2009-09-11

Fredagstema - Fyra saker du måste se i MIN stad

Jadu.
Jag kommer använda "min stad" en smula löst och dra några ställen jag tycker du borde besöka när du är i södra Florida.

EVERGLADES

Även om du inte ser en endaste liten alligatorstjärt ens så gör det inget, bara att åka propellerbåt inne i Everglades är värt vareviga dollar, på de långa raksträckorna går det upp till 100km/h, det är så otroligt häftigt!

UNIVERSAL STUDIOS

Har du lite större barn så är Universal Studios stället att besöka om man är i Orlando. Den här bilden visar en del av det man får se när man är på väg in för att åka Men In Black-åkturen. Som med allting annat i Orlando gäller följande när man åker till Universal:
- Häng på låset när de öppnar
- Köp Expresspass, de är dyra som satan men värda varenda dollar när man får gå före tusentusen folk i kön till Hajenåkturen.
- Åk när det inte är högsäsong, alltså inte på vinterlovet!

MIAMI SEAQUARIUM

Massor av fina djur att kika på, häftiga shower med delfiner och späckhuggare - och har man tur och är söt så får man vara med i delfinshowen!

MIG

Såklart ska du hälsa på mig när du är här i trakterna! För då kan det hända att du får klappa på en alldeles bedårande pälsig liten kille, den nyaste medlemmen i familjen Stenfelt: Neo. Vi hämtade honom på ett adoptionscenter i går och han har tagit oss alla med storm.

13 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vilka bra tips! Konkreta också. Jag skulle verkligen vilja ta turen på Everglades! Kul att vi alla är inbjudna till dig också! :)

Christel sa...

Vad han är söt, och han ser redan så trygg och hemma ut hos dig, härligt!

Dosiss sa...

Vilken underbar liten misse och vad fina ni är som tar hand om honom. I florida âterstâr dâ alltsâ att besöka dig och Universal studio;)

Annika sa...

Ja, kommer jag ner till södra Florida ska jag absolut söka upp dig!
You bet!
Everglades vill jag också se!
Kram!

Saltistjejen sa...

Men DUUUUUUU vad fiiiin!!!!! Jag visste inte att ni tagit hem en liten kisse! men han är ju alldeles underbar!!!! Minns att du sa att ni gärna ville ha en katt eller hund eller både och när vi sågs i vintras. Härligt nu har ni en liten misse!
Fina tips också! och vad ul att få varit med i delfinshowen. Tyvärr är jag nog inte tillräckligt söt för det ;-)
Vi ska faktiskt till Florida i december för M ska hålla ett föredrag då. tror det är mitten av december. men jag minns faktiskt inte VAR i Florida? Men jag ska ta reda på det. Det hade varit hur kul som helst att ses.
Kramar!!

Lullun sa...

4 självklara val ju!! :-) Skulle gärna dra iväg nu med det samma. ;-)

Sarah sa...

En sådan söt och go kille... Linnéa har deklarerat att hon minsann vill klappa honom bums!
Kramar syrran

Sporty Spice sa...

Aaaah, vilken liten sötnoskisse. Ser på pricken ut som min lilla Selma! Som förövrigt är halvapa ... just nu häger hon halvvägs upp i gardinen och dinglar i bästa Herr Nilsson-stajl.

Carl Bruder's personalia sa...

Hej vad kul att få ta del av det man bör se i just din stad. Neo var ju skitsöt! Du verkar ha klippt dig också, ser jättefint ut med att ha lite mer uppklipt bak som du har nu. Det passar dig jättebra. Både Everglades och Universal studios skulle vara kul att besöka.

Desiree

Victoria sa...

Anna, Fair and True: Everglades är otroligt häftigt, det kan jag verkligen rekommendera! Självklart är ni inbjudna hem till oss! :o)

Christel: Ja, han är väldigt fin, jag tror han blev inlämnad av ägaren direkt till centret och har inte varit vild, så han är tränad att gå på lådan och inte alls rädd för människor.

Dosiss: Ja, det finns så många små katter som det är synd om så vi adopterade mer än gärna en liten blandras. Universal är superdupercool och ni är välkomna hit när ni har vägarna förbi!

Annika: Ni är hjärtligt välkomna hit och en tur till Everglades kan vi ordna också! Kram!

Saltis: Ja, han är en riktig liten sötnos, fast när jag var på adoptionscentret hade jag kunnat ta med varenda en av dem, de var så fina allihop! Jag hoppas att ni ska åt det här hållet och att vi kan ses, det vore jättekul!!

Lullun: Ni är jättevälkomna!!

Sarah: Såklart ska hon få klappa, jag längtar till ni kommer hit nästa gång!

Sporty: En halvapa minsann! Neo har inte hunnit så långt i utvecklingen ännu, men det kommer säkert när han blir mer hemmstadd... :o))

Desiree: Tack, jag har nog glömt att visa en bild sen jag klippte mig (jag gjorde det i Sverige). Ni är väldigt välkomna om ni har vägarna förbi!!

Nina sa...

Har inte kommenterat här på evigheter. Snygg blogglayout, bättre än den förra tycker jag!

Everglades kan jag faktiskt bocka av på min lista över saker jag hann med att göra i FL när jag bodde där. Min mamma var på besök från Sverige och vi åkte till Everglades City för att, just det, åka båt. Visst, det var lite speciellt, men det var mest ett öronbedövande oväsen. Båtföraren svängde för häftigt emellanåt. Vi såg bara EN alligator...

Marianne sa...

Å ja, det första jag vill göra i Florida är att träffa DIG!

Grattis till Neo! Så söt! Stina och Tjorvan vinkar till Neo och säger Mjauuuu.

Kram!

Ann-Marie sa...

Vilken fin kisse. Han ser så trygg ut där på din axel. Kommer han att bli en inne- eller utekatt? Måste bara fråga hur ni kommer att lösa passning när ni reser?