2009-02-09

Fredagstema - Väskor

Februari och nya, fräscha FREDAGSTEMAN! det är Fritt ur Hjärtat som har bestämt vad det ska handla om den här månaden.

Fredag-lördag-söndag kom och gick men inget fredagstema.
Nu fick jag äntligen lugn och ro så jag kan sätta mig en stund vid datorn:
Temat var alltså väskor. Jag har en del väskor, men det skulle aldrig falla mig in att betala fantasisummor bara för att få en märkesväska.
Favoritväskan just nu är den här:


Jag köpte den på Götgatan 25 i Stockholm, det finns en affär där som heter 10-gruppen, om jag inte minns alldeles fel. 10-gruppen beskrivs på följande sätt på deras hemsida: "1970 samlades tio unga textilkonstnärer och formgivare som upplevde att deras bästa mönsteridéer förkastades av de dåtida stora textilföretagen som ”osäljbara, för svåra, okommersiella”. Tillsammans bildade de 10-gruppen, med målsättningen att själva kunna följa och styra hela processen från mönsterskiss till färdigt tyg i butiken."
Väskan är gjord i något som känns som vaxduk, och jag har en liten, liten väska som passar till, som man kan ha väl förmodligen ska använda som portmonnä, men jag har till kameraväska för vår minstingkamera.
Väskan är precis lagom stor för vardagsbruk.

Andra väskor som jag använder emellanåt är dessa:

De är lite mindre men passar om man inte behöver ha så mycket med sig. Den lilla har jag till exempel om man ska på djurpark, nöjespark eller liknande när jag inte vill släpa på mer än jag absolut måste. Den i vitt och blått köpte jag i somras när vi var på Maui och det är en sån där riktig sommarväska!

När jag ska dra med mig min laptop använder jag den här väskan.

Det är egentligen ingen väska anpassad för det ändamålet, men jag har faktiskt sytt en innerväska som är vadderad för att skydda datorn. Jag tror att det är en messenger bag, den har en sån där axelrem som går från ena sidan till den andra. Jag gillar den och den är toppen när man reser, allt för plats!

Och så har jag min "tantväska" från Liz Claiborn:

Den har tusen-sinom-tusen fickor, fack och dragkedjor, praktiskt kan tyckas men jag hittar fan aldrig nånting i den snabla väskan. Men det går i mycket i den, det ska erkännas och jag använder den emellanåt när andan faller på.

Det var mina väskor det.

Förresten så har jag tappat min telefon i golvet så nu är den trasig.
Satan i gatan. Eller kanske telefonen i golvet. Välj själv.
Sönder är den hursomhelst och jag är SUR.

Andra bloggar om:
, , , och .

7 kommentarer:

Sarahs sida! sa...

Tur att du inte är som mamma när det gäller väskor... Hon måste ha hundratals! Vad det gäller telefonen - se det som en chans att köpa en ny tuff med balla funktioner och en cool färg... ;)
Kram S

Saltistjejen sa...

Å jag gillar din "10-väska" jättemycket" Nu finns ju flera kläder med mösnter från just 10-gruppen på Polarn o Pyret i Sverige. Lilltjejen fick en träja i ett jättefint röd-vitt mönster från den "kollektionen". Jag gillar mycket av deras mönster! :-)
Trist med telefonen.... Buu!
kramar!!

Fritt ur hjärtat sa...

Så bra att du fick en lugn stund vid datorn, då fick jag nämligen lära mig ett par nya väskmärken:-) Gillar din tantväska väldigt mycket. Trist med telefonen, tur att du inte var med i fallet;-)
Om du länkar till mig hittar fler temat och kan se vilka tema som ska komma:-)

Petra H sa...

Jag var lika sen som du med mitt fredagstema...
Jättesnygg väska från 10-gruppen, det är verkligen snygga retromönster på alla deras grejor.
Inte kul med telefontappning, själv är jag vansinnig på min fina rosa Nokia som måste laddas en gång om dagen trots att jag knappt talar i den... :-(
Kram!

Victoria sa...

Sarah: Alldeles riktigt! Aaaah, en ny, fin telefon!! Tänkte inte på det. :o) Kram!

Saltis: Oooh, har de kläder också!? Det måste vara jättefint på småpysar! Kram!

Fritt ur Hjärtat: Äsch, jag hade glömt att länka, det var slarvigt. Nu är det fixat.

Petra H: Trist med din telefon, sånt blir man ju tokig på! Tappa i golvet kanske...? ;o) Kram!

Desiree sa...

Jag gillade verkligen din "tantväska" tycker det var snygg design på den. Kul att du har en hel del olika väskor som du varierar bland för olika ändamål. Jag är tyvärr desto tråkigare och kör med min vanliga i ur och skur. Ha en bra måndag.

Victoria sa...

Desiree: Ja, det är rätt så bra att ha lite olika väskor i varierande färger och storlekar - så hittar man nästan alltid någon som passar! :o) Men det kan vara jobbigt att välja också...