2009-04-30

Jahaja

Häromkvällen hände det som vi innerst inne hade på känn skulle hända.
Det ringde på dörren (ja alltså det var väl inget ovanligt iochför sig, ibland funderar jag på att installera svängdörrar så mycket folk som springer här emellanåt) och utanför står en snubbe med en sheriffbricka i ett snöre om halsen. Han har papper som vi ska skriva på. Innan jag har hunnit svimma av oro så försäkrar han att det inte är någon fara och att det hela handlar om dem som äger huset vi hyr. De har nämligen slutat betala lånet på "vårt" hus och att banken har dragit igång någon sorts process med domstol och hela konkarongen, antingen få dem att betala eller också så tar de huset.

Nu har vi ju långtgående planer på att flytta ändå, så det är ingen fara sådär, men det hade kanske varit trevligt om vi fått höra det från våra hyresvärdar istället från en man från sheriffkontoret... Men de kanske skäms, vad vet jag.

Han berättade för mig att frun i huset hade sagt att han inte behövde åka förbi vårt hus, "för där bodde ingen!". Jag vet inte vad hon hade för baktankar med en sådan lögn, men det ser ju inte så bra ut att fara med ljug sådär. Varken i sheriffens, domstolens eller våra ögon.

Nåväl. Så nu kanske det blir flytt lite tidigare än vi hade tänkt.
Så idag ska jag börja packa.

För övrigt passar vi en liten supergullig schnoodlevalp som heter Ted. Han leker och lever rövare dagarna i ändå så jag blir helt förbi OCH sönderbiten. Han har lite svårt att behärska sig om man säger så. Men han är så söt så man kan omöjligt bli arg. Foton på den lille kommer snart.

När jag har packat lite.

13 kommentarer:

S w e F l o sa...

Vad läskigt! Som sagt, tur nog har ni ju redan flyttplaner. Konstigt att de inte har sagt nått, skulle själv ha erbjudit en hyresgäst att köpa huset och kanske rädda mig själv på så vis. Ibland får man ju bita i stolthetens sura arsel er.. äpple! När måste ni flytta, och passar det in med er planerade flytt? Hoppas att allt gåt smidigt!

Jessica sa...

Det ar val ingen som ar sarskilt forvanad egentligen...
Skickar dem ut er omedelabums sa star Stellas rum har :)

Desiree sa...

Oj jag förstår verkligen att du blev rädd om sheriffen stod där ute. Jag tycker det var riktigt dåligt av era hyresvärdar att inte säga eller meddela något till er. Tur att ni ändå har planer på att flytta så att ni inte bara stod där och fick panik.
Valpar är ju så himla goa och gulliga så ni får verklgien passa på att njuta av lille Ted.

Anne sa...

Läskigt! Jag hade nog fått hjärtat i halsgropen och för en kort sekund i alla fall blivit lite småskraj över att se sheriffen utanför.
Vilken himla tur att ni i alla fall planerat flytta och liksom redan i tankarna är på väg bort. Men ändå...man tycker ju en sån här grej kunde ha sagts direkt och personligen från husägarna. Men, det är väl människor i kris som förlorat mycket och inte tänker helt logiskt alla gånger.

Jag var med om en liknande grej i Täby av alla ställen. Hyrde en lägenhet där och betalade förstås min hyra i tid till ägaren av lägenheten. När vi (delade med några kompisar) bott där nästan ett år fick vi reda på (från banken, tror jag det var, inte ägaren iaf och definitivt inte sheriffen :)) att lägenhetsägaren inte betalat in sina lån på många månader.
Så de pengar vi betalat i hyra hade hon gjort nåt annat med. För oss som hyresgäster spelade det ingen roll, men kände lite olustigt att ha betalat hyra/pengar för en bostad som tanten sen gjort nåt helt annat med
Det finns alla sorters typer...

Mimo sa...

Så fort en polis närmar sig blir jag supernervös, fastän jag inte har gjort något.

Antar att era hyresvärdar drabbas av "la crisis" som vi säger här.

Hur upplever du Obama förresten, du som sitter betydligt närmare än undertecknad. Nyfiken...

Annika sa...

Otrevligt!
Jag förstår så väl att det känns olustigt OCH att du blev rädd när sheriffen stod utanför dörren.
Riktigt fegt och skitdåligt av era hyresvärdar att hålla tyst om detta. USCH!
Bra att ni ändå ska flytta. Hoppas ni ska hitta ett bra hus snart!

