2010-07-18

Måndagsäventyr

Imorgon har jag tid för cellgifter igen, det är min fjärde gång av beräknade sex. Dessutom ska jag för första gången få cellgift genom min Ommaya reservoar, alltså grejen som sitter i huvudet. Jag måste erkänna att jag är lite rädd inför just denna cellgiftsbehandling, eftersom doktorn ju måste igenom huden för att kunna först dra ut lite vätska och sedan spruta in lika mycket vätska (annars kan det bli för högt tryck på hjärnan om man bara sprutar in). Som alla genast begriper måste det till en nål för att komma igenom huden, och det är det där med just "nål" som jag är orolig för.

Alltså. En. Nål. I. Huvudet.
Och ingen bedövning finns det tydligen heller.

Fan.

Jag har tid imorgon klockan nio, det blir nog huvudet först och sen den "vanliga" cellgiftsbehandlingen.

Happy days.

11 kommentarer:

S w e F l o sa...

Låter inget vidare, men fyr av sex! DET låter ju positivt! Kramar och tänke rpå dig såklart!!!

Anonym sa...

Hej igen!
Nu kommer jag inte ihåg vad dosan som min syster har inopererad heter, med det verkar vara något liknande. Hennes sitter dock ungefär vid nyckelbenet. Hon säger att det inte är alltför farligt när dom gör hål i huden för att kunna koppla till dosan. Så jag håller tummarna att allt går bra. /Ha så bra det går
Gunilla

aurorabuddha sa...

Fans fan.

I'm here for you. Shittans shittans.

Gunilla sa...

Hej igen!
Nu kommer jag inte ihåg vad dosan som min syster har inopererad heter, med det verkar vara något liknande. Hennes sitter dock ungefär vid nyckelbenet. Hon säger att det inte är alltför farligt när dom gör hål i huden för att kunna koppla till dosan. Så jag håller tummarna att allt går bra. /Ha så bra det går

Desiree sa...

Jag ska tänka på dig och hoppas att det går snabbt och smidigt. Man får väl hoppas på att det är så att det inte är någon bedövning för att det inte behövs någon helt enkelt. Kan Johan följa med och hålla dig i handen om det känns läskigt? Men nu är du snart inne på mållinjen vad gäller behandlingarna om du snart klarat av fyra av sex. :-)

En super kram till dig.

Saltistjejen sa...

Jag tror det kommer gå jättefint med nålen. Självkalrt inser jag varför du känner obehag och kanske t o m rädlsa inför detta. Jag har själv lite sprutskräck. Ingen fobi eller så, men tycker sprutor är rätt jobbigt. Så jag förstår. MEN de vet vad de gör och kan sin sak. Pros!!!!!
Sedan är det SKITBRA att det är behandling 4 av 6. Nu börjar nedräkningen! Efter denna behandling har du FÄRRE KVAR än vad du redan gjort!!!!! :-)
Styrkekramar!! Jag kommer tänka på dig imorgon!!!!

Anne sa...

Förstår till fullo du är orolig och inte känner att det spritter i benen av iver för detta ingrepp. När du läser det här är det nog redan förbi och gjort. Jag hoppas innerligt att det inte gjorde ont (typiskt att det inte ska finnas bedövning för just detta) med nålen, jag hoppas att din rädsla visade sig obefogad och jag hoppas att omgång nr 4 blir en "lätt" omgång.
Massor med styrkramar, kraft och ork skickar jag nu till dig.

Marianne sa...

Jag skulle tro att det funkar som en Port-A-Cath, som Gunilla skriver om att hennes syster har vid nyckelbenet. Alltså att man sticker bara genom huden, under huden sitter grejor som gör att man inte kan sticka för långt, så det enda "onda" är genom huden. Mindre "ont" än att ta blodprov. Men jag FÖRSTÅR att det känns läskigt att tänka på.

De verkar vara väldigt skickliga dina läkare, så jag är övertygad om att det kommer att gå bra och att det kommer att bli minsta möjliga obehag för dig. Men jag ska tänka extra mycket på dig i dag.

Skönt att verkligen kunna börja räkna ner behandlingarna nu! Det här betyder att du snart är klar med behandlingarna och kan börja återhämta dig.

Du är min hjältinna som orkar dig igenom allt det här! Fy sjutton vad mycket du har gått igenom den här sommaren. Ändå ler du så fort du orkar, det är STRONGT!

JÄTTESTORA KRAMAR skickar jag till dig!

Petra H sa...

Du är ju mer än halvvägs, tänk på det när de sticker så kanske det gör lite lite mindre ont? Håller tummarna och tänker på dig extramycket idag.
Stora kramar

mallan sa...

Huuu! Ja det låter ju inget vidare, Det får jag erkänna! Men omgång fyra av sex lät ju bättre!

Jag håller tummar och tår för att det låter värre med nålen än vad det faktiskt är!

Mina största pepp-kramar! Heja dig!

anna of sweden sa...

Tummar hållna! Hårt som bara den!

Kram!