2009-04-24

Oj

Alltså, jag måste passa mig som fan att jag inte blir en sån där hemsk curlingmorsa som gör ungarnas läxor och projekt så de säkert ska få bra betyg.

Imorse gick jag upp kvart i fem för att kunna hjälpa Lång med det sista på hans tre inlämningsuppgifter han skulle ha klara tills idag.
När jag fixade med det sista insåg jag att jag hade gjort 95% av hans ena projekt.

Bäst för fröken att jag får bra betyg.

10 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Seriöst?

Tina sa...

Jag hittade din blogg på en annan blogg och har nu länkat till dig från min egen blogg :-)

Desiree sa...

Ja detta ar det nog helt klart curling varning pa. Men ibland vill man ju sa garna. Jag forstar att du vill att det ska ga bra i skolan for honom. Fast det far ju inte bli sa att du tar over helt och det blir du som blir eleven. Ha en skon helg.

Annika sa...

Sådär kan jag också göra ibland...Faktiskt.
Tror vi är många som kan sälla oss till den skarna!
Hur dumt det än känns. Ibland är projekten SÅ stora och tidskrävande att man ju måste.
Kram!

Sporty Spice sa...

Det där minns jag från min skoltid, även om vi inte hade några stora superprojekt på den tiden. Men min mamma sydde en massa grejer åt mig som jag sedan visade upp för syfröken.

Haha, hoppas att DU får bra betyg nu då. =)

Anna, Fair and True sa...

Vad fick du för betyg? :)

Ingrid sa...

Hej!
Är detta något typiskt för internationella skolor....? Jag har inte kommit upp i 95% :-), men jag tycker ständigt jag hjälper barnen med projekt genom att låna böcker åt dem, läsa in mig på ämnet, hjälpa till med struktur och upplägg på presentationer etc etc. Detta är helt nytt för mig. I Sverige gjorde jag aldrig detta (och jag tror inte bara det beror på att jag där jobbade och det gör jag inte nu). Där tränade barnen på presentationerna i skolan så att det skulle vara lite överraskning då vi kom och tittade. Här sker all träning hemma.
Du får säkert toppenbetyg. Typ A+.
Kram!

Victoria sa...

Karlavagnen: Seriöst.

Tina: vad roligt! Jag har varit inne och kikat hos dig också!

Desiree: Egentligen tycker jag att lärarna har för höga krav på barnen - de är ju bara tio-elva år! Och så hjälper jag till lite FÖR mycket...

Annika: Visst är projekten ibland helt astronomiska!? Och lärarna tjatar om att de måste planera sin tid och bla bla.. Men jag menar, de är barn! De kan inte sånt!
Kram!

Sporty: Ha ha, fick ni sy hemma!? Vi fick minsann sitta och gneta på lektionerna.
det här är ett stort projekt med flera delprojekt, så betyget kommer inte förrän senare. Typiskt. Jag ville ju veta nu! ;o)

Anna, Fair and True: Som jag skrev till Sporty här ovanför så får vi inte se betygen förrän projektet är slutfört, vilket torde vara nästa vecka. Sista inlämningsuppgiften ska lämnas in imorgon. Och ja... jag ska hjälpa honom med den också. Men inte så mycket. ;o)

Ingrid: Jag vet inte hur det är i andra länder men här är det ta mig 17 ett heltidsjobb att ha ungarna i skolan! Jag kan jättemycket om upptäcksresanden Hernando de Soto just idag! :o)

Desiree sa...

Snygg ny logga du har fixat med den oranga blomman. Jättefin! Ha en bra dag.

Trebarnmamman sa...

Hejsan !!! Tyvärr så känner jag igen mig !!! Man vill ju att barnen ska lyckats bra !! (hoppas bara att ens hjälp hjälper dem och inte stjälper..... Fin blogg du har !!