2010-05-23

Uppdatering från lillasyster

De goda nyheterna är att hennes värden förbättras - Victoria svarar på behandlingen! Det känns fantastiskt och är viktigt att komma ihåg när det känns tufft.

Hon ligger kvar på sjukhuset och fram till igår har de största problemen inte varit cellgifterna utan såret efter biopsin. Det blev infekterat vilket ledde till hög feber och omänsklig smärta. I fredags tog de upp såret igen och rensade ur och tvättade. Inte bara bra eftersom såret nu är stort. Jättestort.

Blödningarna är så pass omfattande att kirurgen skall sätta in en svamp som tydligen ska hjälpa till att få ut blodet. Just nu väntar vi otåligt på att hon skall rullas iväg till operationssalen och få det fixat.

I veckan skall ett ryggmärgsprov göras, lite obehagligt, men det fixar hon fint. Provet skall göras eftersom cancern har spridit sig till vätskedelarna i hjärnan. Så fort det finns tid så skall hon ner för fortsatt behandling i Miami. Det blir nog nästa vecka då det var fullt under den här veckan.

Gårdagens svåra stund var när jag var tvungen att klippa bort en stor klumpliknande tova från hennes hår och allt började rasa. Tova eftet tova av det vackra röda håret föll av.

Vi har köpt henne en sjal som hon kan ha om huvudet men hon tyckte att den såg ut som en bordsduk.

Hon är så stark, min älskade syster, så jag vet att det kommer att gå bra. Det blir tufft men vi skall klara det här.

30 kommentarer:

S w e F l o sa...

Tack för uppdateringen! Jag har tänkt på Victoria så mycket och orat mig! Fy vad jobbigt med allt, det räckte så bra med behandlinge i sig, att behöva dras med ett eländigt sår är ju inte precis kul. Jag är som du säker på att hon kommer att klara det här bra. Måste vara skönt för henne att ha dig där, jag vet att min syster var ett oerhört stöd när jag själv låg på sjukhus här i FL så långt borta från vänne roch familj hemma i Sverige. Ta väl hand om henne och ge henne en kram från oss i Bradenton!

Annieverse sa...

Ja, jag instämmer, tack för uppdateringen. Otroligt glädjande att hon svarar på behandlingen, men jag får en klump i halsen när jag tänker på all smärta hon måste utstå.
Vilken underbar, stentuff kämpe din syster är!!!
Hälsa så mycket!

Jenny sa...

Tack för uppdateringen, jag vet att ni måste ha mycket andra saker att ägna er inom familjen, men vi är många nätkompisar här ute som håller tummarna och undrar hur det går, så STORT tack igen!!!
Säg till att Victoria att hon har att välja mellan bordsduk och burka, då låter nog bordsduk inte så dumt ;-) och ge henne många STORA styrke-kramar, det är klart att hon klarar detta galant!!!

Saltistjejen sa...

Å TACK för att du uppdaterar.
Och jag hoppas så att Vic kan känna det stöd som vi vill ge henne här "ute".
Jag tror att vi alla tänker otroligt mycket på henne. Jag gör det iallafall och jag vet att många många med mig för det.
Jag är otroligt glad att hon svarar på behandlingen. Och jag skulle önska att jag kunde skicka styrka och energi till henne OCH alla er andra som finns i hennes närhet! Och som hjälper henne. Både praktiskt och mentalt. jag tänker även på er. Hennes nära och kära.
Du har en fantastisk syster och jag är säker på att din närvaro gör det hela "lättare" för henne och hennes familj. Krama om dig själv och Viv från oss! Hårt och länge!
KRAAAAAMAR!!!!!!

KARLAVAGNEN sa...

Tack för att du uppdaterar! Instämmer med föregående talare.

Förstår att tappa håret måste vara ett hårt slag, men det växer ut igen! Hon fixar detta! Är inte 70-talet inne over there? Om jag inte missminner mig gick damerna runt med scarf runt huvudet och gigantiska solglasögon på den tiden ;-)

Hälsa henne så gott att hon är i allas våra tankar dagligen!

