2010-07-13

Hemkomst och överraskningar

Raraste vänner,

Vi fick komma hem från
sjukhuset i går kväll, mina värden hade kommit under den nivå som krävdes. Ni kan gissa att vi blev superglada för detta, hur snälla och duktiga sjuksköterskorna än är och hur bra maten än är... Bara möjligheten att få sova i sin egen säng är värt precis hur mycket som helst.

Jag hade lite svårt att komma till ro på kvällen (extremt kliiga ben) men sen sov vi gott ända till klockan sex då klockradion drog igång. Jag har nämligen en medicin som ska tas var sjätte timme, vilket innebär klockan sex och klockan tolv, dygnet runt.

Förmiddagen förflöt tämligen lugnt, på eftermiddagen däremot hände det saker. Klockan ett kommer tjejerna som städar hos oss, och halv tre kom Bennet, vår Home Care-sköterska. Han la om såret under armen (det hade läkt ihop väldigt fint sen sist, så det är nog bara typ två veckor kvar, sen har det läkt ihop helt!) och la om min Pic line också. Mitt i alltihop ringer brevbäraren på dörren, det brukar hon göra när det kommer försändelser som är för stora för brevlådan. Där ligger dels ett kuvert från Sverige med teckningar till Johan från killarnas lilla kusin Linnea (Johan fyller år imorgon), men den största överraskningen var ett stort tjockt kuvert adresserat till mig. Det visade sig vara från Desiree i Alabama (förlåt att jag inte länkar, fattar inte hur jag gör det på IPhonen), det var en av hennes supervackra fotoböcker med bilder från Sverige!Bilderna var så fina att jag grät, av både hemlängtan och av tacksamhet för att Desiree (och alla ni andra, älskade vänner) tar er tid att skicka presenter till mig, som ni inte ens har träffat. Det är händelser som denna som gör mig extra ödmjuk och tacksam för människans godhet.

Lite senare under eftermiddagen ringde det på dörren igen, och den här gången visade det sig vara en bukett vackra blommor från vår brasilianske vän Eduardo och hans rara fästmö Sharon, de bor uppe i Seattle och vi är bjudna på deras bröllop i oktober.Eduardo and Sharon, thank you from the bottom of my heart for the beautiful flowers, they made my day!

Jag känner mig så glad och tacksam för att jag är så otroligt lyckligt lottad för att jag har så många underbara vänner, både de som jag träffat och de jag aldrig mött, som bryr sig så mycket om mig. Ni är bäst! Ni får alla varsin guldstjärna i min himmel.

Många många kramar från Victoria.

- Direkt från Victorias iPhone

Location:Finamore Cir,Lake Worth,USA

11 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vad HÄRLIGT att du fått komma hem!!! Underbart!
Och vad fint med boken och blommorna! Det är du värd tusen gånger om! :-)
Hoppas nu att du får fortsätta må bra och att du kan vara hemma ett bra tag. Vill även önska Johan en fin födelsedag imorgon (i förskott)!
Kramar!!!

Victoria sa...

Saltis: Tack så mycket raring, och Johan hälsar och tackar för gratulationen!

Anne sa...

Så underbart att du fått komma hem igen, som du säger så är egen säng svårslagen. Det låter som att den här mardrömsbehandlingen med extra starka gifter som krävde sjukhusvistelse gått relativt lindrigt. Jag vet inte men får lite känslan av att du i alla fall var beredd på några riktigt hemska dagar. Roligt och enkelt har det ju inte varit, det förstår jag, men det låter lite på dig som att det inte var så olidligt hemskt som du oroat dig för. Kanske jag har fel. I alla fall, jag är bara glad att du är hemma igen och även sovit bra. Det är de små sakerna som betyder allt, eller hur.
Och vilken fin bok du fick med posten! Jag förstår till fullo att du blev berörd av den, så snällt av Desiree. Som sagts tidigare, du har en hel fan club här ute som hejar på dig och önskar dig allt gott!
Stort grattis på födelsedagen till din prins Johan också
ps superbra uppdatering att såret läker så bra att det snart är alldeles färdigläkt ds
KRAMIS!

Victoria sa...

Anne: Du har alldeles rätt i att jag klarade mig otroligt bra vid cellgiftsbehandlingen, vi fick ju informationen att många blir supertrötta, mår illa och det var också vanligt att man fick otäcka blåsor i munnen så man inte kunde äta. Jag blev lite trött, mådde inte illa en enda gång och inga munblåsor i sikte! Jag är så otroligt tacksam att jag reagreade så bra på behandlingen! Det är naturligtvis inte säkert att det går lika bra de andra gångerna jag ska gå igenom detta (enligt läkaren ska det bli fem gånger till!) men vi får väl hålla alla tummar att det kommer gå fortsatt bra och nu vet jag ju vad som väntar och behöver inte vara lika oroli och rädd som jag var nu. Kramar!

Marianne sa...

Underbart skönt att du mår så bra att du är hemma igen!!! Du verkar ha klarat den där dunderomgången med bravur, det krävs tåga för att göra det. Och vad skönt att såret under armen snart är helt läkt så att du kan strunta i det och börja oroa dig för generande hårväxt i stället : )

Vilken tajming med alla presenter! Säger som Saltis, det är du värd tusen gånger om! Verkligen!

STORA kramar till dig och GRATTIS på födelsedagen till Johan!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt att du fått komma hem! Jag tror det gör underverk för återhämtning. Och tänk vad människor, även de man inte träffat, kan göra för en. Så fint av Désirée och era vänner som skickade blommorna. Kram!

mallan sa...

Hurra för att du klarat det så bra! Hurra också för Johan på födelsedagen! Hurra för att få komma hem och för fina vänner!

Fortsätt må så bra som du kan!
Kramar!

Petra H sa...

Grattis till hemkomsten och grattis till Johan som får fira sin födelsedag med frun hemma - det måste ju vara den bästa presenten! Så skönt att höra att du svarat bra på behandlingen och sluppit alltför många hemska biverkningar.
Jättefin present från Desiree, de där fotoböckerna är verkligen så vackra och det kan få den mest luttrade utlandssvensken att längta hem när man ser fina sverigebilder.
KRAM!

Desiree sa...

Jag är så glad att du har fått komma hem och sova i din säng även om du måste upp och ta medicin var sjätte timme. Kul att boken kom fram så snabbt. Den är du sååå värd vännen då du som sagt inte själv kan komma till Sverige i sommar. Jag vet ju som sagt att du uppskattar vackra foton då du själv tar otroligt bra och fina foton. Du är som sagt sååå värd fina och vackra saker som kan pigga upp nu när livet är tufft mot dig. Det bästa är som sagt de dagar då du mår bättre och att du fått komma hem för tillfället. Jag hoppas du och Johan får ett fint födelsedagsfirande.

Gunilla sa...

Hej där!
Härligt att du har fått komma hem och extra roligt för maken att du hann komma hem till hans födelsedag.
Förstår att du tycker att det är skönt att komma hem för trots allt så är det ju bäst hemma.
Ha det bra!

Millan sa...

Forst och framst sa SKONT att du fatt komma hem. Att sova i sin egna sang ar ju trots allt bast!
Och vilken otroligt fin overraskning av Desiree! Forstar att du blev jatte glad. kram