2009-08-18

Lite hemma-hos


Här är vårt hus:

Här har vi ytterdörren:


Innanför dörren ser man biblioteket, extremt stökigt just nu eftersom jag håller på och sorterar upp böcker och prydnasgrejor i bokhyllorna till vänster.Lite mer till höger går trappan upp till övervåningen.

Mitt emot trappan är matsalen, lite för fint ord egentligen men jag vet inte vad annars jag ska kalla det... Här äter vi just nu eftersom vi inte har något bord i köket ännu.

Går man förbi matsalen kommer man in i det kombinerade köket och vardagsrummet. Ni ser den stora köksön där man som synes kan lägga allsköns skräp... Möblerna i vardagsrummet är tillfälliga, vi ska köpa en ny TV och TV-möbel, de här ska killarna få ha uppe i sitt TV-rum. Soffan ska ut i biblioteket. Ny soffa eller soffor ska inhandlas och så ett soffbord av något slag också.

Vid de tre fönstrena längst till vänster i bild ska vi ha ett mindre matbord med fyra stolar. Till höger om fönstren se ni stora luckor i trä, de är sk. Plantation shutters och är tydligen väldigt fint. Bakom dem gömmer sig dörrarna till uteplatsen, som ser ut så här:


Här är köket i en annan vinkel:


I köket har vi ett skafferi som man kan gå in i,
dörren är precis utanför bild till vänster om kyl och frys:


Det är ungefär lika mycket utrymme till höger runt hörnet.

Går man upp för trappan kommer man till loftet, eller killarnas TV- och spelrum. Här har vi satt de röda sofforna vi hade i vardagsrummet i gamla huset.

Man kommer upp i trappan bakom tresitssoffan som vi ser ryggen på här.

Rakt fram när man kommer uppför trappan, ligger Långs rum...


...sen killarnas badrum...


...och sen Lills rum.


I slutet av korridoren ligger vårt sovrum. Observera hur de inte målade väggen bakom den stora sänggaveln de hade innan de flyttade. Oerhört irriterande.


Vid sidan av vårt sovrum finns ett litet extra rum som kan användas till många olika saker. Vi har valt att ha kontor där, så kan J jobba hemifrån om han skulle vilja. Han sitter vid skrivbordet just nu men ville inte vara med på bild! ;o)


Mittemot sängen ligger vårt badrum med en skapligt stor walk-in closet:


Ni kan se ungefär hälften här, det är svårt att ta en bild så att det syns ordentligt.

Om vi går ner igen så finns det ytterligare ett rum som vi ska ha som gästrum och pysselrum, men det är bara fullt av kartonger just nu så det är inget att titta på. Det finns också ett gästbadrum bredvid. Vi har alltså tre "hela" badrum i huset, vilket är väldigt bra. Ingen kö till varken toa eller dusch!

Tvättstugan är inne i huset, jag tackar alla högre makter!


Går man igenom tvättstugan och ut genom dörren kommer man ut i garaget, som är ett trebilsgarage, vilket betyder plats för två bilar samt en massa annat jox som man inte vet var man ska göra av...


Ja, det var hela huset det. När jag rensat och städat undan lite ordentligare så jag kan gå runt med en kamera och filma utan att riskera att slå ihjäl mig på någon lömskt utplacerad kartong, ska jag göra en hemma-hos-film så blir det lite lättare att se hur alla rummen ligger i förhållande till varandra. Tills dess får ni hålla till godo med dessa bilder!

15 kommentarer:

S w e F l o sa...

d fint! Nu blir jag så avis, jag vill ha större hus med!!! Hur himla fint har ni inte redan fått det redan, liksom! Ni har ju precis flyttat in! Inet undra på att du är trött! Grattis till ett jättefint hus, där kommer ni nog att stortrivas!!!

aurorabuddha sa...

Ah, vad fint! Nu javla bor du finare an vad jag gor. :oD

Victoria sa...

SweFlo: Ha ha, sådär jättefint är det inte, men det kan nog bli om jag lägger manken till lite grann. Det är ju bara så urtrist att packa upp!!!