JoVi sa...

Stor styrkekram till Victoria och hela familjen. Hon, och ni, finns i mina tankar trots att jag inte känner er...

Kram!

Malin sa...

Tack för att du uppdaterar. Victoria och hennes familj finns ofta i mina tankar, jag önskar verkligen att hon får bli bättre snabbt och komma hem. Vilken tur att du kan vara där med dem, ett ovärderligt stöd kan jag tänka mig!
Stora stora styrkekramar till Victoria och hennes familj!!!

Emmama sa...

Vad fint att få en uppdatering! Jag hejjar på så mycket jag kan!

KRAM!

Josefina sa...

Hälsa till Vic från mej. Skickar så mycket kärlek jag bara kan.
<3 <3 <3

Desiree sa...

Tack så mycket för uppdateringen. Ja din syster är en underbar person för förtjänar det bästa och att bli frisk igen och få njuta av allt livet har att erbjuda. Hon är också oerhört stark. Jag beundrar henne mycket. Hennes röda vackra långa hår kommer tillbaka. Tack för att du finns där vid hennes sida och för hennes familj för det du gör betyder så mycket. Du är också en mycket stark person. Det glädejer mig att hon svara på behandlingen och att hennes värden blir bättre. Jag hoppas innerligt att såret snart kommer att läka och håller tummarna för att operationen ska gå bra. Jag tänker så mycket på Victoria. Ge henne en stor varm kram från en bloggvän i Alabama.

Marianne sa...

Ja, jag säger också tack för uppdateringen. Jag är också så orolig för Victoria, ja för er alla för jag förstår att ni har det jobbigt just nu. Skönt att höra att hon svarar på behandlingen i alla fall, även om såret naturligtvis är fruktansvärt plågsamt. Nu hoppas jag att operationen ska hjälpa ordentligt så att såret kan läka, då blir det i alla fall lite lättare. Hon ska självklart klara det här!!!

Jag skickar stora kramar till er alla, och framförallt till Victoria!

Hälsningar från Marianne i Kairo

mallan sa...

Tusen tack för uppdateringen!
Skönt att hon har även dig vid sin sida!

Toppen att hon svarar på behandlingen! Hurra!

Håret ja, det är aldrig roligt och just nu en klen tröst att det kommer tillbaka.

Hoppas du kan vidarebefordra Mina största kramar till Vic!

Anonym sa...

aasa hälsar också.
mycket.

Anonym sa...

åh.. fast det bara sitter på utsidan är det så hemskt med håret. Vilken tur att systeryster kan hjälpa..
Ett (page)kort, rakt avklippt hår ser tjockare ut än ett långt som blir tunnare och tunnare. Om syster har nåt kvar.. Fast det är trist att klippa när man haft ett långt vackert hår.
Och vilken vacker ovanlig färg sen! Men det kommer ju tillbaka... tillsammans med fina bryn och vackra fransar.. Kram till er från frissan.

Anonym sa...

Tack för uppdateringen!
Jag har tänkt så mycket på Victoria, lilla gumman vad hon tvingas gå igenom. Vad skönt att hon har en sån stark och fin syster som du, som finns där för henne och hennes killar.
Vad superbra att höra att hon svarar på behandlingen, men fy vad fruktansvärt med såret. Hoppas att såret ska läkas fint nu och att den fortsatta behandlingen i Miami ska gå bra. Jag kan inte annat än uttrycka min djupaste beundran för denna enormt starka och fantastiska person som Victoria är. Pyssla om henne väl och ge henne massor med bli-frisk-fort-kramar! /P

Cecilia sa...

Saknar ord. Skönt att ha sin syster som stöd! Styrkekramar från Sverige

Anna, Fair and True sa...

Tack för uppdateringen! Hälsa henne att vi tänker på henne från olika hörn i världen!

Sandra sa...

Åhh... fy sjutton.. vad eländigt det låter med det där nedriga såret till råga på allt :(

Men skönt att du svarar bra på behandlingen!

Du finns i mina tankar Vic!
Hoppas så att du snart mår bättre och att såret läker!

kram kram kram!

