina goa rara vänner! Ni är det bästa med den här bloggen, det vill jag att ni ska veta. Tack för era kommentarer, jag läser dem om och om igen.
Många kramar!!