Aurorabuddha: Jaså du, det har jag svårt att tro! ;o)

Linda sa...

Så himla mysigt och vackert hus! Tror det kommer att bli riktigt finemang när du fått fixa det som du vill ha det. Ser fram emot att följa er fortsatta vardag i detta hus :-) Stort grattis till er, och jag flyttar gärna in om ni vill ;-)

Saltistjejen sa...

VILKET HUUUUS!!!!!
Himmel vad fint!
Ni måste verkligen käna er nöjda! Wow!
Stort GRATTIS!!!!

Inger sa...

Grattis till ert jättefina hus!
Vilka fina utrymmen, måste kännas härligt att ha så mycket yta.

Anne sa...

Oj, oj vilket läckert hus!!!
Såg ju det tidigare, när du snabbt visade nån bild på utsidan. Jösses vilken pampig entré. Superflott. Jag vill ha!!!! NU!!!!
Det stora skafferiet man kan gå in i, helt underbart. Köket överlag ser helt fantastiskt ut, nytt och fräscht. Vilken jättestor walk in closet, den var hur stor som helst ju. Tycker om det där att det är ett extra rum intill sovrummet, som man t.ex. kan ha som kontor som ni valt att göra.
Och tre "hela" badrum, det kan ju inte bli bättre. Helt perfekt med gäster också, som får ett "eget". Och killarna som har ett eget. Som du säger, ingen kö till toan direkt.
Uteplatsen var så fin också, den dräglar jag rejält över också.
Helt otroligt vilket fint och stort hus ni fick. Det här var ju definitivt värt all jakt, allt arbete med hela den här köpa-hus-cirkusen och stressen som det ju blir. Det här huset är bara bäst! Du (ni alla) kommer trivas bra där. Det känner jag på mig.
Är det här också en gated community, som huset ni hyrde?
Hur är det med regler för soptunnor, gräsklippning och annat. Liknande som i förra området?
Grattis Victoria till ditt fina palats :)
Oh ja, du måste filma sen och ta oss med på en hustur.

SoCal Helene sa...

Grattis till det nya huset!! Kul att ha något eget och inte hyra, det kommer att bli superfint när du är färdig.
;0) Helene

Tina sa...

Åh, vad kul det var att se bilder på huset! Och det var verkligen fint!!! Grattis!

Monica sa...

Vilket jättefint hus!!!
Verkar vara bra med utrymmen! Å tre badrum... så lyxigt!
Blir avis på ert stora garage... tänk att kunna ställa in två bilar och ändå få plats med massa andra grejer... Vi får inte plats med vår bil i garaget pga alla bra-ha-grejer...

Jocke sa...

Fy fan vilket film hus, jag bli avensjuk... Ett riktigt fint amerikanst hus. Tycker det är kul att du bloggar. Har inte hunnit kolla igenom din blogg än men ska göra det! Det är nämligen så att jag vill också till usa! Ska nog försöka plugga där borta efter gymnasiet! :P Tycker det är kul med bloggar som skirver om nån som är kul! Fortsätt blogga! :P

Jenny sa...

Vilket jättefint hus! Mysigt med köksö, det har vi också, fast inte så stor. Och du har helt rätt - Den absolute fördelen med köksöar är att de är så bra att lägga "högar" på, ha ha! Kram!!

Petra H sa...

Jättefint!! Det kommer att bli så mysigt tror jag när ni har fått i ordning och köpt nya soffor. Jag förstår att det tar tiiiid att packa upp när du samtidigt ska bråka om pojkarnas skolstart. Själv har jag svårt bara att få packat upp en resväska ;-)
Kram och grattis till det fina huset!

Anna, Fair and True sa...

Fint!! Men vad skumt att de inte målat hela väggen!

Marianne sa...

Vilket helt underbart hus ni har köpt! Där kommer ni att få det bra, det märks. Jag är "lite" avis på den där köksön, jag hela köksdelen faktiskt. Nu längtar jag bara tills jag har kommit lika långt som du i flytten!

kram!