2010-12-17

Blä

Ni vet när det sitter som en klump i halsen. När ingenting man gör blir rätt, allt blir bara storkatastrof och elände. Gråten är nära. Allt är ledsamt och inget av det som brukar vara roligt fungerar.

Man känner sig ensam.
Övergiven.
Hopplöst nere.
Rädd för vad doktorn kommer att ha att säga på måndag.
Blir jag tillfrågad vad det är jag är ledsen för kan jag inte sätta fingret på det, hela kroppen är bara ledsen och jag vet inte hur jag ska ta mig ur det. Jag gick så långt att jag tog en liten vit tablett som ska hjälpa mot anxiety, men jag känner ingen skillnad.

Jag tänkte att ”färga håret är alltid roligt, att få bort den här råttfärgen är ett steg i rätt riktning!” Så fel man kan ha. Jag hatar det. Det tog inte jämnt, det är flammigt och testar av råtta sticker fram där man minst anar det. Inget att göra åt, bara gilla läget. Kanske det blir bättre när jag tvättat håret ett par gånger, kanske blir färgen lite jämnare?
Hoppet är det sista som överger människan, sägs det.

Och nej, något foto blir det icke.

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Älskade älskade äldskade Vännen!!!!
Å jag ÖNSKAR det fanns NÅGOT kag kunde göra för dig! Den enda trösten i helvetet är att jag tror att alla känner så ibland. Även om orsakerna är olika. Kanske är det allra bästa att bara försöka att göra det du känner att du vill. Eller åtminstone undvika det du känner att du aabsolut inte vill eller kan. Ibland kan det hjälpa med ngn for av film eller bok för att försöka koppla bort tankar man inte vill ha. men är det riktigt jobbigt brukar man inte kunna koncentrera sig. Tyvärr. Ditt hår ska du inte gråta över. Jag tror inte det är så hemskt utan jag tror det framförallt är ditt humör just nu som gör att det känns så illa. Man upplever saker så olika beroende på om man är i balans eller inte.

Jag önskar att du kan finna ngn ro. Klappa katterna. Kanske kommer pojkarna hem snart från skolan? Johan från jobbet. Ofta kan det hjälpa med att ha de man älskar mest hos sig. Men visst, sådana där orosspöken kan vara så svåra att få bort.

Försöker skicka lite positiv energi trots allt.
och du det där besöket på måndag. Det kommer att gå bra! Det BESTÄMMER vi tycker jag!!!!!
Tusen och åter tusen KRAMAR!!!!!

Malin sa...

Du kan konsten att sätta ord på känslor, den hemska känslan du beskriver är så jobbig och obehaglig och borde inte få finnas!!!
Jag önskar också att det fanns något jag kunde göra för att det skulle kännas bättre... men jag kan inte mer än skicka några positiva tankar och önska dig att den försvinner SNABBT SNABBT!!!
Jag instämmer med Saltis om att vi bestämmer oss för goda nyheter på måndag!!

Kramar

mallan sa...

Bästa Vic!
Jag skulle så gärna bara vilja knacka på hemma hos dig, med en tröstande kram o sitta o prata lite...

Kan inget annat göra än att skicka tusen kramar här. Det kommer gå bra på måndag!

S w e F l o sa...

Jag kan tänka mig att det är en hel del ångest inblandad i att gå och vänta på ett sådant vitkigt besked. Man rannsakar nog sin hjärna med blandade tankar hit och dit. Hoppas att du får lite positiv energi över helgen, för det kan inte vara kul. Jag skickar ett lass!

Många, många kramar och tummarna upp för att det här fixar sig!!!

KARLAVAGNEN sa...

Kära okända vän! Inte alls någon konstig reaktion eller känsla. Du har levt under så mycket stress och press under en LÅÅÅNG tid nu att det helt klart måste få pysa ut. Å inför läkarbesked så ställs allting på sin spets. Helt naturligt.

Jag ler lite när jag ser att du inte blev nöjd med hårfärgningen. Kan inte låta bli att tänka på mina kompisars tonårsbarn som fixar och donar för att få till olika effekter i både hår- och klädstil. Vad jag menar är att det du tycker är misslyckat kanske är helt hippt och inne? Skulle det vara för jäkligt så be om professionell hjälp!

Kom igen - vi har ju bestämt att det är positiva besked på måndag! Animo, mujer!!!
Kram ifrån Madrid

Kerstin sa...

Skickar en stor varm kram.

Desiree sa...

Jag vill börja med att ge dig en riktig stor bamse kram. Det är ju inte alls så konstigt att du känner så här. Såå mycket står ju på spel tills på måndag då du får dina resultat. Du har gått igenom så mycket, kämpat så hårt och nu ställs allt liksom på sin spets på måndag. Även om det inte är lätt är det bästa att kanske hålla sig sysselsatt och på så vis hålla dessa tankar borta. Se en film, pyssla gör något kul med familjen beroende på vad du orkar och känner för. Jag hoppas att helgen går fort och att du kan få dina resultat så du kan gå vidare. Naturligtvis hoppas jag så innerligt att det blir positiva resultat du får på måndag. Denna helgen är på många sätt kulmen av en stor pysikisk stress. Men " hang in there one more day and things will go your way" som du har som motto på din blogg. Det är dessa ord du ska upprepa nu :-)
Du hårfärger kan bli fel men jag tror att det blir mycket bättre och lägger sig efter några tvättar. Sist jag slingade mig i Alabama blev slingorna alldeles 80-tals blonda och jag tyckte det såg hemskt ut men efter några tvättar blev det faktiskt riktigt schysst. Det går ju iallafall framåt. Jag minns när du inte hade hår, nu kan du iallafall ha en bad hair day ;-)
En stor stor kram och jag tänker på dig och kniper tummar och tår så hårt jag bara kan.
Kram!

Dosiss sa...

Det är inte konstigt om du mâr dâligt med allt som du har gâtt igenom. Jag tycker du ska ta och grâta och skrika av dig, bara vältra dig i allt elände sâ att allt kommer ut ordentligt. Kosta sedan pâ dig ett besök hos frissan. Stora kramar.

Annika sa...

Kära Vic!!
Inte konstigt om du känner som du gör, och så ärligt bra att skriva om det!!
Förstår om det är ångest inför måndag och besöket hos läkaren.
Men, vi gör som Saltis säger; vi tror på GODA nyheter då!
Skulle önska, önska, önska att jag kunde skicka dig ro och stillhet fram till måndag.
Stora, varma kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Skickar styrkekramar!

effy sa...

Kraaaam!

Katarina sa...

Det låter lite som den typ av känslor som bara måste få löpa ut sin tid.

Och om det är någon som förtjänar att bli lite ompysslad är det väl du, så jag håller med Dosiss - unna dig ett besök hos frisören och få färgen fixad.

Själv önskar jag dig en god jul och håller tummarna för att du får de bästa beskeden på måndag.

Josefina sa...

Jag tror att det tillhör livet att känna så ibland, och man måste få göra det. Allt kommer bli bra. Många kramar.