2010-07-26

Gårdagens äventyr

Igår var vi bjudna på fika till en annan svensk familj som har ett hus här i området (de bor här när barnen är lediga från skolan på sommaren och jullovet). Deras hus är av samma modell som vårat utanpå men med lite andra val gjorda med rummen, så det var intressant att se hur deras hus såg ut. De hade pool på baksidan och flera fina fruktträd, så det blev jag rätt avis på... De hade också väldigt fint inne, till exempel väldigt lyxiga köksbänkar, precis såna som jag skulle vilja ha.
Ja, ja, det blir väl tid för oss också att fixa till vårt hus.

Något som var trist var att jag började känna av en urinvägsinfektion när vi skulle hem till dem, så vi kunde inte stanna så länge som jag hade velat, jag fick FÖR ont i magen. När jag kom hem kunde jag bara ligga och vagga i soffan, det gjorde vansinnigt ont hela tiden. Jag tänkte, "klockan är sex en söndagskväll, vad kan vi göra? Jag kan inte åka och sätta mig på akuten nu, det fungerar inte!" Som tur var kunde Johan ringa till Dr Feinstein, han hade jour i helgen och han ringde tillbaka efter bara fem minuter. Han ringde genast in penicillin och smärtstillande till vårt apotek så jag fick medicinen inom en timme, superbra!!
Det var väldigt starka grejor också, det onda försvann nästan genast. Penicillinet var lite roligt, jag fick inte ha mina linser i när jag äter tabletterna, för då blir de oranga! När jag går på toan och kissar blir det starkt brandgult, så det är mycket styrka i den lilla tabletten! ;o)

Jag är så glad och tacksam att han skrev ut tabletterna direkt och inte tyckte att vi skulle åka in till akuten, det hade absolut inte fungerat, så ont som jag hade.
Nu ordnade allt sig till det bästa.

Idag har jag fått cellgift i Ommayan och det gick bra som vanligt. De drog också ett par rör blod och la om min Pic-line. Jag blev väldigt trött efteråt men jag har sovit en bra stund i soffan och nu känns allt bättre. Johan poppar popcorn och vi ska titta på något kul på TV, så det artar sig att bli en bra kväll.

8 kommentarer:

Anne sa...

Helt suveränt med snabbheten och fixandet av urinvägsinfektionsmedicinen. Puh, tack och lov du fick hjälp med det så snabbt. Verkligen bra att det gick att ringa och få allting fixat sådär snabbt, du och dr Feinstein verkar ha en bra relation :)
Det är annars så härligt att höra, känna och märka att du låter så pigg och på gång.
KRAMAR

Saltistjejen sa...

Ååå vad BRA att det fixade sig så snabbt med antibiotikan och att du även fick smärtstillande! Jag länner att jag verkligen börjar gilla den där Dr Feinstein..! :-) Så borde alla läkare vara!!!!! Att täna på sina patienters bästa och sätta det som sin frömsta prioritet! Hurra för Feinstein!! förlåt DOKTOR Feinstein sålkart. I detta landet är det ju viktigt med titlar... ;-)
Glad blir jag också att du känner dig bra trots din nya kur. Poppisar framför något bra på TVn är ALDRIG fel!!!!!!! Inte om sällskapet är bra i alla fall!
KRAAAAAMAR i mängder till dig!!!

anna of sweden sa...

Härligt att höra att du blir väl omhändertagen - och härligt att känna energin som du förmedlar mellan raderna.

Stor kram!

Marianne sa...

Vilken bra läkare! Det är så det ska funka, han vet ju vad du kan råka ut för under behandlingens gång. Skönt att pillren hjälpte på stört, UVI är INTE kul, även om det låter som så larvigt enkelt.

Och jag säger som de andra, det är så härligt att du verkar må förhållandevis bra och är förhållandevis pigg mitt under den här tuffa behandlingen.

KRAAAM!

Kerstin sa...

Vad skönt med en läkare som bryr sig och skriver ut medicin på en gång. Skönt också att de fungerade så fort och så bra.
Du låter piggare nu, hoppas att det håller i sig också i fortsättningen. :)
Sköt om dig.
Kram

Ingrid sa...

Då vi är mitt uppe i flytt nu i sommar har jag varit dålig på att hinna läsa och skriva här. Men jag instämmer med alla de andra, så positiv och glad du låter trots urinvägsinfektion, någonstans måste du i alla fall ha fått tillbaka lite ny energi. Skönt!
Jättefint med ny bloggdesign och så fina bilder!

josefina sa...

dr feinsten: respekt! underbart att uvi gav med sig snabbt när du väl fått medicinen. hoppas det går bra på röntgen. och så många kramar. :)

mallan sa...

Vad bra att du fick hjälp så snabbt, så ska det va!

Hoppas du känner dig bättre nu o att du får bila o sover bra inatt!
Kram