2009-11-16

Schemat för dagen

Idag står det fix och trix på tapeten.
Äntligen, äntligen ska jag komma iväg och posta SWEA-bladet.
Alltså jag svär, fattar inte varför jag håller på och harvar med det här, jag hatar den här delen av tidningsgörandet! Först måste allt material in och jag måste bli hårdare på tidsramarna, den här gången höll jag på dryga tre veckor efter den officiella deadlinen och väntade fortfarande på material! Sen när tidningen äntligen är klar ska den tryckas (och den här gången var bara det ett äventyr, ett separat inlägg kommer förmodligen om detta) och när jag fått dem måste jag klistra på adresslappar och små lappar som håller ihop tidningen och så räkna och lägga i postnummerordning och slå gummisnoddar om och hitta ett dokument på postens webbsida, och dokumentet hittar jag aldrig för de håller på och byter ut det hela sabla tiden och sen måste jag köra ända ner till postkontoret på Oakland Boulevard, det tar fan nästan en timme, varför kan jag inte åka till en vanlig post?? Nej då, det måste vara till den stora specialposten minsann, hej å hå.
Och så måste jag räkna ut vad portot kommer bli och gå in och betala det först och sen ta bilen igen och åka runt huset vilket inte är det lättaste för det är massor av bilar och rödlysen precis överallt.
Sen kånka in tidningarna och lägga dem i särskilda säckar, hiva upp dem på vågen och be till GUD och alla andra som kan tänkas ha ett finger med i spelet att jag räknat rätt så att pengarna jag satte in till porto räcker och att pappret jag skrivit upp alltihop på är det rätta och inte fel som det blev förra gången så jag fick åka tillbaka hela vägen för de såg det inte förrän alldeles för sent. Jag menar, roligare kan man ju ha, åka fram och tillbaka och sen fram och tillbaka igen till posten en vacker eftermiddag...

Phu. Sen är allt klart och jag glömmer hur jobbigt alltihopa var och tycker det ska bli kul att börja med en tidningen igen i januari nästa år. Påminn mig då om det här inlägget, tack.

Nåväl. När allt det där är klart ska jag till J:s jobb för att få en influensavaccinering, inte svinisen utan den vanliga. Sen ska vi äta lunch.

Och när jag kommer hem så hoppas jag att de jäkla målarkluddarna varit här och tvättat huset så vi kan få det målat nån gång, annars ska jag fan piska dem inpå bara skinnet.

Nu ska jag duscha.

7 kommentarer:

Fundersam Cecilia sa...

Ååååå jag lider med dig och vet precis hur du har det med eländet med posten osv.Vi hade det exakt så på företaget när vi skickade ut vår Bulletin men nu slipper vi strul eländet med posten för nu skickar vi bara ut den med email.Under tiden vi var i sverige så tror jag att de ändrade formuläret på postens hemsida åtminstone två gånger.
Så jag förstår precis hur du känner dig :-)
KRAM

KARLAVAGNEN sa...

Oj idag var du på hugget! ;-)

Marianne sa...

Är du redaktör för SWEA-bladet??? Vad roligt! Det var jag i Istanbul! Fast jag fick INGA bidrag kan jag tala om, fick hitta på och skriva allt själv : ( Men det var rätt roligt i och för sig.

Jag skickade inte ut dem med post, jag delade ut dem på träffar och skickade med andra till tredje och så vidare. Men framför allt på vårträffen och höstträffen på konsulatet, för då kom nästan alla. Håller annars med, tryckningen och allt det där var alltid pest. Vi hade inte ekonomi att skicka till tryckeri heller, så man fick hålla på och tigga på svenska företag etc för att få låna kopieringsmaskiner eller få bidrag till tryckning. Riktig pest!

Ligger din tidning på nätet så man kan läsa?

Kram!

Desiree sa...

Det var mycket jobb med tidningen.Men jag kan samtidigt tänka mig att det är kul att vara med och göra den. Hur många nummer per år rör det sig om?
Skönt att du får flunsa vaccinet taget idag. Jag har också bara tagit den vanliga men inte grisen ännu. Jag hoppas innerligt att man får chansen att ta den snart. Här verkar det fortfarande bara vara riskgrupperna som vaccineras ännu.

Hoppas du får en bra dag även om det låter som du har mycket att göra idag.

Kram

Victoria sa...

Fundersam Cecilia: Vilken dröm att kunna skicka ut tidningen per e-post!! Jag tjatar om det nästan varenda styrelsemöte, men "SWEA-tanterna" här vill ha en papperstidning och inget på datorn. Så är det att vara född i början av 1900-talet... ;o)

Karlavagnen: Jepp. Ibland slår jag mig själv med häpnad. ;o)

Marianne: Jodå minsann, undertecknad är redaktör! Jag får många bidrag och jag är jätteglad för det. Vi har tack och lov budget för tidningen, så jag kan lämna in på Kinko´s för kopiering, häftning och sånt. Annars hade jag inte tagit på mig uppgiften, att "tigga" bidrag och donationer är jag helt värdelös till. Man kan läsa tidningarna på SWEA South Floridas sida på
http://www.swea.org/sweabladetsouthflorida___1792.aspx
det nyaste bladet kommer snart också att ligga där.
Kram!

Desiree: Ja, det är en del jobb, men jag jobbar ju inte så jag kan ju gära det på dagarna när killarna är på skolan. Det är såklart mest kul, det är bara ibland det blir lite jobbigt och så gnäller jag lite så känns det bättre ;o). Kram!

Marianne sa...

Länken vill sig inte, jag får gå in på Swea och leta sedan!

Var glad att du har en budget och bidrag! Nästan bara roligt kvar!

Kram!

Victoria sa...

Marianne: Kanske du sett det, men nu finns länken uppe på bloggen, hoppas den funkar!