2011-04-29

Jag fick med mig en fripassagerare i väskan hem

I give you: LillRåttis, stjärnreporter vid tidningen "RåttNytt".
"Välkomstkommittén var vänlig, men kanske en smula avvaktande" rapporterar vår utsände i Lake Worth, Florida. "Det är viktigt att komma på god fot med invånarna i ett nytt land, det är så att säga själva förutsättningen till att kunna skicka bra artiklar tillbaks till hemlandet!" forsätter han och joxar lite med morrhåren.

"Sedan ankomsten har inga större händelser inträffat, barnen går till och kommer tillbaka från en mängd olika aktiviteter, där den sk "skolan" verkar vara den som tar mest tid. När denna är avklarad tar nästa vid, såsom "TV-spel", "åka rollerblades" och "spela paintball med Andrew". Vem den där Andrew är vet reportern inte i nuläget, men det ska forskas på den fronten.

Det verkar vara populärt att inte sova på sin anvisade plats, den gångna natten sov inget av de två barnen i sina sängar, Isak sov hemma hos den där Andrew, vilken verkar vara en schysst polare, enligt en källa inom familjen. Elias sov inte heller i sin säng utan bäddade på en madrass på golvet i ovanvåningens TV-rum och sov där. Med sig hade han många gosingar, bland annat en alldeles förtjusande liten lammflicka med det underbara namnet "Lammis". " Så här långt i reportaget blir vår annars så härdade reporter en smula röd om kinderna och mumlar något om "att bjuda ut på middag", "ost och broccoli" samt "varför tog jag inte med mig min fina kavaj?".

Hrm. Nåväl.


"Maten här håller mycket hög klass" fortsätter han med stor förtjusning. "Igår fick jag ugnstekt lax med pärlcouscous, ärtor och svarta oliver. Högklassigt! Tvärr fanns ingen bacon men det var mycket gott ändå. Till efterrätt blev det fransk vaniljglass och jag säger bara Oooh la la!"
Vid det här laget har reportern satt i sig så mycket mat att han omöjligen kan fortsätta sin rapport utan ber att få rekommendera sig. Han stapplar bort till ett lugnt hörn i köket och efter endast någon minut hör man ljudliga snarkningar därifrån. Vi får anta att LillRåttis första reportage om livet i Florida är avslutat. Fler rapporter kommer, på en dator nära dig!

2 kommentarer:

Sarahs sanningar sa...

Fritz låter hälsa att han också vill ha glass. Sådetså!

KARLAVAGNEN sa...

:-)