2010-12-16

Gårdagen

Igår förmiddag var det en kille här och kikade på vår trasiga ugn. "-Trasig." konstaterade han och lät meddela att ny del måste beställas och att de hör av sig inom fem arbetsdagar. Så vi kanske, kanske har en fungerande ugn till jul. Annars vet jag inte hur jag ska göra med skinka och Janssons frestelse.
Nåväl.

Isak fick hämtas tidigt på skolan (igen) eftersom han hade feber och hade ont i huvudet. Hem och bädda ner i soffan framför TV:n tills det var dags för återbesök hos hans magdoktor. Han sa att de inte hade hittst något allvarligt på testerna de gjorde förra veckan, det verkde "bara" som om Isak har något som heter Gastroesophageal Reflux Disease (GERD). Vad jag förstått kommer ilskna magsafter upp i strupen och det svider och gör ont, ungefär som halsbränna alltså. Han har fått medicin att ta mot detta och vi fick tid för återbesök om sex veckor. Han fick också en diger lista på olika sorters mat som han måste vara försiktig med.
Eftersom hav hade feber igår fick han inte gå till skolam idag, jag hoppas innerligt att han är pigg nog stt gå till skolan imorgon. Det är sista dagen innan lovet och han har två prov som måste göras, annars får han dåligt slutbetyg den här terminen.

På kvällen var det dags för julbord hemma hos SWEAn Åsa nere i Plantation. Det var drygt att köra, det tar nästan en timme enkel väg, Men väl framme blev vi bjudna på supergod julmat och glatt och trevligt sällskap. Jag åkte hem ganska tidigt för jag kände mig ganska trött. Att köra ihjäl mig för att jag somnar vid ratten tyckte jag att jag kunde vara utan.

Idag ska jag inte göra så mycket, handla lite kanske och så ska jag lämna av ett paket hos UPS.

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Jobbigt att Isak är sjuk. Här är det också väldigt förkylt. E har hostat och snorat sedan ett par dagar tillbaka och inatt var det inte roligt alls. Usch! jag hoppas hon blir frisk snart. Skönt ändå med Isaks mage. Alltså att det inte var ngt värre än "halsbränneliknande" symptom. Visst kan det vara lite jobbigt att ha koll på kosten, men jag tror att han med detta samt med bra medicin (ger de typ Losec?) kommer att må så mycket bättre framöver.
Vila nu ordentligt!!!! Båda två! och hoppas att ni har en fungerande ugn i jul!
KRAM!

Sarahs sanningar sa...

Skönt att veta vad det är med Isak iaf. Det går ju att leva med...
Många kramar S

mallan sa...

Hoppas ni har en fungerande ugn snart! Jag skulle nog börja gråta om vår ugn gick sönder nu *peppar peppar*...

Vad skönt att ni ändå fått veta vad det är med Isak. Hoppas medicinen hjälper och att han känner sig bättre snart!

Mysigt med julbord, även om du blev trött. Bra att du var klok nog att åka hem i tid :D Du är klok och bra du!

Ha en fin dag! Kram!

Desiree sa...

Hoppas att Isak mår bättre imorgon. Jobbigt att vara sjuk och ha stressen över två prov som måste klaras av. Skönt iallfall att det inte var något allvarligt med magen även om det måste vara jättejobbigt att ha svidande magsafter som kommer upp. Stackare. Jag hoppas att medicinen hjälper honom. Däremot var det ju trevligt med lite julbord. Ja både du och Isak får se till att få vila nu till imorgon.
KRam!

Anna, Fair and True sa...

Men sjukdom måste väl ändå vara giltigt skäl att missa prov?!