2011-10-25

Eeeh...?

Jag brukar läsa horoskop när jag mot all förmodan får tag i en aktuell tidning (det betyder ju otur att läsa gamla horodskop, det vet du väl!?) men tar det hela med en femikilos säck salt.

Döm om min förvåning när jag kommer till KonstgreppsKarins sida, och där hade hon skrivit som följer på Vågen:

"Ditt hem kommer i veckan behöva saneras, då hela ytan drabbats av djungel-fukt. Om du rannsakar dig själv inser du det att det faktiskt var ditt fel, men försök ändå få ut kostnaden på hemförsäkringen."

Och vad tror ni händer just i detta nu...?

Jo, detta:


Våra AC:s fungerar inte om de ska och vi har hit två snubbar som ska göra rent alla lufttrummor och kolla att allt funkar. Domen: Det är slut på freon i den ena AC:n och det är mögel överallt OCH det är vårt fel för vi har inte underhållit prylarna som man ska (men om man inte vet att man ska göra det så är det inte så lätt...). Nåväl. Att försöka få ut några pengar på hemförsäkringen kan vi glömma. 1.700 dollar ska hela spektaklet kosta och då fick vi ändå en massa rabatt.

Jag kommer alltid, alltid tro på vad Karin skriver i fortsättningen. Amen.

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men NEEEJ!!!! Å vad jobbigt! Vad är det egentligen man ska göra med ACn då??? Hur ska den underhållas? Hoppas nu att ni får bra hjälp med att åtgärda detta så ni inte får andra mögelskador.
Kramar om!!

Anonym sa...

Hej
Läser din fina blogg men kommenterar aldrig. Men det här tipset kanske kan vara bra.
ACn behöver service två gånger om året.En gång på våren innan sommarvärmen börjar och en gång på hösten innan det blir kallt.Sköter man det så klarar man sig bra från stora kostnader. Lycka till.
Marie i GA

Frida - Fridas Betraktelser sa...

Vad läskigt med Karins horoskop! Lycka till med saneringen!

Annika sa...

Ja, jag servar min AC/heatpump två ggr om året. Höst och vår.
Det är jättebra, kan vara ett tips att ta efter framöver.
Trist för er, så trist det som hände.
OCH inget val har ni heller, det är bara att betala och se glada ut.
Horoskopet stämde läskigt väl.
Kram!

Desiree sa...

Usch det där låter inget vidare. Freon behövde vi också fylla på i vår AC i USA. Den läckte freon men till slut fick de även byta kompressorn(the coil) har jag för mig. Annars så var det bara att kolla AC:n så att det inte läckte vatten ur dem samt att göra rent kring och på dem någon gång om året. Jag hoppas ni får bort mögelskadorna för det låter ju rätt allvarligt och något som kan dra iväg då det gäller kostnader.
Hoppas ni får väck möglet.
Tröst kram!

Victoria sa...

Saltis: Vad jag förstått ska man göra rent filtrena en gång i månaden (det gör vi - åtminstone nästan varje månad...) och så ska man ta in någon som kollar att allt fungerar två gånger om året. Nu har vi fixat serviceavtal så killarna kommer komma hit två gånger om året och serva AC:n så det här eländet inte händer igen. Kram!

Marie: Precis, nu vet vi, fast det var dyrköpt kunskap.

Frida: Eller hur!? Kusligt så bra det stämde. Rengöringen gick bra och inget mögel kvar - jippi!

Annika: Ja som jag skrev till Saltis så tecknade vi ett serviceavtal med killarna, så förhoppningsvis ska vi inte behöva gå igenom detta igen. Kram!

Desiree: Ja just det, det där med vatten som läcker är ju ett kapitel för sig när hela övervåningen har heltäckningsmatta. Onda ting!!! Bort ska den när vi vinner på Lotto... ;o) Kram!