2010-04-20

Tisdag morgon

Underbara ni,

Benmärgsprovet är avklarat och helt ärligt kan jag säga att det inte var så farligt som jag trodde. Jag kan erkänna att jag var otroligt rädd under nästan hela ingreppet och det var många tårar som trillade, men det var för att jag var rädd, inte för att det faktiskt gjorde ont. Rummet var så litet att Johan inte fick plats, så han fick vänta utanför, bara det var ledsamt.

Jag fick lägga mig på sidan med ansiktet mot väggen, han klämde och kände en liten bit ner på skinkan. Han skulle hitta precis på det bästa stället på mitt höftben, så de skulle inte in i ryggraden som jag först trodde. Han hittade rätta stället och ritade med en penna var han skulle in. Jag fick ett okänt antal sprutor för bedövning och sen började det hela på allvar. Jag kunde naturligtvis inte se vad han gjorde eller vilka verktyg han använde, men emellanåt kändes det som om han hade en mejsel och stor träklubba....

Nåväl, det gjorde alltså inte ont, det var "bara" fruktansvärt obehagligt och jag var väldigt lättad när det äntligen var över. Han fick ta två bitar, eftersom det första provet han fick ut var lite litet.

Det var nu problemen började.

Jag slutade inte blöda.

Jag fick ligga en stund på britsen och blödde igenom kompresserna. De bytte kompresserna men när jag fått på mig kläderna hade jag blött igenom både kompresser och kläder. De bytte ännu en gång och vi fick en bunt kompresser och tejp med oss hem men när vi väl var hemma hade jag blött igenom öven de nya kompresserna.

Vi bytte förband stup i kvarten, försökte på olika sorters tryck under eftermiddagen för att få blödningen att stanna, men när det fortfarande blödde vid sex på kvällen bestämde vi oss för att åka tillbaka in till akuten för att få hjälp.

Tack och lov tog de oss på allvar, vi fick komma in på en gång och blev mycket väl omhändertagna. De är verkligen otroligt proffsiga på Wellington Regional! Doktorn kom med bedövning (fler sprutor!!!) och något som såg ut som stora tändstickor som han joxade runt i såret med. Blödningen slutade omedelbart och jag fick ligga kvar (på mage hela tiden, otroligt jobbigt för mig som ALDRIG ligger på magen annars) i en timme så de såg att det inte började blöda igen. Vi var hemma vid tio-tiden på kvällen, mycket lättade.

Natten har gått bra, jag har bara varit lite öm i såret när jag vänt mig i sängen. Idag kommer jag ta det lugnt och inte göra något som kan göra så det börjar blöda igen.

Nu väntar vi bara på besked på alla proven de tagit och hoppas på det bästa.

Än en gång, tack för alla supergulliga kommentarer från er alla!
Många kramar//Vic

19 kommentarer:

Dosiss sa...

Jag hoppas pâ det bästa och mer därtill.

Marianne sa...

Skönt att det där är över nu! Jag är så orolig för dig, men nu hoppas vi på det bästa. Bra att du tar det lugnt i dag. Det ska du nog göra tills du är frisk igen så att ditt låga blodvärde inte försämras.

Vet du när provsvaren kommer?

STORA STORA KRAMAR FRÅN MIG TILL DIG!

Sandra sa...

Åh.... kära lilla du!
Fy så fruktansvärt jobbigt du har det! Kram, kram, kram!

Hoppas verkligen att provsvaren är bra och att dom hittar nåt som enkelt kan åtgärdas så att du får må bra igen!

Varma kramar från Sandra

Inger sa...

Skönt att den biten är avklarad.
Fortsätter att tänka på dig och önskar dig ett tillfrisknande.

Kram Inger

aurorabuddha sa...

Jag vet inte hur manga ganger jag har loggat in har pa din blogg for att fa veta 'det senaste.' Oj, oj, oj. Kara nan. Jag tanker pa dig hela tiden.

Malin sa...