Annika sa...

TACK Sarah!
Vad fint att du uppdaterar...
Hur länge kommer du att kunna stanna vid Vics sida här i US?
Hoppas innerligt att du kan bli kvar en tid.
TÄNKER på VIC!!
Måtte hon orka, men det gör hon med sin styrka.
Krama om henne från mig uppe i Washington DC.
STYRKA!!!
Stor kram till dig också, Sarah!

Sarah sa...

Tack för alla fina kommentarer.
Tyvärr måste jag åka hem till Sverige imorgon, känns jättejobbigt!
Pappa kommer på torsdag kväll och tar med pojkarna hem till Sverige över sommaren eter skolavslutningen.
//Lillasyster

renatheschneider sa...

Man blir ju alldeles stum....
Så stark du är Victoria som har det så jobbigt men ändå orkar bry dig om oss som läser i din blogg.

Bamsekramar till dig.

Och tack lillasyster för att du uppdaterade. En bamsekram till dig också!

Susanne sa...

Skickar alla styrka och värme som finns att uppbringa. Till er alla.

Linda sa...

Stor kram till dig!
KRAM

Ps: Tack för uppdateringen!

Paula sa...

Tack för uppdateringen!
Kramar till er alla och särskilt Victoria!

Ida i QC sa...

Tack för uppdateringen! Men jag är så oerhört ledsen att höra att Victoria har så ont och att hon tappar sitt vackra hår. Jag hoppas och håller tummarna för att hon får operation snart och att den hjälper!! Och vad bra att hennes kropp svarar på behandlingen, det var otroligt goda nyheter mitt i allt. Stora stora kramar!!

Anonym sa...

Tack till dig för din uppdatering!

Vill ge er en massa styrka men mest till dig Victoria!!

Stor stor varm kram Gabriella i skåne

Ingrid sa...

Jag vill också instämma och säga tack till snälla syster som uppdaterar alla som tänker på Victoria. Det känns så overkligt att du blivit så sjuk så snabbt Victoria, hoppas att det omvända gäller också att du därmed blir bättre fort. Jag sitter i Danmark och tänker jättemycket på dig. Vilken lycka att ha en så fin familj som kommer över och hjälper och stöttar när det är som tuffast. Ta hand om dig och använd alla dina krafter och din styrka på att tillfriskna och bekämpa cancern. Många många kramar.

Taina sa...

En BAMSEkram från oss här i Simsbury, CT!!!

Anne sa...

Tusen tack för uppdateringen från lillasyster! Jag förstår att ni har fullt upp med annat inom familjen, så stort tack för tiden som togs till uppdatering.
Tankarna går hela tiden till Victoria. Hela, hela tiden.
Det där dumma såret som ställt till det så här, men BRA Victoria på att du svarar på behandlingarna och att värdena blir bättre. Det är goda nyheter. Ni alla får fokusera på det positiva och hela tiden tänka framåt. Jag förstår det är tufft, men det här kommer du och ni att ta er igenom.
Jag förstår det kändes smärtsamt se håret falla. Men kanske skönt på nåt sätt att nu ha det gjort så att säga, nu se att det lossnar och så tar man det därifrån. Inte behöva bäva längre för den dagen håret rasar utan nu har det hänt och då är det bara att ta det därifrån. Förstår det känns tufft och symboliskt att se håret falla, men det kommer tillbaka (kanske med lockar, vet flera som fått lockigt efter cellgiftsbehandlingar).
Du fixar det här, du klarar av allting fina Victoria för du är en stark person som kommer ta dig igenom allt det här!!!!
Tänker på dig och skickar massor massor med styrkekramar till dig!

Babsan sa...

Så jobbigt att läsa, men skönt att hon har familj som kommer i omgångar och supportar.
Som sagt många av oss som tänker på Victoria och hoppas att hon känner det... Alla dessa behandlingar kommer man ju inte ifrån, och jag hoppas att både Victoria och familjen kan hålla optimismen uppe mitt i allt ihop... tror det är viktigt för helandet.
Må så bra det bara går, och en stor kram från mig.