2009-12-31

Ut med det gamla, in med det nya...

Precis som sig bör så här på årets sista dag kommer den vanliga tillbakablicken av året som gått. Och vi börjar naturligtvis i

JANUARI:
Vi vinkar hej då till Söta Syster SuperSnällaSilverSarah med familj, det blir tomt och tyst i huset. Det blir värsta dramat i det vanligtvis så lugna bostadsområdet, en granne åker iväg till flygplatsen och lämnar barnen hemma, den yngsta vaknar och springer ut för att leta efter sin mamma. Det är beckmörkt ute, alligatorerna lurar i vassen och det hela hade kunnat sluta precis hur illa som helst. Som tur är griper undertecknad in och ingen blir borttappad, bortrövad eller uppäten.
USA fick sig en ny president och vi hoppas alla att det ska bli bättre nu.
Vi köpte ett familjemedlemskap i YMCA men första gången jag gick till gymmet vände jag i dörren och gick ut och grät i bilen istället och i slutet av månaden var jag överdrivet entusiastisk över ett par skor som jag köpt.

FEBRUARI:
Jag funderar över varför jag egentligen bloggar och berättar om hur det gick till när jag fick reda på att jag hade MG. Jag gav mig ut på fotoexkursion för att fota leguaner men blev bara svettig, smutsig och irriterad. Vi åker till New York för att förnya våra pass och passade på att träffa söta Saltistjejen. I New York såg vi också musikalen Shrek och hela familjen tyckte den var jättebra!

MARS:
Jag gör ett nytt försök att fota djur och natur och den här gången lyckas jag faktiskt fånga en stor Bald Eagle! Planerna för sommaren är äntligen spikade och de flesta biljetterna är bokade. Den här semestern blir ingen lek, mycket ska hinnas med under den korta månaden vi är i Sverige!
Jag körde killarna till skolan i pyjamas, bad om ursäkt för att jag inte hade mer exotiska blogginlägg att komma med och så kom min mamma på besök.

APRIL:
Mamma åker hem till Sverige igen, jag börjar Twittra och vi får besök av sheriffen som meddelar att våra hyresvärdar har slutat betala på sitt lån på "vårt" hus, så vi bestämmer oss på allvar att det är dags att flytta.

MAJ:
Jag fixar nytt körkort hos världens suraste människa och vi får besked att vi inte behöver flytta till Seattle om vi inte vill. Det vill vi inte, utan nu ska det letas hus! H1N1 kommer officiellt till Florida och jag köper en slow coocker som jag är mycket nöjd med.

JUNI:
Vi letar hus som tokiga, hittar några hus som vi bjuder på men av olika anledningar blir det inget så vi åker till Sverige på semester utan att husproblemet har löst sig. Vi har en kalassemester med bland annat en tur på Göta Kanal och besök i Norrhult, Stockholm, Göteborg och på Limhamn på programmet.

JULI:
Början av månaden tillbringade vi på Limhamn, innan det var dags att vända kosan hemåt igen. I vår frånvaro har Johan hittat ett hus och den här gången går allt i lås. Vi har köpt ett hus! Vi packar som stolliga, hela huset fylls sakta men säkert av flyttkartonger. Vi pausar en helg och åker till Tampa och Busch Gardens men när vi kommer tillbaka är det packning som gäller igen.

AUGUSTI:
Vi skriver på papper, får nycklarna och flyttar in, inte utan problem, främst med flyttbilen. Killarna kan inte börja skolan för vi har inte de rätta papprena och hela det amerikanska pappersexcersisen är emot oss. Jag packar upp, och packar upp, och packar upp och till slut lyckas jag registrera killarna i nya skolan, efter att de missat drygt en hel vecka.

SEPTEMBER:
Vi adopterar en ny liten medlem i familjen, katten Neo (eller Mr Anderson som han heter när han bits) flyttar in och är såklart sötast i världen. Jag funderar på varför jag har så svårt att ta emot erbjuden hjälp och att jag är så rädd för att vara besvärlig och ivägen jämt. Neo ger en exklusiv intervju där vi får veta allt som är värt att veta om en sån liten söt katt.

OKTOBER:
Jag skruvar möbler med fara för liv och lem för både undertecknad och katten samt sätter upp alla våra Halloweenprydnader, både ute och inne. Vi anlitar målare som ska måla om huset, både inuti och utanpå.
Jag fyller 41 och får en liten Kindle i present. Wo-hoo! Glädjen utbyttes snabbt i sorg eftersom en viss misse hade ner den i golvet och små Kindlar tål inte sånt. Tack och lov var den försäkrad så jag får en ny på rekordtid.

NOVEMBER:
Vi har stora problem med målarna som inte kommer när de ska och när de väl kommer inte stannar länge. Jag plockar fram alla våra flyttkartonger med julpynt och huset blir juligt och fint lagom till första advent. Vi får också våra nya soffor som vi beställt och vi är supernöjda.

DECEMBER:
Jag fotar ugglor, retar mig på att så många här i Florida har handikappskyltar på bilen trots att de inte har något synligt handikapp utan "bara" är gamla, bakar saffransrutor och kommer fram till att jag ska kommentera mer på andras bloggar.
Vi får fint besök av Saltistjejen med familj och jag får en IPhone. Jag lär mig mobilblogga och gör det i tid och otid, fixar knäck och äter julmat tills det kommer ut ur öronen.

Ja, det var väl allt som hände i stora drag tror jag.
Nu får vi se vad som händer under 2010.
Jag känner på mig att det kommer bli ett riktigt kalasbra år!

GOTT NYTT ÅR allesamman!

5 kommentarer:

Fundersam Cecilia sa...

Det var en mycket roande tillbakablick :-)

Gott Nytt År!

Kram!!

Anne sa...

Vilken rolig årslista! Ja, jag hoppas och tror också på ett kalasbra 2010!

Victoria sa...

Fundersam Cecilia: Gott Nytt År!! Kram tillbaks!

Anne: Jag tycker vi bestämmer att det ska bli ett kalasår. Ja, det gör vi.

Anna, Fair and True sa...

Trevligt att få läsa om ditt/ert år!

Men vad är MG?

Sarah sa...

Jösses vad ett år går fort! Själv vill jag bara glömma 2009 och hoppas verkligen på ett bättre 2010!
Kram på dig!