2009-09-03

En liten tur i området

Tog en liten promenad i området idag på morgonen, det blev bara halva rundan eftersom jag kom ut lite sent och följaktligen blev det för varmt för att orka kånka runt på både mig själv och kameran.

Nåväl, ett par foton blev det ändå:

Först tar jag en sväng runt huset och inspekterar ägorna. Bladen på de här buskarna är så gröna och blanka att det ser ut som om någon har putsat upp dem!


Vägskylten som visar var vår väg går ser lite skruttig ut.


Vid ett hus lite längre ner på gatan ser jag att de har många kokosnötter. Jag undrar vad de gör med dem? Äter upp? Kastar bort? Skänker till behövande? Kastar på snokande grannar?


Här har vi grinden ut mot Hagen Ranch Road, där killarnas skola ligger. Grinden är obevakad och man kommer bara in om man har en klisterlapp med såna där streck på (vete fan vad det heter på svenska). Dessutom är grinden för gående låst så man måste antingen skicka med barnen nyckel så de ska kunna komma in (eller lita på att andra barn har nyckel och kan öppna till dem) eller be dem, så försiktigt som möjligt naturligtvis, krångla sig igenom bilgrinden. Det går att putta upp grinden såpass att man kommer igenom, eller också kan man passa på när en bil precis kört ut. Killarnas skola ligger hundra meter längre ner på vägen, till höger.


Jag passerar under ett träd med vackra orangeröda blommor, ett sånt här träd hade vi på baksidan i Weston. Jag skulle inte kunna säga vilken sorts träd det är om så mitt liv hängde på det. Men jag gillar färgen.


Sånt här ser man inte ofta i vårt område: skräp på gatan! Det är så rent och fint jämt så ibland undrar jag om det springer små tomtar här varje natt och städar...

Såna här ödlor finns överallt. Har man otur (läs; hemma hos oss) så är de även inomhus och man får jaga de små rackarna under soffor och bakom bokhyllor för att bli av med dem. De är inte farliga eller särskilt äckliga, jag vill bara inte ha dem inne.


Sen var det dags att gå hem eftersom det kom upp mörka moln och dessutom var jag svettig! :o)

9 kommentarer:

Inger sa...

Jätteroligt att få följa med på en rundtur. Ser fram emot fler turer!
Det ser jättetrevligt ut där ni bor, ödlorna till trots.
Må gott!

mallan sa...

Vad roligt att få följa med dig!

Snyggt du gjort här inne!

Kram

Anna, Fair and True sa...

Kul att få se ert område! Roligt skrivet också! "Jag skulle inte kunna säga vilken sorts träd det är om så mitt liv hängde på det." =D

Varför är det grind till vägen med skolan? Är det för att det tillhör skolan?

Jag tror på tomteteorin! :)

Annika sa...

Kul med en rundtur i området!
Gillar verkligen den här sortens inlägg!
Ni ser verkligen ut att bo fint!
Ja, du får gärna visa mer!
Kram!

Desiree sa...

Vad trevligt och fint du har gjort om på bloggen. Fina foton också. Jättekul att få se lite mer av hur området ser ut. Nog lever ni i tropikerna på ett helt annat sätt även om jag känner att jag lever långt söderut här i södern. Men kokospalmer har vi inte. Den där röda blomman på trädet var väldigt vacker. Tur att ni slipper ha en massa skräp på gator och trottoarer.Här finns det ibland en del skräp längst med stora vägen jag förundras över att folk faktiskt bara slänger ut saker då det åker med sina bilar. Men som tur är så är det inte så ofta. Det där med grind till skolområdet känner jag igen sedan jag gick i skolan i Nicaragua. Där var skolområdet också inhängnat. Ha en skön och fin helg.

Ann-Marie sa...

Jättekul att se hur ni bor nu. Trädet är jättevackert (blomman), likaså buskarna med blanka blad, ser nästan plastigt ut. Ödlorna är överallt, tyvärr, och jag håller med dig, de är inte särskilt äckliga men man vill inte ha dem inomhus.

Karin sa...

Såna träd finns överallt här också, de är helt otroligt vackra när de blommar som mest och man knappt ser det gröna. Och nu har jag gjort en god gärning och kollat upp namnet - passande nog heter de Flamboyant på svenska (eller Flamträd) och på engelska verkar de gå under latinska namnet, delonix regia!

Marianne sa...

Ja men titta, Karin har redan berättat vad trädet heter! Det är exakt ett sådant träd vi har på framsidan hos oss utanför köksfönstret.

Tack för turen! Jätteroligt att få följa med. Så där rent och fint kommer vi också få när vi väl har flyttat. Våra grindar är oftast öppna, och så sitter det ett gäng gubbs innanför och vaktar.

Kram!

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon