2010-04-29

Fram å tebaks, fram å tebaks

Det gick fort och bra på sjukhuset i förmiddags, de tog tre rör blod, plåster på armen, tackåhej.

Tyvärr så kom de på att de ville ha mer blod så vid tvåtiden ringde de och bad mig komma in igen för det skulle stickas mer. Tjohej, bara att fika klart och sen sätta sig i bilen och åka tillbaka. Tur att vi inte har långt att åka, säger jag bara. De har gratis valet också - vad heter det på svenska nudå? När man lämnar nycklarna till en snubbe och så parkerar han bilen åt en...?
Nåväl. Sånt har de i alla fall, superpraktiskt!

Fyra rör till togs, lite mer besvär med stickandet den här gången, två gånger fick hon sticka innan det kom något. Men jag är faktiskt inte förvånad, vi räknade ut att jag fått sex påsar blod och lämnat nästan 50 rör blod de senaste dagarna så jag är säkert stucken mer än femton gånger! Blodådrorna har nog tröttnat misstänker jag. Fast jag har vant mig nu, jag hyperventilerar inte ett dugg längre när de kommer i närheten av mig med en spruta, vet inte om jag ska vara glad eller ledsen för det egentligen.

Jag ska vara på plats imorgon bitti klockan åtta, det är jättebra eftersom vi hinner få iväg killarna till skolan ordentligt innan vi åker. Jag får inte äta eller dricka efter klockan 12 i natt (jobbigt att inte få äta i morgon bitti, jag som ÄLSKAR frukost!), inte ha på någon deo eller parfym av något slag och alla smycken måste av. Tur att jag inte har en massa piercingar på obskyra ställen, det skulle bli jobbigt att plocka bort allt. Det räcker med mina sex hål i öronen.

På plats på sjukhuset ska jag tydligen få två påsar plasma, som ska hjälpa blodet att koagulera (så jag inte blöder ihjäl typ) och så K-vitamin. Sen blir nog operationen runt 11-12 tiden skulle jag tippa. Jag vet inte riktigt hur jag ska bli sövd, hoppas att det inte blir med mask! När jag opererades förra gången (för 15 år sen) var det med mask och det var ingen trevlig upplevelse! Det luktade väldigt illa om gasen de använde och jag upplevde det som om jag föll, föll i en spiral ner i ett svart hål. Det gick fort över men det var inte skoj. Det bästa hade varit om de sprutat in något i den där sprutan i armen (vad heter den nu då? kanyl?)och så känner jag inget, bara somna lite fint.

De ska plocka ut en bit (eller kanske hela) lymfkörteln som sitter i högra armhålan för att se vad det är för en typ av lymfom jag har. Det är ingen stor operation, det blir säkert bara ett litet hål och inga ärr att skryta med ;o).
Om allt går som det ska får jag komma hem framemot sen eftermiddag/kväll och sen är det bara att vänta på resultaten.

Det blir förmodligen uppdateringar imorgon från sjukhuset, klart IPhonen ska med!

5 kommentarer:

aurorabuddha sa...

Samma upplevelse har jag av sjukvarden har i Texas. Snabbt och proffsigt. Ibland far man kanske vanta 20 minuter pa doktorn... men annars far man komma samma dag eller imorgon om man hor av sig. Vardag som helgdag.

Jag gillar inte heller att vara fastande! Fy 17 vad hungrig jag blir, bara jag tanker pa det! :o)

Jag gillar inte att bli klamd eller klamd pa och jag gillar inte att bli stucken. Och jag tors inte ga till tandlakaren.

Sa dar. Nu vet ni resten om mig. :o)

Jag haller dig i mitt hjarta.

Malin sa...

Nej, men vad de krånglar med dig!!
Hmmm valet på svenska? Vet faktiskt inte, kanske för att det kanppt existerar här i Sverige? Men det låter ju väldigt bekvämt i alla fall, tänk vilken skillnad jämfört med hur det är här i Sverige!
Nålen på handen (som ju inte är en nål egentligen) kallas ofta just för nål, men heter PVK (Perifer venkateter) eller Venflon (undrar om det är produktnamnet från början?).
Om du inte vill ha mask i ögonblicket du sövs tycer jag att du ska prata med dem, det ordnar de säkert! Jag kom att tänka på en klok kommentar för något inlägg sedan av en person som uppmanade dig att tala om hur du vill ha det, fråga osv. Göt det!
Tänker på dig idag!
Kram

KARLAVAGNEN sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
KARLAVAGNEN sa...

Idag tänker jag på dig! Kram!

Inger sa...

Tänker på dig särskilt mycket idag. Det verkar som du får en fin och noggrann vård.
Håller tummarna!
Kramar!