2011-04-03

Kungliga nyheter

Jaha, då var det äventyret avklarat. Skönt.
Det var ett himla hallå i kyrkan, vi var där en dryg timme innan gudstjänsten skulle börja och det var redam mycket folk på plats. När klockan blev halv två kom de kungliga och alla reste sig upp och bar sig åt som värsta papparazzisarna, ja det var inte klokt. Kyrkan var full till bristningsgränsen och alla fick inte sittplats. Allt gick bra när vi sjöng och prästen Olov var lika bra och skojig som vanligt. Det är en fröjd att lyssna på hans predikningar, det blir alltid en kul historia så alla skrattar. Både drottningen och Madeleine tycktes uppskatta tonen han satte och fnissade åt hans skojerier.
På slutet sjöng Lasse Berghagen, bland annat den där "Stockholm i mitt hjärta", tror jag den heter, den som han alltid sjöng i början på Allsång på Skansen. De flesta kunde hela texten så det blev värsta allsången men jag har skam till sägandes inte sett Allsång på Skansen en enda gång så där kunde jag ine hänga med. Då kände jag mig som en falsk svensk. Inte kunna sjunga med i allsången! Skandal.
Tur förresten att Lasse inte sjöng om Teddybjörnen Fredriksson, då hade jag suttit där och lipat och sånt vill jag inte göra offentligt om jag kan slippa.

Nåväl. När allt var slut åkte de kungliga direkt ner till Miami eftersom de skulle med ett plan upp till NY, vad jag kunde förstå. Det var ännu mer fotande och filmande, det var knappt så att de kunde komma ut. Jag var nöjd med att ha sett dem (vi i kören satt ju längst fram vända mot publiken så vi hade finfin utsikt), så jag hoppade över både paparazzibeteende och kyrkkaffe och åkte hem istället.

Förresten så hade jag kunnat ha på mig nästan vad som helst idag och ingen hade noterat det. Det blev mina svarta nya jeans och en långärmad blus som jag hade som reservplan. Den nya kortärmade kändes inte bra just idag så den får användas vid något annat tillfälle.

Här hemma är allt bra förutom att vår vardagsrums-TV verkar ha lämnat in ordentligt nu, det går inte att få liv i den. Hatar den, hatar den, hatar den! Ska inte en TV hålla i mer än fem år, va, va, VA?

Nästa vecka ska de börja gräva poolen, det ska bli rackarns så intressant att se hur det blir. Fortlöpande rapporter med tillhörande foton kommer att läggas upp på bloggen såklart för alla nyfikna, och för er andra också för den delen.

Over and out.

9 kommentarer:

Desiree sa...

Kul att du har fatt se och traffa de kungliga. Det gick ju finfint. Det ar himla coolt att du fick traffa dem som sagt.
Synd att tv:n kranglar. Ja man borde tycka att de kunde halla i mer an fem ar.
Vad spannande med poolen.
Kram!

Saltistjejen sa...

vad skönt att det gick rba. men det hade varit ännu roligare med lite kungliga skandaler haha! ;-)
Så DU kan inte ALLSÅNGSSJUNGA Vic!!! ojojoj!!! Vilken skam för dina svenska färger....!!! ;-) ;-)
Hahahaha! Jag är inte så bra på det heller. Fast sjungs det typ Taube brukar jag kuna en del ändå för det sjöng min pappa ofta när jag var liten. :-)
Stor kram!!!

Anne sa...

Vad kul att höra rapport! Jag slås av vilket himla speciellt liv vissa (kungligheter t.ex.) lever. Rätt sjukt egentligen. Å andra sidan, just kungligheter känner väl inte till nåt annat, födda in i det som det är. Men nog är det ju märkliga liv de lever...
Stockholm i mitt hjärta är ju så bra, inte för att jag kan skryta med att jag kan texten men den är maffig. Ser framför mig fina Stockholmsvyer i sommarkvällsljus och Lasse B som stämningsfullt sjunger ut. Mmmmm, fint.
TV som krånglar. Kan skriva under på den frustrationen. Vår tv pajade förr-förra veckan, endast drygva 4 år gammal var den. Inte lönt reparera och greja, mer ekonomiskt köpa en helt ny. Men jag tänkte precis det du säger, ska inte en tv hålla med än dryga 4 år.... Tydligen inte nuförtiden.
KRAMAR!

Mrs Clapper sa...

Tyvärr är det så att tv-apparater byggs för att hålla ungefär fem år. Dels för att tekniken utvecklas så snabbt så de vill skapa ett behov av att köpa nytt och "bättre"... Tråkigt. Tacka vet jag gamla tjockburken som man kunde ge en smäll uppe på så funkade den igen!

Annika sa...

Meh, kan du inte Sthlm i mitt hjärta ;)
Den kan jag nog faktiskt utantill, men så har jag glott på Allsången också :-)
Ja, visst är det sjukt med allt ståhej runt kungligheterna...pust, tycker jag mest om dem alla.
men nu har du sett dem up close and personal, iaf...
DET är ju lite kul.
Dåligt med dagens tv-apparater som inte håller. Hmmppffff....
Kram!!

anna of sweden sa...

Men Victoria. Vad är du får bloggare som inte slängde upp kameran under sången? Vilka bilder du kunde fått! ;)

Anonym sa...

Hej! Jag såg en bild i en av våra svenksa kvällstidningar från denna gudstjänst. Kan det må hända vara sån att det är dig man skymtar till höger framme vid altaret?

Åsa - avnjutandes en vecka i fjällen med familjen. :-)

Victoria sa...

Desiree: Tja, träffa och träffa, det var väl att ta i... ;o) Men jag så gdem i alla fall!
TV:n ogillar jag väldigt mycket just nu, tack o lov för Netflix och datorn, säger jag bara! Kram!

Saltis: Inga skandaler, sorry! Ja, det är verkligen en skam att imte kunna "Stockholm i mitt hjärta"! Skämmes skulle jag. ;o) Kram!

Anne: Precis, kungligheter och andra offentliga personer har det inte lätt, alla passar på dem hela tiden och fotografer finns det i varenda buske! Skönt att vara vanlig och slippa sånt.
TV:n vill jag bara ska funka, men den trilskas fortfarande så som hämd drog jag ut sladden. HA!
Kram!

Mrs Clapper: Det ante mig att det ska vara nåt sånt! Precis som laptops, mobiltelefoner och andra såna grejor, de blir snabbt förlegade.

Annika: Jag har nog bara tittat ett par gånger, men det var mest för att min mamma satt i publiken så vi ville se om hon syntes! ;o) Och så den gången Lars Vegas Trio uppträdde förstås! Kram!

Anna of Sweden: Eller hur!?! Dåligt av mig, men jag hade inte fått någon bra bild ändå, för det stod en stor blomsterkvast ivägen så skulle jag se någon kunglighet fick jag böja mig långt åt höger och det hade sett mycket konstigt ut om jag satt närapå i knät på min körgranne! ;o)

Åsa: Jajamensan, det var minsann jag det! Hoppas ni har det bra i fjällen!

franziengland sa...

Vad kul att det gick så bra! Löpsedlarna kom ju sedan, så drottningen vrickade foten läsat jag :) . Tänk vilken tur att hon inte snubblade över någon av er. DET skulle varit jobbigt :) .
Kan rapportera att idag är det 22 grader och sol i London ;) . Fast nu är kungabesöket är över kanske du inte bryr dig om det längre, ha ha.