2011-04-08

Trist

Eftersom jag har massor av tvätt började jag läsa första boken i serien om Saltön som jag lånat på biblioteket.
Inser efter dryga sextio sidor att jag inte alls tycker om den och blir vansinnigt besviken. Trodde verkligen att den skulle vara en riktig höjdare, en må-bra-bok utan motstycke.

Istället tycker jag att människorna i boken är simpla, korkade och elaka och att det var ett otroligt slöseri med tid att läsa om dem. Ge mig min timmme tillbaka!

Har utvecklat ett ohälsosamt tvång att väga mig. Väger mig före och efter jag äter, före och efter jag går på toa, med och utan kläder, morgon, middag, kväll och stup i kvarten däremellan. Det kan aldrig vara bra.

Nu ska jag stryka. Fast först måste jag kissa. Och väga mig.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Alla böcker man börjar läsa gillar man faktiskt inte. Jag brukar inte tvinga mig själv att läsa vidare på en bok jag inte gillar eller tycker är tråkig då det finns så många andra bra böcker att lägga tid på.
Wow, coolt med poolen. Den kommer ju bli kanon. Vad kul att se att de redan har kommit så långt. Så nice med egen pool att svalka sig i. Det blir ju kanon!
Kram!

josse sa...

är inte heller ngt fan av saltön. tycker det vilar ngn slags unkenhet över alltihopa ...

sluta väga dig!! själv har jag rationaliserat bort vågen helt. den berättar ju bara vad man väger - inte hur mycket som är muskler, fett, vätska etc. känn efter på kläder istället. och hur du mår, hur mkt du orkar. sen skit samma vad vågen säger. :))

stephanie sa...

jag har slutat väga mig... dels för att vågen står alldeles still... fast jag vill att den ska gå ner.

Men nu vill jag snacka böcker!

Nu när ska till Sverige vill jag hitta något där som man kanske inte hittar här (ljudböcker på svenska, som exempel - men vilka?) Jag gillade ljudboken Kinesen av Henning Mankell, den var roande, och läsaren var bra.

Sarahs sanningar sa...

Lyssna på dem istället. Jag har dem inlästa av författaren. Riktigt bra, i mitt tycke. Fast innehållet är ju det samma, förstås...
Kram