2011-02-04

Fredagstema: is

Jag testar att haka på februari månads teman, som Annika i Reston så klurigt har tänkt ut. Dagens tema är IS och där satte hon mig rejält på pottkanten.
Var och en vet ju att i Florida finns endast is att uppbringa antingen i frysens ismaskin, eller i stora säckar i mataffären.
Men, jag gör mitt bästa och åstadkommer lite is ändå:Sen hällde jag ut den på marken:


Efter ungefär en kvart fanns bara en liten våt fläck kvar på plattorna.

När man är ute och äter får man (som Annika också berättar) is i sin läsk eller sitt vatten och man får jädrar vara snabb att dricka upp, annars blir läsken väldigt blaskig och det tycker jag inte alls om. Fördelen med att dricka snabbt är att man nästan alltid har fri påfyllning så det kostar inget extra. Det som är dåligt är ju att man "dricker sig mätt" och det är ju mindre bra. Jag har inga problem med smaken på isen, däremot tycker jag inte om att dricka vatten direkt ur kranen, det smakar alltför mycket klor för min smak. Därför ber jag alltid om vatten på flaska när vi är ute och äter, det må kosta lite, men jag kan iallafall dricka det utan att få kväljningar.

Vi har två filter till vårt vatten som gör isen i ismaskinen; en under diskbänken som filtrerar kranvattnet (och det blir faktiskt nästan drickbart!) och så ett filter i frysen så därifrån dricker jag gärna vattnet utan några klagomål.

När vi flyttade till Florida tyckte jag inte alls om ismaskinen, mer om det går att läsa i det här inlägget. Nu har jag vant mig och har alltid is i vattnet när jag ska dricka. Rumstempererat vatten gillar jag icke.

Nåväl.
Det blir inte mycket mer av detta fredagstema, får väl åstadkomma lite mer till nästa vecka, som är "I dina kvarter".

I helgen är det årsmöte för SWEA South Florida, jag har avgått som styrelsemedlem efter tre år så nu är det nya friska Sweor som tar sig an uppgiften från oss "gamlingar". Största delen av lördagen går åt till detta.
På söndag är det Superbowl och även om jag är noll intresserad av amerikansk fotboll i vanliga fall så är detta lite speciellt. Man köper en massa god mat som man kan sitta och pillra med, kycklingben, grönsaker och dipp, chips, ja allt möjligt smaskigt (och oftast fettbildande) och så sitter man halva dagen i soffan och glor på karlar som oftast ligger i en enda hög och bökar efter en boll som inte ens är rund. Ja ja.
Det är i alla fall Green Bay Packers och Pittsburgh Steelers som ska göra upp om segern. Vi får väl se hur länge jag står ut. Man kan ju alltid lura till lite i soffan om det blir för trist.

Vad har ni för helgplaner?

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Ah visst ja det är Superbowl nu i helgen! Det hade jag glömt!!
Ang is i vattnet så föredrar jag konstigt nog rumstemperat framför väldigt kallt... Men ismaskin låter bra i många sammanhang särskilt på sommaren! Vi har också filter på kranen och det fungerar bra tycker jag. Nu kan man dricka vattnet direkt från kranen vilket jag tycker är bra.
Hoppas ni får en fin helg och att det går bra med "SWEA-överförandet".
Kraaaam!!

Grekland nu sa...

Om jag inte hade ramlat på den där isbanan så var det just iskuber i dricka jag hade tänkt skriva om, för det skulle ha varit den enda is jag kunde uppbringa. Här får man ofta is i drickor på kaféer men hemma använder jag det inte alls, jag föredrar vatten som inte är så iskallt. Trevlig helg!

Annika sa...

Ja, jo...du fixade det ju galant iaf, trots bristen på is ute :-)
Dert gick fint!
Ja, vattnet är verkligen klorerat, sant. Jag har också filter och tar vattnet direkt från kylen numera, från ismaskinen. Tycker ocksp att det smakar helt OK.
Läsk får man ju, som du säger, alltid påfyllning på på restauranger, utan extra konstnad. BRA! GILLAR!
I morrn superbowl partaj, ska bli kul. Idag ska Peter på basketmtch helava dagen. SÅ grått väder här att du anar inte.
KRAMAR!!!!

Anna, Fair and True sa...

Vad rolig du är, hällde ut isen så där bara :)

maria sa...

Ja det är grymt bra att läsken har fri påfyllning...hemmavid är ju läsken slut innan man fåttin maten...Dock får man ju akta sig för att dricka sig mätt som du skrev...För övrigt är sonens nya läskfavo Montain Dew...gud så han saknar den....