2009-11-17

Skolpyssel

Igår kom Elias hem med en lapp från skolan att det skulle göras potatisgubbar och de skulle vara inlämnade dagen därpå, dvs idag.
Sånt irriterar mig lite. Jag menar, jag som är hemma har tid att engagera mig och fixa, men tänk de föräldrar som jobbar hela dagarna och får ett sånt papper i näven vid sex-halv sju på kvällen! Dumt och dålig framförhållning.

Nåväl. Eftersom vi inte är några älskare av potatis i vår familj var vi tvungna att åka och köpa en bakpotatis (44 cent på Publix, kassörskan var lite förvånad över våra storinköp...) och lite andra grejor som behövdes. Vi skulle nämligen göra en igelkott var det bestämt och det skulle blamd annat införskaffas ögon, nämligen ett par så kallade "googly eyes", ni vet såna där stora runda som man klistrar på. Jag satt och funderade högt över var vi skulle kunna tänkas hitta några såna utan att behöva åka ända bort till Michaels när Elias säger:

-Vi kanske kan köpa dom på Google? Där finns säkert googly eyes!

Alldeles säkert. Det hör man ju på namnet.

Resultatet av våra ansträngningar kan ni se här under. Får jag presentera: Henry the Hedgehog!


Som ni ser hittade vi inga googly eyes, utan slaktade en annan leksak och snodde hans ögon istället. Det är svårt att limma på potatis, kan jag meddela.

6 kommentarer:

Desiree sa...

Vad fin den blev!! Jättefin ! Verkligen kreativt. Nej nog skulle det behövas mer framförhållning för de föräldrar som jobbar. Men ni fixade ett toppenjobb med denna.

Marianne sa...

Så fin han blev Henry!

Men vilka krav! För det första håller jag med om det där med framförhållningen, gillar man inte potatis har man det ju inte ens hemma. Och sedan att det var så specifikt med hur det skulle göras och vad det skulle bli. Det lämnar ju ingenting kvar till barnens fantasi och uppfinningsrikedom! Men det kanske ligger någonting bakom som inte jag begriper, förstås. Fin blev den i alla fall!

Victoria sa...

Desiree: Jag frågade flera gånger om han verkligen fått lappen igår, men så var det (annars misstänkte jag att han glömt att visa den och att de fick den förra veckan...)

Marianne: Jag var nog lite otydlig i texten, det var alltså vi som bestämt att vi skulle göra en igelkott, inte skolan. Ungarna fick göra precis vad de ville, det enda kravet var att det skulle vara antingen en "gubbe" eller ett djur, de kunde alltså inte göra en sten... ;o)

Anonym sa...

Åh så sööööt, vad duktiga ni var!

Anna, Fair and True sa...

Vilken söt!

Sarah sa...

Mycket söt! Och han ser definitivt inte ut som att han hoppar ut ur en buske...
Kram Sarah