2009-12-31

Varm spenat- och kronärtskocksdipp

Det här mina vänner, är bra mycket godare än vad det låter!
Passar superbra med tacochips eller kanske salta kex.



Ingredienser:
1 (14 ounce) burk kronärtskockshjärtan, avrunna
40 g riven Romano-ost
20 g riven Parmesanost
3 st vitlöksklyftor, hackade
284 g frusen hackad spenat, tinad och avrunnen
80 ml vispgrädde
115 g gräddfil
110 g riven mozzarellaost

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader Celcius och smörj en gratängform.
Blanda ner kronärtskockor, Romano-ost, Parmesan och vitlök i en matberedare.
Pulsa tills blandningen är hackad men var försiktig så det inte blir för finhackat!
Sätt åt sidan.
Blanda spenat, grädde, gräddfil och mozzarella i en medelstor skål och blanda sen i kronärtskocksblandingen. Lägg över i den smörjda formen.
Baka i ugnen i ungefär 20 till 25 minuter, tills osten är smält och bubblig.

Inga kommentarer: