2010-12-15

Booooring

När jag stryker, brukar jag sortera tvätten innan jag börjar: tröjor, byxor, skjortor osv. Sen lägger jag dem i korgen i tråkighetsordning:

- skjortor
- byxor
- tröjor
- pyjamasar

dvs ta det tråkiga först och det "roligare" eller lättare sen.

Sängkläder har en egen kategori; "satan så trist", och de får antingen ligga tills jag måste tvätta om dem alternativt strykes på stubinen så att jag ska bli av med dem.

Hur gör ni?

PS. Naturligtvis stryker jag nu. Därför kom jag på att jag absolut måste skriva det här inlägget så jag kan pausa en stund...

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Eeeh.... oj! Jag stryker inte. Punkt.
....
Det är min lösning. För jag tycker verkligen att stryka är skittrist!

Malin sa...

JKag stryker bara det som är i störst behov av att strykas, typ barnens skoluniformer och skjortor. Om lakanen är på tok för skrynkliga när jag ska vika dem så har det hänt att jag tvättat om dem :D Trodde jag var den absolut enda i hela världen som hade gjort det!!

Sarahs sanningar sa...

Jag sparar stryktvätten till dess att Linnea och jag inte har ett klädesplagg att ha på oss, suckar högljutt, släpar fram strykgrejerna, suckar lite till och stryker allt i en salig röra till dess att det antingen är slut på stryktvätten eller ryggen kassat ihop! (jag måste verkligen börja träna)
Kram

em sa...

Vågar jag säga att jag tycker det är avkopplande att stryka? Man kan lyssna på radio eller tänka på trevliga saker. Och lakanen manglar jag - enkelt och snabbt.
Margaretha
som inte tvättar om hon inte vet att hon kan ta' hand om tvätten på en gång - för torra skrynklig textielier är inte kul att tampas med

S w e F l o sa...

Jag stryker inte alls! Eftersom maken har skjortr på jobbet lämnar han numera in dem på tvätt och strykning. SÅ glad att det är över, iiinte kul alls...

mallan sa...

Jag har slutat stryka. Stryker bara om jag absolut måste. Gör något roligt istället :-)

KARLAVAGNEN sa...

:-)!!! Själv undviker jag allt som är tråkigt. Strykning, fönstertvätt, dieter etc...

Josefina sa...

Intressant! Själv stryker jag aldrig. Vi har en torktumlare som "blåser ut alla skrynklor". Dessutom tar den bort alla hundhår ... Kramar, Josse!

Desiree sa...

Jag stryker inte sängkläder (förutom örngotten). Byxor stryker jag inte heller men brukar inte tummla dem heller. Har inte så många blusar eller skjortor just för att jag inte gillar att stryka. Kör mest med t-shirt och toppar som klarar sig utan strykning. C han får allt vackert stryka sin skjortor själv. Stryka är trååååkigt.

Annika sa...

Stryker inte pyjamaser, Vic. Nej inte...och inte sängkläder heller...
men allt annat, och jag stryker en ggn i veckan och då lyssnar jag alltid på Ring så spelar vi över nätet...DET är min lilla rutin, hehehe. Tycker itne det är så trist att stryka, fakitskt. Då är det värre att dammsuga etc.
Strykning är ett av de trevligare syssloran i hushållet med omedelbart resultat!!
KRAM!!

anna of sweden sa...

Här är en till som inte stryker! :)

franziengland sa...

Jag är bara tvungen att skriva en kommentar när du skriver om strykning. Var nästan helt säker på att alla skulle skriva att de inte stryker alls och så är det mycket riktigt också ;) . Jag stryker till mina vänners förskräckelse nästan allt utom underkläder :) . Tycker inte det är särskilt tråkigt, men gör alltid något samtidigt, t ex kollar på SVTPlay eller lyssnar på en CD-bok. I Sverige manglade jag lakanen, går fort och så tar de mycket mindre plats. Här har jag ingen mangel, så jag stryker dem istället. Förstår att jag är hopplöst omodern när det gäller det här med strykning :) . Jag sorterar ingenting innan jag börjar, tar bara det som ligger överst i högen och "jobbar" mig nedåt. Jag tycker det är MYCKET tråkigare att städa än att stryka... Kram Ingrid

Helena sa...

Jag brukar få höra att jag är galen som stryker örngott och kökshanddukar, så det är glädjande att du verkar vara "ett strå vassare". ;-) Lakan lägger M och jag ihop tillsammans; sträcker, drar och rullar ihop så att skrynklorna försvinner. Utöver det stryker jag en och annan tröja och byxor. M stryker sina skjortor själv. Och jag tittar alltid på tv under tiden. Kram och trevlig helg!