2009-03-06

Fredagstema - Min bloggplats

Månadens första fredagstema kommer från Pitetjej, och ämnet för dagen är "Min bloggplats". Eftersom jag har lyckan att ha en laptop så borde hela huset plus baksidan vara min bloggplats, men verkligheten är en annan.

Jag har ett finfint skrivbord, där den stationära (numera avlidna) datorn brukade stå, men där kan jag inte sitta för där ligger så mycket prylers att det är stört omöjligt att få plats!


Ja ni ser ju. Det är bara FÖR pinsamt. Jag fattar inte att jag alls lägger ut en bild på eländet.

Nåväl. Jag har också provat att sitta ute på baksidan, i en skön stol med dyna, något kallt att dricka samt solglasögon. Jag har provat det flera gånger, faktiskt. Men det blir likadant vareviga gång. Det går ju fan inte att sitta ute, det går ju inte att se vad det står på skärmen! Och går det inte att se vad som finns på skärmen faller liksom hela konceptet, tycker jag. Men det hade varit trevligt om det hade funkat. Man hade kunnat bättra på brännan ("vilken bränna?" fnyser ni som vet hur jag ser ut) och ha det skönt, spana efter alligatorer och sånt dom man gör när man är hemmafru i Florida...
Men inte då.

Därför har jag ett eget hörn i en av våra käcka röda vardagsrumssoffor:

Jag har en liten pall bredvid soffan som får tjäna som ett litet bord där nödvändiga saker kan ligga; telefon, dricka, fjärrkontroller och sånt som man kan tänkas behöva. Just nu finns även snytservetter och nässpray för det härjar förkylning här hemma minsann. Och så har jag ju en sån där knäkudde (eller vad det nu kan heta) under datorn också , ni vet som laptopen kan ligga på för att det inte ska bli så varmt i knät.

Så det är mest här jag sitter och bloggar. Så nu vet ni.

Ämnena för mars är uppdaterade nere till höger, tillsammans med en länk till Pitetjejen.

Andra bloggar om:
, , , , och .

11 kommentarer:

Desiree sa...

Kul att få se dina bloggplatser. Verkar som de flesta av oss bloggare kör med just bärbara datorer så att vi kan varierar våra platser beroende på humör och inspirationsplats. Soffan såg mysig och härlig ut. Krya på dig och om du ännu inte är sjuk så hoppas du klarar dig ifrån förkylningsbacillerna. Ha en bra helg.

Saltistjejen sa...

Hahaha!!! Du ÄR för ROLIG Vic!!!! :-)
Jag bara skrattar! Det är för att du bor i en så solig delstat som du inte kan se skärmen utomhus. Här hade det gått skitbra åtminstone under vintern. Svårigheten då hade väl varit att skriva på rätt knappar på tangentbordet med tjocka vantar på fingrarna.... ;-) Alltid är det något som itne är perfekt...!
Kramar!

Helena sa...

En sån där "datorkudde" har jag också. Hur fiffigt som helst. Och så kommer datorn upp i lagom höjd när man har den på magen i ryggläge. ;-) Trevlig helg!

Anne sa...

Jag har samma erfarenhet av det där med att sitta utomhus. Idén är ju superbra, men i praktiken går det inte för man ser ju som du säger inget av skärmen. Nu har jag inte suttit ute med skärmen vintertid då det är alltför kallt och mindre ljus. Men försökte vara ute med datorn förra somaren och det funkade inte alls.
Men visst är det skönt ha en bärbar dator och kunna sitta lite var som helst, soffan är skönt. Där sitter/ligger jag ofta också...

Taina sa...

Hahahaha! Bra och roligt skrivet! Soffan ser mysig ut att sitta i och blogga. Jag köpte faktiskt en sådan där "knäkudde" till min son och han tycker den är suveränt bra.
Ha en fin helg och sparka iväg de dumma basiluskerna!

Mz.olsson sa...

Det ser inte värre ut än hos mig i alla fall:)

photobyjennie sa...

Låter exotiskt (och lite läbbigt!) att kunna se alligatorer från huset! Har ni pool också (har sett att de ofta har stängsel runt i Florida)?! Det är väl pga alla "critters" som finns....

Ljuvligt att kunna bättra på brännan! Vi i Sverige längtar efter solens återkomst!!

Marianne sa...

Visst är det synd att det inte går att sitta i solen och blogga! DE borde uppfinna någonting så att man kan det : ) Soffan ser i alla fall skön ut, och ditt skrivbord är inte värre än mitt. Mitt var till och med ovanligt välstädat på bilden jag la ut ...

Hoppas förkylningen ångrar sig och ger upp med en gång!

Victoria sa...

Har också försökt blogga ute på balkongen, skulle vara så skönt att kunna avnjuta lite solsken på samma gång. Men som du skriver så är det ju stört omöjligt att se något, så den tanken fick jag skippa ganska tidigt :)

leopardia sa...

Oj, vad mycket vi hade gemensamt. Till och med att jag tror att vi har likadana soffor :)
Och att sitta ute i solen och skriva, jag envisades med det när jag skrev min förra b-uppsats, fick ju för 17 sitta med näsan mot skärmen, så nån bränna blev det ju ändå inte..

Anna, Fair and True sa...

Japp, då vet vi :)