2009-08-06

Gäsp!

Uppe typ innan tuppen idag, hjärnan går på speed och slappnar inte av. Det räcker tydligen inte med att jag packar på dagarna, jag gör det på nätterna med (och oroar mig för att jag glömt något).

Alltid denna oro. Vad kan gå fel? Vad har jag glömt? Jag måste tvinga mig att tänka positivt och inte oroa mig så mycket, det är inte bra för magen. Samtidigt kan jag ju inte bara tänka "-Det ordnar sig alltid!" För ibland gör det inte det och det är bäst att vara förberedd, då blir det så mycket lättare att improvisera.

Nog om det.
Vi packar och packar. Fler och fler hyllor och skåp gapar tomma, bara dammet ligger kvar. I skafferiet finns två paket nudlar, en kartong fullkornspasta, en burk med svarta oliver och så en liten påse med lite ledsna flingor som redan varit med alldeles för länge. Vi äter sedan rätt länge på papptallrikar, med plastbestick och plastmuggar. Jag har börjat förstå amerikanarnas förtjustning i detta, när man har ätit så kastar man bara alltihop, inget krångel med att skölja av och stoppa in i diskmaskinen. Soppåsen blir full fort förstås, men den blir inte tung. Det är mest luft. Egentligen vet jag inte riktigt vad som är mest förkastligt, att köra diskmaskinen stup i kvarten eller att bidra till jordens växande sopberg. Egentligen skulle man kanske äta med fingrarna direkt ur stekpannan, då bleve det väl minimalt med disk, och inget att kasta heller?!

Nu ska jag gå och väcka J, han hade bråttom till jobbet idag. Synes.

5 kommentarer:

Anne sa...

Jobbigt det där tillståndet före en flytt, känner så väl igen det där äta på papperstallrikarfenomenet och oron för att glömma nåt, flyttstressen överlag. Även om det är kaos även när man kommit in och har massor med flyttlådor med mera att packa UPP så är det på nåt sätt så mycket skönare och enklare ändå. Då är man liksom på plats och stressen släpper.
Kram!

Marianne sa...

Förstår att du stressar nu! Men det KOMMER att ordna sig, det är jag bombis på!

Kram!

Ps. Röstar nog för att man bara använder papperstallrikar vid enstaka tillfällen, som flytt : )

AnnaA sa...

Lycka till med flytten! Det blir nog bra, även om det är kaos ett tag.

Victoria sa...

Anne: Precis, den där stressen man känner vid tanken på att någon annan ska in i huset nästa dag/i eftermiddag/om en timme finns inte där längre. Man kan ta sin tid att packa upp. Kram!

Marianne: Vadå!? Är det inte stiligt med papperstallrikar..? ;o)Nej då, jag håller med, porslinet är det bästa! Om inte annat tål de mikro, papperstallrikarna är nog inte riktigt papper, de smälte när jag skulle värma mat häromdagen!

AnnaA: Kaos var ordet, sa Bull. Men det ordnar sig.

Josefina sa...

Förstår att din hjärna är speedad inför flytten ... men jag vet hur jobbigt det är. Skaffa en spikmatta så somnar du direkt. ;) Eller får annat att tänka på iaf, hur jävla ont det gör t ex. ;) Ha en härlig och lugn (?) lördag, kram.