2010-05-15

Ett livstecken

Hej alla rara,

jo, jag lever faktiskt fortfarande!
De sista dagarna har varit jobbiga, jag har fortfarande mycket ont under armen där de tog lymfkörtelprovet. Det är ganska svullet och det rinner sårvätska hela tiden, så det gör lite ont att skriva. Därför kommer nu en liten videoblogg istället:



Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg så hörs vi snart!

31 kommentarer:

aurorabuddha sa...

Trevlig helg du ocksa! Vi har det varmt har i SA oxa, vi sitter inne och myser mest hela tiden. Inte ens hundarna vill ga ut mer an korta stunder.

Det ar faktiskt skont att se dig prata! Vi gillar videosnuttar. :o)

Dom allra mjukaste bamsekramar kommer har fran Texas bade till dig och familjen.

Malin sa...

Vad skönt att din syster är hos er nu och bra att du försöker lyssna på kroppen och vila på dagarna också!
Jättetrevligt med ett videoinlägg, även om jag fick en tår i ögat (eller flera tårar egentligen) när jag lyssnade på det du berättade. Du och din familj går igenom en tuff period nu.
Många styrkekramar

mallan sa...

Roligt att få se och höra dig igen, även om jag
blir ledsen och berörs så.

Skönt att du har din syster med man på besök! Skönt för er alla i familjen antar jag.

Hoppas du har mindre ont snart!

Många kramar!

Anonym sa...

vill sända styrkekramar till dig och din familj. Tänk vad en människa kan beröra ens hjärta utan att man varken känner eller har träffat personen i fråga. Många kramar Erika

SoCal Helene sa...

Oh, vad gott att se dig!! Njut varje minut din syter och familj är där och låt dom passa upp på dig hela tiden ;0) Massor av styrke kramar från Socal!!
Helene

Kerstin sa...

Trevlig helg till dig med.
Hoppas att det blir bättre i armen snart.
Sköt om dig.

Anne sa...

Rara, fina du. Jag ska inte gråta, men tårar bara kommer och kan inte sluta rinna då jag får dig se dig på bild, höra dig prata. Gulle du vad du är tapper, stark och duktig som kämpar på så. Jag förstår det som att du är hemma fortfarande, hoppas att det får fortsätta så för hemma är ju hemma. Kanske du bara behöver in för prover, kontroller och annat nödvändigt. Men väldigt bra om du kan få sova och bo hemma. Skönt och tryggt din syster är på besök. Det betyder säkert mycket för er alla.
Som du sa, du tränar på att vila och sova när kroppen säger det är dags. Det låter bra, fortsätt så.
Vad skönt att höra att även om det är jobbigt, tar ont och inte varit lätta dagar på sistone, så är det skönt att höra det du säger om att det känns som det går i rätt riktning med sårets läkning osv. Jag hoppas att det kan ge dig mer ork och styrka, av att du kan se att det går framåt.
En mängd styrkekramar till dig, alla alla styrkekramar till dig! Jag fortsätter att hela tiden tänka på dig, försöka "skicka över" kraft och styrka "andligen" till dig.
Än en gång, alla kramar till dig!

Marianne sa...

Söta gulliga du, så trist att det är så jobbigt, men samtidigt skönt att det har vänt nu och går åt rätt håll. Det måste kännas tryggt och bra att din syster är hos dig också, så att du verkligen kan gå och lägga dig när du behöver det.

Hoppas nu att du ska känna dig piggare och bättre riktigt snart så att du kan äta lite mer och orkar vara med lite mer i allt som händer.

Här skickar jag massor av bli-frisk-kramar till dig!

Anonym sa...

Åh, vad jag önskar jag kunde göra dig frisk och pigg just nu!
Fortsätt ta väl hand om dig! Behandla dig själv som du är värd, som en Drottning!

Och det var trevligt med videoinlägg också, så stressa inte fram skrivandet, utan ta det lugnt!

Kramis!

KARLAVAGNEN sa...

Blev rörd av ditt högst personliga meddelande, Krya på dig och hoppas att du får en bra helg med syrran plus familjerna.

Du får bita i det sura äpplet och gå och lägga dig före syrran, så är det bara! ;-) Var rädd om dig - get plenty of vila!

Noterar ner gurka och salta kex som heta tips och hajar att då mår man ganska pyton om det är mat man kan äta. Funderar på vad mer du kan äta, fann denna länken: http://vard.vgregion.se/sv/Sjukdomar-och-besvar/Regionala-texter/Aptitloshet-och-illamaende-vid-cancer/ när jag sökte på mat och illamående.

Kram! Å tänk på dig själv nu först! Vi andra finns härute som små satelliter i omloppsbanor runt dig och plockar upp de signaler som kommer. Men vi kör samma omloppsbana även om det dröjer med en signal eller så...

Desiree sa...

Underbart att få sig dig och höra att det går i rätt riktning även om du ännu inte känner dig så pigg och fortfarande har ganska ont. Du kommer dit som sagt. Ta ALL den tid du behöver Victoria. Vi finns kvar här ute och förstår absolut att du inte orkar eller hinner svara på kommentarer osv. Du är himla snygg i dina nya brillor iallfall :-)
Jotack det där med värme och hög luftfuktighet känner jag igen. Jättebra att din syster är hemma hos dig och pysslar om både dig och ser till att hjälpa Johan med allt praktiskt och att killarna kommer iväg till skolan som de ska osv. Ta din tid, ta en dag i taget.
Stor kram!

josse sa...

vic, jag responderade på din film i inlägget nedan! det blir bättre snart, okej?! kram !!

veronika sa...

Vad stark du är! Skönt att höra att du känner som att det går åt rätt håll.
Bra att du lyssnar till din kropp anående vila och sömn, det är nog viktigt att göra det.
Hoppas din matlust snart är tillbaka och att din syster kom med något svenskt godis, choklad som du snart kan äta!

Lotta K sa...

Hej Victoria! Du är tuff du! Har du anti-illamående piller också? Jag fick flera olika sorter, och i början tog jag ganska många. De hjälpte. Det blev lättare efter ett par omgångar cellgifter, när man lärt sig hur kroppen reagerar. De första åtta veckorna fick jag cellgifter varannan vecka, och det tog ung en vecka varje gång innan jag kunde vara uppe och göra saker. Den andra veckan var mycket bättre. Men jag tror det är himla individuellt hur man reagerar och hur olika droger verkar.

En av mina vänner sa "I am so sorry you have to go through this", och det är precis så det är. Cancerbehandling måste man bara igenom. En vän som är psykoterapeut talade om att tänka på och "ställa in" kroppen på att cellgifterna dödar cancerceller men samtidigt sliter på friska celler. Jag tyckte det hjälpte att tänka så. När man är sjuk i vanliga fall jobbar ju kroppen på att återhämta sig, men när man får cellgifter så bryter ju medicinen ner. Man måste vara extra snäll mot kroppen på något vis...

Taina sa...

Snalla du, inte ska du behova tanka pa att svara pa varje enskild kommentar! Din videosnutt berorde verkligen och du tycks vara otroligt stark!

Prova lite melon ocksa. Det luktar inte speciellt mycket och kan vara saftigt gott nu nar det ar sa varmt.

Kramar!!

Ida i QC sa...

Åh vad jag blev glad att se dig! Det var länge sedan du gjorde en videoblogg (och jag också för den delen!) men det är verkligen mycket mer personligare än när man skriver... Tusen tack för att du orkade och tog dig tid.

Jag tänker så himla mycket på er och allt ni kämpar med och går igenom. Jag hoppas att all positiv tankeenergi når dig. Och jag blev glad att höra att ni fått besök från Sverige! Det piggar alltid upp och det måste kännas skönt att ha just din syster där.

Jag fick tårar i ögonen när du tackade för alla meddelanden. Du är verkligen inte ensam!!

Stora kramar och pigg-upp tankar från mig och mina pojkar.

Anna, Fair and True sa...

Vad trevligt med ett videomeddelande! Anledningen är kanske inte så kul men ändå trevligt att höra hur din röst låter för oss som inte träffat dig IRL. Måste vara skönt att ha din syster hos dig just nu!

Översänder fler styrkekramar!

Sarah sa...

Hej på er alla!
Ett litet inlägg från Victorias syster på plats i LW. Efter inlägget igår morse har hon i stort sett bara legat nerbäddad med feber och värk så hon har inte sett era fina kommentarer ännu men tro mig, de uppskattas! Hon blir snart bättre!
Många kramar från Florida

Ingrid sa...

