2009-09-25

Mespropp, del 2

Idag blev jag sådär svensk igen. Fan. Och jag som hade föresatt mig att inte vara mesig och lagom. Så här gick det till:

Vi hade fått reklamblad från mataffären Albertsons, de hade bra pris på kött, lax, vin och majs bland annat. Jag skriver lista och åker dit för att reka. Kommer snabbt fram till att det måste vara ett billigt ställe för jag har då aldrig sett så mycket pensionärer på en och samma plats samtidigt. Jag drog nog ner snittåldern på kunderna till dryga 60 när jag klev in, skulle jag tro.

Nåväl. Majs var det, åtta stycken kolvar för två dollar. Det är bra pris det och jag styrde stegen mot grönsakshörnan. Jag siktar majsen men där står redan en blåhårig dam i rosa byxor och matchande rosablommig T-shirt och rotar bland kolvarna så det står härliga till. Hon plockar och sliter i dem, ska naturligtvis ha de största och sen gör hon det pinsamma: hon skalar kolvarna.
I och för sig står det en stor soptunna där som är avsedd att slänga just kolvskalen (eller vad man nu kallar dem) och tanten var varken den första eller den sista som skalade sin majs där i affären. Saken var ju att hon effektivt blockerade alla andra från att plocka majs och att ställa mig "i kö" för att få min majs är under min värdighet. Att dessutom stå där och vara i vägen för andra finns inte i min värld bara. Därför lät jag henne hållas med sina dumheter och gick vidare för att leta rätt på det andra jag hade på min lista. Majsen tog jag sist, snabbt och kvickt bara, ner med åtta kolvar i en påse och så var det klart. Jag är svensk och INTE pinsam och i vägen.

Sen skulle jag ha laxfilé. Damen framför mig skulle absolut ha just DEN filén, den där, den som ligger längst ner vid fönstret för den är tjock och fin och så har den inte mycket skinn på! Problemet kommer när killen i disken inte har tillräckligt långa armar, så han kan inte få tag i fisken hon vill ha. Det hela slutar med att tre expediter står och försöker få tag i filén som ligger där, preciiiis utom räckhåll. Till slut lyckas de och vid det laget vill jag bara sjunka genom jorden av pinsamhet, om jag bara haft en skämskudde!
Det är min tur och jag ber om att få en filé, den som ligger överst, närmast, det blir jättebra.
Jag är svensk och inte pinsam och jobbig med stora krav.

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

hahahhaaa!

Petra H sa...

Ha ha, synd att DE inte fattade hur piiiinsamma de var!!

Anna, Fair and True sa...

Haha, rolig historia!

Så de skalade majsen för att den då väger mindre eller vad? För om det var styckpris spelar det ju ingen roll