Vad bra att provet är taget nu!! Besvärligt att det inte ville sluta blöda! Måste du vänta länge på provsvaren? Jag hoppas i alla fall innerligt att du får bra och lungnande besked när de väl kommer!
Kram

Saltistjejen sa...

Å vad skönt att provet är taget och att du kan vila ut idag. Bra att ni fick sådan fin vård också särskilt när ni kom tillbaks då du inte slutade blöda. Hoppas nu att du kan vila utan att vara alltför orolig. även om jag inser att det kan vara väldigt svårt. Vet du hur länge det dröjer innan ni ka få svar?
Varma kramar!!!!

josefina sa...

du är så jäkla modig och stark! skönt att det eländiga provet är över. en sak i taget, du fixar det här, är helt och hållet övertygad om det. stor kram!

Desiree sa...

Vi är med dig och tänker på dig Victoria. Jag tycker du var jätteduktig och modig. Nu hoppas jag att provresultaten ger lugnande besked. Vet du när det kan tänkas att du får dem?

En bamse kram till dig. Power till dig.

Pia sa...

Jag ryser när jag läser ditt inlägg. Hoppas att allt snart är bra med dig och att du får njuta av våren och sommaren utan att behöva oroa dig för några nya besked eller provtagningar.

Anne sa...

Men stackars stackars liten, vad du varit med om de senaste dagarna. Det gör ont att höra. Inte nog med att du hade benmärgsprovet, sen slutade det aldrig blöda från det såret heller och du behövde åka in igen till akuten. Stackars stackars liten. Jag riktigt ryser, tänker mig den där känslan att stå där hemma och bara sett det bli värre, aldrig sluta blöda, vara orolig, vandra omkring och sen komma till beslutet, nej vi måste åka in. Åka iväg igen, skrivas in igen, allting...
Men vad skönt du är hemma igen, att det slutat blöda, att benmägrsprovet är ur världen. Det är en lättnad! Ta det bara lugnt, lugnt och superlugnt idag. Håll alla dumma tankar borta.
Många många kramar till dig, din tappra krigare.

S w e F l o sa...

Jag väntar med oro över resultatet. Det lät verkligen inte som ett kul prov... Ryggmärgsvätska har d etagit flera gånger på mig, men inte märg, DET får mig att rysa! Hoppas, hoppas, hoppas nu med all positiv energi som jag kan förmå att det inte är något allvarligt! Många kramar!

veronika sa...

Hoppas allt går bra och du snart får veta svar på provet. Just väntan kan tära på en mycket.
Många styrkekramar till dig och din familj!!

Trillingnöten sa...

Här hoppar jag in för första gången och hamnar mitt i nåt så läskigt för dig! Jag önskar att allt går bra för dig! Stor KRAM

KARLAVAGNEN sa...

Håll ut! Bli frisk!!! Stor kram från Spanien!

Annika sa...

SOm jag har tänkt på dig.
OCH undrar så vad det är som spökar till ditt liv? DET undrar minsann DU också.
JAG håller alla tummar och tänker på dig!!!
Jag har hört att ryggmärgsprov är otäckt, och ditt inlägg förmedlar verkligen det.
SKÖNT att det är över.
NU håller tummarna, och jag hoppas du får svar snarast!!!
KRAMAR!!!

Taina sa...

Kära du!

Jag har läst ikapp här lite och hopas innerligt att du känner dig piggare nu och att resultatet kommer snart.

Ta det lugnt nu.

Styrkekram från mig!

Jenny sa...

Men ojojojoj, snälla vännen!! Har ju haft lite "internetsemester", men vad hittar jag när jag kommer tillbaka!? Tänker alla goda tankar jag, och skickar virtuella kramar i massor!! Tänk på att vila mycket och så tror vi på att det "bara" är vitaminbrist - Posivitvt tänkande kan förflytta berg, vet du, så är det bara!! Massor av krmar!!

Anna, Fair and True sa...

Usch vad otäckt att blöda så där. Skönt att du fick hjälp så fort!