Jag tycker också det var roligt att se dig, men det gör ont att tänka på vad du måste gå igenom. Du får hitta ett mantra som hjälper dig när du ska igenom det värsta "det går över, det går över, det går över, det går över". Vi skulle gärna avlastat dig med lite av värmen. I Skåne och Danmark har det regnat mest hela långhelgen. Min familj besökte Skagern för första gången och det var nog inte den smartaste helgen...
Jag tänker på dig och hoppas att du får tillbaka lite krafter snart.
Många kramar.

Emmama sa...

Vilket fint meddelande och det kändes väldigt speciellt att se dig meddela det med röst och bild! Ta hand om dig!

Många kramar!

Annika sa...

Käraste Victoria!!!
TACK för det videoinlägget!
Jag tycker så mkt om dina små videosnuttar och vilket bra komplement det är till den skrivna bloggen.
Jag är glad att du har besök hemifrån.
OCH, jag är glad att du vilar då du känner att du måste.
BRA att du inte går ut om du inte måste.
NU håller jag tummarna för att allt ska gå i absolut rätt riktning.
Tack till Sarah för uppdateringen!
HOPPAS att Victoria blivit av med lite feber nu.
Tankarna här ute är många och varmaste varma!
Kramar från huvudstaden där det idag regnar.
STYRKA och ännu mer kramar!!

Maklare i Florida sa...

Hej hjärtat - hang in there! Jag vet att du kommer att klara detta...du är den mest positiva,roliga och finurliga människa jag vet. Även om det känns motigt just nu och illamåendet kommer och går, så tänk på att det sjuka cellerna håller på att dö... och att gurkan och kexen bygger upp ny friska celler i kroppen! Yay!!!
Kom ihåg: If the winds of fortune are temporarily blowing agains you, remember that you can harness them and make them carry you toward your definite purpose, through the use of your imagination...Så de så!
Kramis! Vi ses senare i veckan eller i nästa vecka...Kram till syrran också. Hoppas jag får träffa henne innan hon åker!

Anne sa...

Tack till syster Sara för uppdateringen!
Många kramar till er alla!

Anette sa...

Hej Victoria, Jag har följt din blogg bra länge nu och har äntligen tagit mig tid att skriva. Jag tycker du är otroligt stark och jag önskar dig allt det bästa! Vi har aldrig träffats eller pratat men det känns som jag känner dig (lite iallafall) så det känns verkligen som om det är en kompis som blivit sjuk.
Vila, ta det lugnt och låt andra ta hand om dig! You are in my prayers every day!
Kramar från Anette I Maryland

josefina sa...

det är ju ett jäkla skit att även friska celler/funtioner måste balla ur av cellgift. men tänk på, som ngn annan skrev, att det är när du mår sådär dåligt som idiotcellerna förintas! bort med dom bara. hoppas att du mår lite bättre nu - eller att du får må bättre mellan varven. kram.

Sporty Spice sa...

Oj vilket starkt och rörande inlägg. Jag skickar en massa styrkekramar och tankar från ett regningt och kyligt CT.

sunflake sa...

Vad tuff du är! Jag hejar på dig!!! KRAM

Petchie75 sa...

Åh, vad glad jag blev av att höra att din syster och hennes man är hos er. Jag är säker på att de alla tar väl hand om dig.
Jag tänker mycket på dig och din familj och håller tummarna att ni klarar er igenom det här så fort och så smärtfritt som möjligt.
Stora stora kramar från en annan som också har tårar i ögonen

Anonym sa...

Vi känner inte varandra. Jag är en Svensk vän till Therese Rader. Jag har läst lite från din blogg och tycker att du är helt fantastisk! Man får verkligen perspektiv på sin egen tillvaro. Jag saknar igentligen ord för att skriva det jag vill och känner men du har verkligen berört mig mycket. <3

Anonym sa...

Glömde att skriva att jag heter Sara (sahult)

Camilla sa...

Fy f*n vad hemskt och orättvist livet kan vara ibland. Sitter här med tårar i ögonen. Du ska veta att vi tänker och ber för dig *kram*