2011-05-22

Som sagt...

...snart är det klart på baksidan och ni slipper läsa mitt tjat.

Hursomhelst.

"Bur-killarna" blev inte klara i fredags, det ser ut som de inte hade tillräckligt med nät, så de fortsätter imorgon (måndag).
Karln som fixade bevattningen var här från mitt på dagen tills det blev mörkt men var ändå inte färdig, så han kom tillbaka lördagsförmiddagen och gjorde allt klart. Nu hoppas jag att det fungerar för det är tröttsamt att vattna allt för hand.

Så här ser det ut nu:

Man ser tydligt var någonstans på långväggen det saknas nät, framförallt ser man hur bländande vita plattorna blir när solen ligger rakt på. Kortsidan till vänster saknar helt nät och även den högra sidan som jag står bredvid saknar en sektion, där ska en dörr sättas in.


Här står jag i motsatta hörnet (på diagonalen alltså) från där jag stod förut. Här ser man ännu tydligare vilken skillnad nätet gör.

Vi var tidigare lite oroliga för att det skulle kännas "trångt" och lågt i tak därinne med buren, men de farhågorna kom minsann på skam! Det är 2,70 m upp till där själva taket börjar, och så själva takets 1,20 på den högsta punkten mitt på.

Ett projekt som måste dras igång när allt är klart är att städa hela eländet, det finns många metallspån och annat på plattorna som blivit när det sågats i metallen till burens stomme. Såna spån vill man inte ha i små bara fötter! Det blir också räddning alternativt ihjälmosning av korkade insekter som tagit sig in men som nu inte kan komma ut igen. Själva beslutet om räddning alternativt mosning blir helt klart subjektiv, dvs uppfattar jag baggen/flugan/fjärilen som relativt söt blir den räddad. Annars blir det att döden dö. Tuff skit, men så är det.

9 kommentarer:

Desiree sa...

Ja nu börjar det verkligen ta sig. Det här kommer bli såååå bra! Det är stor skillnad med nätet det ser man. Dels så ger nätet skugga och dels så kommer det ju hålla skräp och insekter ute. Himla smart idé med nätet. Hur fick du den idéen?
Kram!

Åsa sa...

Åh det blir så fint! Spännande att se alla växter som ska komma på plats :)

Ha det gott!
/Åsa aka Kiddan

KARLAVAGNEN sa...

så himla snyggt!!! Nästa helg så kanske ni kan ta er ett dopp?

Anonym sa...

Tycker det ser jätte fint ut redan!
Lisa

Sarahs sanningar sa...

Ska bara meddela att det absolut inte är tjatigt, snarare tvärt om! Vi följer bygget med största intresse. Supercoolt!
Kram S

Saltistjejen sa...

Wow!!!
Vad fint det blivit! Det kommer verkligen bli kalas när det är färdigt att börja användas!
:-)

p sa...

Kanon snyggt! Du får dammsuga upp metallspånen.Jag hade samma situation och kom på att det var den bästa lösningen.

mallan sa...

Vilken anläggning! Vilken grej! Synd att det är så långt, annars hade jag gärna kikat färbi ;)

odietamo sa...

wow. mycket fint !

haha, gillar dina tankegångar gällande insekter. mycket underhållande !