Sporty Spice sa...

Men vilket drama. Jag har sett för mycket på Crime Shows på A&E så jag hade nog svimmat och fått värsta skrämselhickan. Är det så att man har Sheriffer i södern eller? Här har vi ju "bara" vanliga poliser och State Police.

mammigranten sa...

Fy vad trist!
Det är ju sånt man fasar för när man hyr.
Hoppas det läser sig till er fördel.
Just nu verkar det ju finnas många hus att hyra, då många inte verkar vilja/kunna sälja med risk för att förlora massor.

Kram

Victoria sa...

Sweflo: När J ringde dem för att fråga vad som stod på blev han tillfrågad om vi ville köpa - men vi hade redan pratat om det och vi vill inte köpa. Det är för litet och vi kan få bättre för mindre pengar så det var en "no-brainer". Vi har kontrakt till första veckan i augusti, men vi kommer ju åka till Sverige och vara borta rätt så länge så det börjar brinna i knutarna. Vi ska titta på fler hus i morgon är det tänkt.

Jessica: Haha, tack för inbjudan, vi får hoppas att vi inte behöver tacka ja till den! Förhoppningsvis löser sig allt smidigt.

Desiree: Ja man kan ju tycka att de borde sagt något själva så vi visste vad som var på G! Jag vet egentligen inte var som händer på riktigt, han sa i telefon till J att han försöker utnyttja systemet (han vill få ner sina kostnader och för att få banken att reagera har han slutat betala på alla sina tre hus, han vill få del i "Obama-pengarna"), men jag vet inte om det är sant eller inte.

Anne: Sånt tror man inte skulle hända i Sverige men som du skriver; det finns alla sorters människor! Man tror ju det bästa om folk jämt, åtminstone gör jag det. Då kan det bli så att man blir besviken på folk ibland.

Mimo: Jag blir också jättenervös när jag ser polisen, även om jag inte kört för fort eller något så blir jag orolig!
Angående Obama har jag ingen särskild uppfattning, tittar inte så mycket på nyheterna ska erkännas. Men det verkar som om han gär ett riktigt bra jobb efter omständigheterna.

Annika: Ja, vi ska titta på flera nya hus imorgon, hoppas att vi kan få napp på ett som passar oss så vi kan lägga ett bud.

Sporty: Jag blev också lite rädd, men han hade inte uniform och sådär, han kanske gjorde det på sin fritid. Han hade "bara" brickan om halsen. Här har vi poliser, state troopers (tror jag de heter), sheriffer och säkert nåt mer som jag glömt. Vi verkar vara rätt vilda här i södern som måste ha så många som håller rätt på oss, haha!

Mammigranten: Ja, det är till stor fördel att vi "bara" hyr och inte har ett hus som vi måste sälja för det är ju lite lurigt i dessa tider, även om det verkar börjar gå lite lite uppåt igen nu. Vi hoppas på det bästa.

KARLAVAGNEN sa...

Hua! Fy vad läbbigt!

Marianne sa...

Men har man inga rättigheter som hyresgäst? Eller det kanske var en dum fråga? Jag menar, banken borde ju kunna ta över er som hyresgäster, de lär väl ändå inte få huset sålt i brådrasket?

Hoppas att det löser sig snabbt!

utlandsMartin sa...

Grejen är att om de gör foreclosure så kan ni i värsta fall bli uttvingade ur huset direkt, om det i er State inte finns en speciell regel (som jag glömt namnet på) som skyddar de som hyr, eller i bästa fall få en month-to–month lease. I min State Virginia finns den regeln.

Googla på: renters rights foreclosure

Innan ni skickar in månadens check så kolla upp att ni skickar den till rätt husägare (bank, lawfirm vs. ägarna).

Victoria sa...

Karlavagnen: Vi har inte hört något mer än, kanske blev det inget mer än så här!?

Marianne: Jag vet faktiskt inte riktigt hur det fungerar, men vi känner i alla fall att vi inte vill bo kvar när de liksom inte varit riktigt ärliga och sagt som det var, att de inte betalat på lånen sen i januari. Då hade jag sluppit bli så rädd när den där snubben ringde på dörren...

UtlandsMartin: Bra tips! Tack!!