2011-02-04

Även solen har sina fläckar

Igår misslyckades jag med middagen. Jodå, det är faktiskt sant!
Och inte var det vilken mat som helst, utan varma mackor.
Hur kan man misslyckas med det? undrar du kanske.

Jo, man sätter in mackorna på för hög undervärme. Resultatet blev att brödskivorna blev perfekta på toppen men fullständigt förkolnade i botten. Det gick bara inte att äta och dessutom fick vi sätta korsdrag och dra igång två takfläktar som gick i flera timmar för att bli av med rök och os. Som tur var hade vi mer bröd som snabbt rostades och vårt pålägg pillrades loss från kolmackorna och lades fint på de nya.

Så det gick bra till slut och alla blev mätta.
Men det var inte en av mina bästa matlagningsinsatser, ska erkännas.

Och NEJ, jag tog inga kort. Det här vill jag helst glömma så fort som möjligt.

Ett Foto om Dagen samt fredagstema (idag om is) kommer senare under dagen.

3 kommentarer:

Malin sa...

Vad lustigt, jag misslyckades också med barnens varma mackor just igår kväll!! Jag skulle bara bättra på färgen lite med grillen i ugnen och började göra något annat under tiden...Resultatet blev kolsvarta mackor och ett väldigt rökfyllt kök! Brandvarnaren fick vi springa ut med i garaget.
Har du också en ugn där man väljer antingen över- eller undervärme men inte bägge samtidigt? Jag har nämligen funderat på om det är vanligt i USA, eller om jag bara haft otur som fått en sån ugn.

Annika sa...

Happens to the best of us.
On it again, babe!!
Varma mackor är så gott. Jösses vad jag gör det sällan. Skall tamejtusan göra det till middag idag. Tack, Vic!! Nu fick jag inspiration on a WHIM!!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Haha!
Det påminner mig om när vi hade grillning på vår lilla balkong i Stockholm tillsammans med ett par vänner. Och grillen som var en engångsgrill stod på vårt ihopfällbara balkongbord som fick för sig att haverera mitt under grillningen. Hm, det var en rätt jobbig syn... Men det gick bra det med, och tänka sig att maten faktiskt gick att rädda. :-)
Nästa gång vet du ju iallafall hur du itne ska göra varma mackor! DET är en bra erfarenhet det med.
Kram och ha en fin helg!!